vision
hello world
Ти кажувам од лично искуство, читкај ти.
Да потврдам и јас. Пред 2 месеци му ја донесов картичката на другар кој е верифициран со МК адреса.Ти кажувам од лично искуство, читкај ти.
Епа просветли ме, доказ за адреса што пишува дека го бараат како го помина тоа?Ти кажувам од лично искуство, читкај ти.
Епа просветли ме, доказ за адреса што пишува дека го бараат како го помина тоа?
Добро еве кажи каков документ закачи пред нарачката?
The Wise card is currently available for residents of these countries and regions who have a Wise account.
Исто беше и јас кога го креирав акаунтот.П.С. Заборавив да додадам, мојот акаунт направен пред година-две со одбрана држава Македонија, воопшто не ни ми даде опција да нарачавам картичка (месеџ, јоур кантри ис нот сапортед) се додека не сменив држава во Бугарија со нова адреса.
Ќе го прашам утре другаров, но претпоставувам дека и таму се верифицирал со МК лична карта / пасош, дека нема други.Има таму едно поле пред да стиснеш нарачај каде треба да закачиш документ каде го докажуваш тоа
~ Tax EvasionМногу е просто да префрлиш на трансакциска, не знам зошто правите егзибиции со картичката.
Дечки, од TW може да се префрли на Payoneer? Опцијата Global Payment Service наводно заради не добра апликација ми ја блокнаа на Payoneer, и цело време ми праќа сега клиентот на Upwork (3.4% провизија на сумата), и после од таму си префрлам на Payoneer, и овде имам провизија.
Прашањето ми е дали можам да го одбегнам Upwork, и од TW да префрлам на Payoneer?
На Payoneer има едно Global Payment Service, во теорија мислам дека тоа ти е најблиску до она што сакаш да го правиш. Ама за Global Payment Service треба да се аплицира, а тогаш не знам какви податоци бараат. Нешто овде прочитај:
Во секој случај, за да префрлиш од Wise ти требаат IBAN и SWIFT броеви.
Нели ако ја вратиш адресата на оригиналната (македонска) ќе ја изгубиш цела функционалност за картичката на transferwise апликацијата/сервисот? Или сеуште се ќе си работи?Картичка трансфервајс јас успеав да донесам мк, прво направете трансфервајс сметка комплет верифицирана, потоа идите на ukpostbox и тамо регистрирајте се тоа е сервис за препраќање писма и само адресата од трансфервајс од Македонија префрелетеја на адресата која ќе ја добијате од ukbostbox и нарачајте картичката ке кошта 5 GBP потоа кога ке стигни само препратисија Македонија само да не заборајв да ја вратиш оргиналната адреса да не те блокираат..)
Еве јас 5 месеци ја користам нема никаков проблем до сега, баш прет 3 дена исто ја префрлен на англиска адреса и зедов 3 виртуелни картички и пак вратев на македонска адреса, исто можиш со картичката да поврзеш пејпал јас баш за тоа ја зедов за пејпал ми требаше за пари да примамНели ако ја вратиш адресата на оригиналната (македонска) ќе ја изгубиш цела функционалност за картичката на transferwise апликацијата/сервисот? Или сеуште се ќе си работи?
јас имам извадено ТВ картичка која ја порачав кај брачед во Германија, ама прво уплоадирав македонски документи, па ја сменав адресата за да биде во Германија, ама картичката ми е во евра. Гледам дека има можност за сметка во долари, па ме интересира дали некој има поминато низ тој процес. Дали да ја вратам македонската адреса, па да нарачам картичка во долари, дали за таа картичка/сметка треба дополнителна верификација и слично?
Ама адресата ми е Германска, да не треба да ја сменам во македонската? Бараат верификација за доларската сметка?Само отвори си Доларска сметки на истиот Вајз акаунт, не мора ништо да мењаш, не мора нова картичка
Дали може да се пратат австралиски долари во наша банка, има ли некој пробано? Ми бара некој BSB код a јас имам само IBAN и SWIFT?
Погледнете го атачментот 104071
До сега бирав евра кога префрлав па ми ги конвертираше, ама сакав да пробам директно AUD да пратам.
Многу голема, револут никако во МКД не може да се земеКоја е според вас предноста на Wise у споредба со Revolut?
Јасно. Мислев освен достапноста, вака дали има некои придобивки у смисла подобра конверзија, помали давачки, побрз трансфер. Во Чешка ми се достапни и двата, ама вака за комуникација со Македонија ме интересираше дали има придобивки за да се префрлам. Револут само за праќање пари на моите дома ми е (2 дебитни картици, една за мене една за моите на иста сметка). Не правам некои поголеми трансакции со Свифт т.е никаква врска неам со македонските банки.Многу голема, револут никако во МКД не може да се земе
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден