на сите ни побарадали на некој му побара и промена на пин од ко мана апдејт?
Мене, Ама стариот пин го укуцав и немаше проблемдали на некој му побара и промена на пин од ко мана апдејт?
Мене не ми стигна СМС, пишуваше дека е издадена, си прашав и ми рекоа дека е во експозитура и си ја подигнав за 3 дена од истекување на старата.Картичката ми истекува 06/24, во апликацијата на нлб во статус пишува реиздадена пратена кон експозитура, дали тоа значи дека ми е пристигната и можам да ја подигнам или друг статус треба да има?
Ете бев до банка, стигната била ја подигнав иако не добив СМСМене не ми стигна СМС, пишуваше дека е издадена, си прашав и ми рекоа дека е во експозитура и си ја подигнав за 3 дена од истекување на старата.
не.До админите..дали има друга тема (не можев да најдам) специјално за банкиве или само оваа за НЛБ? Не ќе бит лошо да се преименова во општа тема за банки да не се пише за сите банки во нлб темава))
Не можев да ги најдам затоа прашав, ќе пребарам пак. Идејата беше да не се пише за други банки во темава од нлб. Сепак фалане.
си има други теми за другите банки
ако сакаш тема општо за банкарство, отвори ја
Имаше една тема, со наслов отприлика: најдобра банка (или банки) во Македонија, а оваа тема за НЛБ всушност настана како дериват од таа....Не можев да ги најдам затоа прашав, ќе пребарам пак. Идејата беше да не се пише за други банки во темава од нлб. Сепак фала
Не може БЕЗ фирма. За другото не знам, ама мислам и неботно ти е без првото.Сакам да испробам нешто дали ке функционира се работи за monthly subscription service. Дали е можно да се користи payment processor од НЛБ банка како за почеток БЕЗ фирма?
Читав од претходно пред некој месец дека една банка во МК ја има таа можност, но незнам дали беше НЛБ 100%
Многу итро од твоја страна што зборуваш за стопанска на темата на НЛБ со тоа што ја спомнуваш НЛБ попатноГлупаво да не може да се стави интернет лимит на картица од стопанска како што има опција на НЛБ пример:
Почитувани,
Ве информираме дека единствена промена можете да направите на месечниот лимит за интернет плаќања во земјата и во странство. Друга промена на лимити за интернет плаќања во овој момент нема можност.
Од двете банки имам картици и кај НЛБ е фино решен тој проблем со интернет лимитот што ме бендисуваМногу итро од твоја страна што зборуваш за стопанска на темата на НЛБ со тоа што ја спомнуваш НЛБ попатно![]()
Нешто си се збунилГлупаво да не може да се стави интернет лимит на картица од стопанска како што има опција на НЛБ пример:
Почитувани,
Ве информираме дека единствена промена можете да направите на месечниот лимит за интернет плаќања во земјата и во странство. Друга промена на лимити за интернет плаќања во овој момент нема можност.
Ама ова е месечен, значи вкупен лимит за X месец. Ми треба лимит по трансакција и ако не грешам вака е на тутунска (attach)Нешто си се збунил
wait,евра ако мењавам од моја сметка во мкд,покрај мењавање курсот ќе има и плус провизија?! defuq !
wait,евра ако мењавам од моја сметка во мкд,покрај мењавање курсот ќе има и плус провизија?! defuq !
За девизни приливи бегајте што подалеку од НЛБ Банка.
само да цепнат по 0.1% од тука и од ваму, смешно е што е ставена иста провизија и за шалтер и преку апликација ... а за апликацијата веќе плаќаме на месечно ниво
Дали може да објасниш зашто?
Тој проблем што го имаш пишано на темата, се решава со наоѓање на Swift бројот, и се пишува e-mail на customer support на [email protected] (со F на почеток). И им се објаснува целата сиутација.
Факт е дека НЛБ имаат доста заштитни мерки против перење на пари, онлајн измами и сличнно. И факт е дека тоа на моменти е премногу иритантно.
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден