Јесте да.Од вечерва мрежата ми се префрли на voLTE а интернетот на 4g+. Дали тоа значи поквалитетна мрежа и побрз интернет?
Ако може инфо за ова без договор...A1 го надмина телеком 999мкд или 799 без дог, 150гб
А1 Alfa тарифи
www.a1.mk
да само со сим не земаш ништо немаш субвенцииАко може инфо за ова без договор...
Имам активен договор уште неколку месеци, на бизнис тарифа а1 нео м+. После завршување на договорот може да одам на било која тарифа без договор и тоа поевтино?
Апсолутно немаше ништо да ти понудат. Ја кога се гасев со Интернет и мобилни услуги од кај нив(со ТВ сум сеуште и кај нив и во Телеком), им објаснив добро зошто ме изгубија со фиксни услуги како претплатник. И толку беше. Имаат процедура, во стилот како анкета зошто си одиш, па после тоа се заведува во ексел табела, и на крај се дискутира на некој месечен состанок и ништо не се превземаРандом прашање:
Пред некој ден го исклучив интернетот од а1 во салон кај нив и после некој ден ми се јавуваат да ме прашаат зашто го исклучувам иако еднаш ме праша вработената во салон. Во барањето имаа напишано лични причини, иако им кажав дека нема да ми треба.
Си мислам дали се јавуваат да понудат некоја покомпетитивна цена. Ако им кажев дека се префрлувам на Телеком дали ќе ми понудеа попуст?
Дали има некој слично искуство, некој да им одговорил дека ќе се префрлува кај конкурент? Јас им кажав дека нема да ми треба повеќе на таа локација.
Зашто те изгубија и на кој провајдер си сега?Апсолутно немаше ништо да ти понудат. Ја кога се гасев со Интернет и мобилни услуги од кај нив(со ТВ сум сеуште и кај нив и во Телеком), им објаснив добро зошто ме изгубија со фиксни услуги како претплатник. И толку беше. Имаат процедура, во стилот како анкета зошто си одиш, па после тоа се заведува во ексел табела, и на крај се дискутира на некој месечен состанок и ништо не се превзема![]()
Телеком. Ме изгубија затоа што ми беше истечен договорот и отидов да го обновам и да си земам нов телефон(Xiaomi Mi Note 10 тогаш). Па сега чекај, па попуст не олку-толку, па дај да направиме комбинација со друга претплата(3 мобилни броја имав), па го има телефонот ама отворен, па чекај за друг, попуст имаш само 8.000 денари(иако претплатник сум од 2009-та, баш им е гајле за стари корисници) и вакви глупи бирократски работи. И ја ОК да размислам, и накај дома чисто онака влегов во Телеком ни на крај памет. Значи, во Телеком за нецели 30 минути девојката ми понуди подобра и поефтина понуда за мобилни тарифи со гратис еден махТВ, телефон на рака одма и се дека ќе завршиме за 20-30 минути ! И прифатив. И вистина за 30 минути излегов со нов Xiaomi Mi Note 10 што го зедов за 15к нов(телефонот тогаш беше 30к) префрлени три броја и maxTV. Толку беше. Simple as that.Зашто те изгубија и на кој провајдер си сега?
После истекот на договорот и во Телеком нема да им чуе...Телеком. Ме изгубија затоа што ми беше истечен договорот и отидов да го обновам и да си земам нов телефон(Xiaomi Mi Note 10 тогаш). Па сега чекај, па попуст не олку-толку, па дај да направиме комбинација со друга претплата(3 мобилни броја имав), па го има телефонот ама отворен, па чекај за друг, попуст имаш само 8.000 денари(иако претплатник сум од 2009-та, баш им е гајле за стари корисници) и вакви глупи бирократски работи. И ја ОК да размислам, и накај дома чисто онака влегов во Телеком ни на крај памет. Значи, во Телеком за нецели 30 минути девојката ми понуди подобра и поефтина понуда за мобилни тарифи со гратис еден махТВ, телефон на рака одма и се дека ќе завршиме за 20-30 минути ! И прифатив. И вистина за 30 минути излегов со нов Xiaomi Mi Note 10 што го зедов за 15к нов(телефонот тогаш беше 30к) префрлени три броја и maxTV. Толку беше. Simple as that.
Сигурно броевите од А1 не ги префрлиле за 30 минути, па да излезеш со телефон.И вистина за 30 минути излегов со нов Xiaomi Mi Note 10 .
Портирањето на броевите беше во текот на денот секако. Условите што ми го понудија во Телеком беа едно 60% подобри од А1. Не беше само до продавачот баш. А да, да не го заборавиме и фактот дека телефон не отворен немааСигурно броевите од А1 не ги префрлиле за 30 минути, па да излезеш со телефон.
Портирањето на броеви одзема време, во А1 побрзо требало да завршиш работа(постоечки претплатник) ама изгледа продавачот не е баш продавач.
Ти си сакал да купиш, тој не знаел како да ти продаде.
Од кого си позадоволен у однос на квалитет на слика и брзина/ стабилност на нет?Апсолутно немаше ништо да ти понудат. Ја кога се гасев со Интернет и мобилни услуги од кај нив(со ТВ сум сеуште и кај нив и во Телеком), им објаснив добро зошто ме изгубија со фиксни услуги како претплатник. И толку беше. Имаат процедура, во стилот како анкета зошто си одиш, па после тоа се заведува во ексел табела, и на крај се дискутира на некој месечен состанок и ништо не се превзема![]()
Брзина на фискен Интернет е подобра во А1 на доксис технологија(освен ако немаш оптика од Телеком). Квалитет на слика на дигитална ТВ иста е на двата оператори. Мобилните услуги кај А1 немаат никаков проблем(корисник бев од 2009-2019), а во овие скоро 2 години исто и во Телеком немам забележано некаков проблем.Од кого си позадоволен у однос на квалитет на слика и брзина/ стабилност на нет?
А знаеш ли да направиш компарација со Телекабел квалитет на слика? Пошто се размислуваме да смениме . На Телекабел сме дома со години слика одлична, нет не е лош, сеа и ќе зголемат брзини. Пред некоја год пробавме со Телеком дома, сликана везе немаше у однос на Телекабел. Затоа прашувам. Ми треба репер со Телекабел..Брзина на фискен Интернет е подобра во А1 на доксис технологија(освен ако немаш оптика од Телеком). Квалитет на слика на дигитална ТВ иста е на двата оператори. Мобилните услуги кај А1 немаат никаков проблем(корисник бев од 2009-2019), а во овие скоро 2 години исто и во Телеком немам забележано некаков проблем.
Не, за жал немам никакво искуство со Телекабел. Можда некој друг член ќе се вклучи во врска со ова.А знаеш ли да направиш компарација со Телекабел квалитет на слика? Пошто се размислуваме да смениме . На Телекабел сме дома со години слика одлична, нет не е лош, сеа и ќе зголемат брзини. Пред некоја год пробавме со Телеком дома, сликана везе немаше у однос на Телекабел. Затоа прашувам. Ми треба репер со Телекабел..
Фала тиНе, за жал немам никакво искуство со Телекабел. Можда некој друг член ќе се вклучи во врска со ова.
Разликата е во тоа што кај А1 можеш да си избереш сам 2/3 пакети за телевизија, пример Арена и ХБО, додека кај Телеком бар во М пакетот неможеш да бираш (а е во глобала поскап).Брзина на фискен Интернет е подобра во А1 на доксис технологија(освен ако немаш оптика од Телеком). Квалитет на слика на дигитална ТВ иста е на двата оператори. Мобилните услуги кај А1 немаат никаков проблем(корисник бев од 2009-2019), а во овие скоро 2 години исто и во Телеком немам забележано некаков проблем.
Си мислам дали се јавуваат да понудат некоја покомпетитивна цена. Ако им кажев дека се префрлувам на Телеком дали ќе ми понудеа попуст?
Дали има некој слично искуство, некој да им одговорил дека ќе се префрлува кај конкурент? Јас им кажав дека нема да ми треба повеќе на таа локација.
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден