Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Новото лого им е практично color wheel само малце ротиран, одма ме потсети на колор пикер од еден плагин за Фотошоп или некои други програми за графика. Всушност исто е само флипнато и малце ротирано :LOL:

Screenshot 2021-06-22 101236.jpg

Meliodas123

read-only
25 јуни 2021
3
0
Zdravo sakam da prasam nekolku prasanja za payoneer kartickite.

1.Kolku vreme se ceka za da ti stigne kartickata?
2.Dali nesto se plaka za da se dobie kartickata i kolku?
3.Dali nesto se plaka za kartickata na mesecno ili godisno nivo kako na pr. subscripcija?
4.Kolku e provizijata za prefrlanje od payoneer na transakciska smetka i kolku zimaat za konverzija od dolari ili evra vo denari?

Odnapred fala za odgovorot.

И

Избришан член 5469

Гостин
Zdravo sakam da prasam nekolku prasanja za payoneer kartickite.

1.Kolku vreme se ceka za da ti stigne kartickata?
2.Dali nesto se plaka za da se dobie kartickata i kolku?
3.Dali nesto se plaka za kartickata na mesecno ili godisno nivo kako na pr. subscripcija?
4.Kolku e provizijata za prefrlanje od payoneer na transakciska smetka i kolku zimaat za konverzija od dolari ili evra vo denari?

Odnapred fala za odgovorot.
giphy.gif

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Дали има банкомати у близина на граница со грција од страната со грција?

Sent from my iPhone using Tapatalk

AirScapeNo.1

read-only
3 јули 2013
3
0
Здраво, изгледа како да е сменет fee за вадење пари на сметка на банка, ми земаше 15 $ до претходниот месец, сега гледам неколку пати повеќе - 2%. Барав на новиот сајт како го пресметуваат и гледам нешто пишува up to 2%.
Јас ги вадев парите на сметка од банка и со потврдата пријавував во УЈП, сега некако се думам дали се исплати тоа или има подобар начин.
Чаре за да не одат многу пари на fees? Искуство со друга опција како замена за Payoneer?

Поздрав!

Последна промена:

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Здраво, изгледа како да е сменет fee за вадење пари на сметка на банка, ми земаше 15 $ до претходниот месец, сега гледам неколку пати повеќе - 2%. Барав на новиот сајт како го пресметуваат и гледам нешто пишува up to 2%.
Јас ги вадев парите на сметка од банка и со потврдата пријавував во УЈП, сега некако се думам дали се исплати тоа или има подобар начин.
Чаре за да не одат многу пари на fees?

Поздрав!
да го најавија ко два месеци унапред, сигурно ти стигнал мејл, и нотис алерт на профилот кога ќе се логираш. Од сега и за банкарски трансфер зимаат 2% а не фиксно 15$ ко предходно.

AirScapeNo.1

read-only
3 јули 2013
3
0
Мислењето е автоматски споено:

да го најавија ко два месеци унапред, сигурно ти стигнал мејл, и нотис алерт на профилот кога ќе се логираш. Од сега и за банкарски трансфер зимаат 2% а не фиксно 15$ ко предходно.
Некој work-around или друга опција за префрлање на пари? Има друг начин на кој можам да ги пријавам во УЈП? Пример, да му прикажам иnvoice или прилив и да сиплатам данок а после да си ги користам од картица?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Мислењето е автоматски споено:

Некој work-around или друга опција за префрлање на пари? Има друг начин на кој можам да ги пријавам во УЈП? Пример, да му прикажам иnvoice или прилив и да сиплатам данок а после да си ги користам од картица?

Аctivity - Reports and Statements - Monthly Statement, си симнуваш PDF од кој месец сакаш и тоа го прикачуваш на УЈП.

Можеш и да го ѕирнеш Wise.com.

AirScapeNo.1

read-only
3 јули 2013
3
0
Аctivity - Reports and Statements - Monthly Statement, си симнуваш PDF од кој месец сакаш и тоа го прикачуваш на УЈП.

Можеш и да го ѕирнеш Wise.com.
Тоа да знам, а парите ги користиш само преку картица или вадиш од банкомат кеш? Какви се провизиите за вадење од банкомат во МКД?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Тоа да знам, а парите ги користиш само преку картица или вадиш од банкомат кеш? Какви се провизиите за вадење од банкомат во МКД?

$3.15 за вадење кеш од банкомат на Стопанска Банка (НЛБ зима 300 денари нивна провизија, на други не сум пробал), околу 3.5% провизија за конверзија на валута, $30 долари годишно за картичката. Ако купуваш директ со картичката само 3.5% конверзија на валута по трансакција.

BTW ова со конверзијава на валута некако многу ми изгледа, тоа 3.5% го пишува на сајтот на Payoneer ама стои up to, кај нас кога префрла од долар во денар мислам дека ни приближно не зима толку, иако не сум се замарал да проверувам, така да некој ако има сигурни бројки нека пише.

Последна промена:

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
$3.15 за вадење кеш од банкомат на Стопанска Банка (НЛБ зима 300 денари нивна провизија, на други не сум пробал), околу 3.5% провизија за конверзија на валута, $30 долари годишно за картичката. Ако купуваш директ со картичката само 3.5% конверзија на валута по трансакција.

BTW ова со конверзијава на валута некако многу ми изгледа, тоа 3.5% го пишува на сајтот на Payoneer ама стои up to, кај нас кога префрла од долар во денар мислам дека ни приближно не зима толку, иако не сум се замарал да проверувам, така да некој ако има сигурни бројки нека пише.

4.5-4.6% провизија ми лапа

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205
Дали има банкомати у близина на граница со грција од страната со грција?

Јас имам слушнато дека на самиот премин Евзони имало банкомат(и).

Edit: На гугл мапс нема ниту еден означено, така да мојата информација е веројатно дезинформација, сори.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Порачав вчера обнова на картичката, бидејќи рокот на старата ми истекуваше за 1 месец.
Денес, гледам, иако е старата картица активна, на неа има 0 средства, а на акаунтот си стојат парите.
Дали ова значи дека овака не можам да ги повлечам преку старата додека не пристигне новата за активација?

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Уффф. Лоша политика. Еден месец ти се буквално заглавени парите, додека не пристигне новата.

nikojov

read-only
17 мај 2021
7
0
Здраво,

Дали некој може да ми каже колку дена се чека за средствата да пристигнат во банка (withdraw to local bank) во случајот НЛБ? Прв пат повлекувам, па доколку некој знае? Исто дали стигнува некоја нотификација или се прикажува на мобилната апликација мКлил?

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Здраво,

Дали некој може да ми каже колку дена се чека за средствата да пристигнат во банка (withdraw to local bank) во случајот НЛБ? Прв пат повлекувам, па доколку некој знае? Исто дали стигнува некоја нотификација или се прикажува на мобилната апликација мКлил?
Мене ми стигаат за 24h и добивам SMS порака

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Здраво,

24h може .. ама почесто знае и да е 2-4 дена .. така да не се напињај ако не искочи ништо за еден ден :) ќе ти стигне смс и нотификација на апликацијата ако ја користиш, ако ти е првпат може и ќе ти се јават за некоја потврда плус да им пратиш. Кога ќе ти стигнат ќе ти стигне известување/порака за да ги распределиш стигнатите средства на сметка (денари или девизи) како сакаш, тука и наведуваш што шифра е приливот (дејност, странска сметка и сл.).

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Кој банкомат(од која банка) преферирате да го користите во Грција?
Дали има разлика во провизиите и лимитите по трансакција?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Кој банкомат(од која банка) преферирате да го користите во Грција?
Дали има разлика во провизиите и лимитите по трансакција?
ima razliki.. provizija misla. stite zimast isto oko 5eur.. rajfajzen mene licno mi e najzgodna. Na nekoi moze ke te prasa za currency konverzija po nivno, toa genwrala se odbiva.

parite ti se na payoner u eur ili u usd? ako ti se usd dzabe ides grcija :)

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
ima razliki.. provizija misla. stite zimast isto oko 5eur.. rajfajzen mene licno mi e najzgodna. Na nekoi moze ke te prasa za currency konverzija po nivno, toa genwrala se odbiva.

parite ti se na payoner u eur ili u usd? ako ti se usd dzabe ides grcija :)

Ако се во долари ќе ги конвертираме во евра :)
Дали знаеш чисто информативно како се лимитите по трансакција и дневно?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Ако се во долари ќе ги конвертираме во евра :)
Дали знаеш чисто информативно како се лимитите по трансакција и дневно?
Моментот со идење Грција, мене ми имаше поента само ако имаш еур картица од пајонир, тогаш немаш конверзија на валута и не те јадат 3.5% конверзија вон другите трошоци :)

Лимити имаш на твојот пајонир акаунт во Help, на атм -от имаш лимит по трансакција колку можеш, а можеш повеќе трансакции една по друга. Ја на Рајфајзен по 1000 ка имам вадено, може може и повеќе незнам, ама на други имам удрено лимит до кај 800 по транксација. И рачунај голема шанса има да те распали со 50 ки :D па да идеш со туциња ..

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно