Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Како немало, имало од секогаш вакви процедури. Јас до сеа сум имал преку 100 клиенти што ми плаќале преку Пејонир и секој еден од нив требаше да достави кратки информации за неговата фирма и да прати дали слика од лична карта, пасош. Но сепак на почетокот секој еден доставува информации за да може да плаќа.

Ако ти е катастрофа, како што ти кажав оди преку банка. Друга опција немаш.
За приватни лица правам муабет, вакви барања немало за нив, барем во мој случај...Никакви лични карти и глупости...Ниту едно приватно лице не дава толку информации, секој сака со 15 секунди работа да заврши (нешто во смисла на Пејпал)...
Иначе најдов друг начин, а хејтери како тебе што се ситат на туѓа мака ги има колку сакаш...

Поздрав

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
За приватни лица правам муабет, вакви барања немало за нив, барем во мој случај...Никакви лични карти и глупости...Ниту едно приватно лице не дава толку информации, секој сака со 15 секунди работа да заврши (нешто во смисла на Пејпал)...
Иначе најдов друг начин, а хејтери како тебе што се ситат на туѓа мака ги има колку сакаш...

Поздрав

Кај виде дека хејтам? Ваљда исфрустриран си нешто или те фатиле во тесно па нема каде и ајде исфрли ја негативната енергија тука на форумот.

Јас убаво прочитав, што и како, ти кажав што како. И да, за приватни лица зборувам. Али подобро е да напишеш "Катастрофа...".

Поздрав и оди на масажа релаксирај се гледам нешто си напнат ептен.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Здраво дечки, за документот од банка ме одбија. На онлајн чат им пратив од лична карта, одма ми прикачија во verification center. До сега навистина единствена поддршка што помага. Ќе чекам сега 3 дена. Овој пат се надевам ќе прифатат.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Здраво дечки, за документот од банка ме одбија. На онлајн чат им пратив од лична карта, одма ми прикачија во verification center. До сега навистина единствена поддршка што помага. Ќе чекам сега 3 дена. Овој пат се надевам ќе прифатат.

Каков извод имаше поточно? Досега еве двајца на форумов (сигурно и повеќе) со состојба на трансакциска сметка, не прифатија. Можно е да мора да е PDF?

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Личната карта од кога ти е? Им пиша, или те одбија па им пиша? Кои три дена, јас 1 недела чекам.

Која опција ја избирате кај онлајн чатот?

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Личната карта од кога ти е? Им пиша, или те одбија па им пиша? Кои три дена, јас 1 недела чекам.

Ако немаш одговор повеќе од 5 дена контактирај ги на лајв чатот, не е битно што ке одбериш (можеш нешто приближно да речеме "change account details")
Иначе за лична карта прашав, не требало да биде постара од 10 месеци, а мојата веќе неколку години стара помина :D

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Дали може да се повлече пари од Payoneer на лична сметка во локална банка?
Дали може да се повлече пари од Payoneer на сметка од фирма во локална банка?

Пред некое време членови имаа проблеми при повлекување па ме интересира дали некој успешно повлекол и како.

Благодарам.
1) ДА, може.
2) ДА, може.
На сметка од фирма во локална банка повлекувам секој месец, немало никаков проблем.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Каков извод имаше поточно? Досега еве двајца на форумов (сигурно и повеќе) со состојба на трансакциска сметка, не прифатија. Можно е да мора да е PDF?

Ми требаше извод за 2checkout и го извадив во декември. На шалтер им реков дека ми треба извод од последните три месеци(они ми дадоа за цела година) и им реков дека ми е битно на изводод да го стават моето име и презиме и адресата каде што живеам. Тогаш 2checkout ми признаа. Ама сега поради тоа што е од 2019 ми го одбија. Ако сакаш ќе ти пратам во порака како изгледа.

Од јануари ми е личната карта. Инаку јас им пишав на поддршката и во тој момент ми стаса дека сум одбиена. Можеби бидејќи таа поднесе нов документ во тој момент автоматски ме одбија инаку ќе чекав и јас повеќе. За чатот избери било што. Нема врска тоа е само за да те поврзат. Среќно на сите и пред да пратите документ како јас што се истрчав. Пробајте на поддршката да им објасните тие ќе ве информираат најдобро и ќе ви кажат што да пратите.

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Јас никако да стигнам на ред... наместив сметка од A1 заедно во комбинација со лична карта која е постара ама за координација со сметката ја пуштив во 1 PDF.
upload_2020-9-23_10-45-6.png

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
Ова ви е прва верификација со Пајонир ?

Или сега поново пак исто? Кај мене се уште нема ништо

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
И јас им пратив сметка од А1 пред два дена, сеуште немам одговор.

Интереснo е што скоро све ми е under review, а акаунтот ми функционирал без никаков проблем и лимит.

upload_2020-9-23_14-24-34.png

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20
Апдејт за мојава состојба. Денес проверив на пајонер одобрена ми е идентификација на адреса со сметка на име на маж и венчаница. Нит ми пратија мејл, нит ништо. Случајно проверив. Може и мејл ќе ми пратат некогаш.
Јас одев преку чат, претходно пратив лична карта постара од 12 месеци, автоматски ми ја одбија на чат, документ од НЛБ исто ми одбија иако имаше адреса на него, ама барале извод од трансакции (а јас таа картичка со години не ја користам) и на крај им пратив сметка од маж и венчаница и денес после една недела одобрено е. Иако таа на чатот ме убедуваше дека најдоцна за два дена треба да ме известат :annoyed:
Небитно, завршив работа. Мој совет е да не контактирате чат, чекајте да ви одобрат или одбијат, оти има еден куп случаи каде им е одоборена идентификација со стара лична карта. Не брзајте како мене ;)

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
јас чекам од 15-ти за верификација од сметка на неотел, сеуште нема, втора варијанта ми е извод од стопанска и тоа ако не бива вадам нова лк, друго решение нема

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Што е поисплатливо ако редовно повлекуваш од Payoneer, картичка или bank withdrawal?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Што е поисплатливо ако редовно повлекуваш од Payoneer, картичка или bank withdrawal?
зависи од суми .. пајонир е процент .. трансфер во банка е фиксна сума .. за помали чести пајонир за поголеми банкарски трансфер. Ова не за повлекување туку кога наплаќаш, ако тој што плаќа ти ги покрива тие фис ондак сеедно горе доле некое фии/конвеезија разлика

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ми требаше извод за 2checkout и го извадив во декември. На шалтер им реков дека ми треба извод од последните три месеци(они ми дадоа за цела година) и им реков дека ми е битно на изводод да го стават моето име и презиме и адресата каде што живеам. Тогаш 2checkout ми признаа. Ама сега поради тоа што е од 2019 ми го одбија. Ако сакаш ќе ти пратам во порака како изгледа.

Не ми беше јасно зошто те одбиле кога јас со PDF извод од NLB успеав да верифицирам, ама веројатно е поради староста. Било која банка би требало да овозможи онлајн да извадиш PDF состојба од трансакциска, гледај да имаш адреса на неа и би требало да прифатат.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
ниту плаќање даноци.

Aaaaa, така не.

зависи од суми .. пајонир е процент .. трансфер во банка е фиксна сума .. за помали чести пајонир за поголеми банкарски трансфер. Ова не за повлекување туку кога наплаќаш, ако тој што плаќа ти ги покрива тие фис ондак сеедно горе доле некое фии/конвеезија разлика

На сајтот на Payoneer гледам дека стои "Up to 2% above market rate" за трансфер во банка. А картичкава е 30 долари годишно, 3.15 долари од вадење на банкомат плус 3.5% (мислам?) за конверзија на валута. Значи и да не вадиш кеш од банкомат ќе ти зима 3.5% за конверзија кога правиш трансакции и $30 годишно за картичката. А во банка замо 2% од префрлање? Поубаво ми изгледа директ во банка.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Aaaaa, така не.

На сајтот на Payoneer гледам дека стои "Up to 2% above market rate" за трансфер во банка. А картичкава е 30 долари годишно, 3.15 долари од вадење на банкомат плус 3.5% (мислам?) за конверзија на валута. Значи и да не вадиш кеш од банкомат ќе ти зима 3.5% за конверзија кога правиш трансакции и $30 годишно за картичката. А во банка замо 2% од префрлање? Поубаво ми изгледа директ во банка.
на мобилен бев прееска (ко да не се забележува од напишаното) па ко сакат куцам.
Ако влечен на банка имаш 15$ рамно провизија нема проценти освен ако не правиш конверзија на валута. Кај нас можеш да влечеш Еур и Усд директ на банка (нлб бар).
Затоа банка трансфер не е добар за мали трансфери пошто е 15$ фиксно, колку повеќе влечеш тоа подобро, плус со банкарски трансфер можеш да повлечеш пример 5000$ од еднаш.

Со картичка треба да ги вадиш 5-10 пати на банкомат истите.
За мали суми е добро со катичка, и тоа ако вадиш во Грција пример евра, ако конвертираш долари во евра или долари/евра во денари тогаш тие 3.5% ти влагаат во игра. Ако имаш евра и вадиш евра во Грција пример имаш само 2.5 еура пер трансакција трошок. Плус сега последно време плус 5 еура ти зимаат Грциве ко нивно фи за вадење од странска картица. И кај нас ко што читам почнале исто по 300 денари плус да зимаат повеќето банкомати (некои банки сеуште не).

А со пајонир тоа уствари највише губиш ако правиш конверзии при повлекување пример. Едино на нивни баланс ако правиш конверзија имаат нормална размена по точен курс.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Озбилно не ви зема кросбордер фи кога вадите на банкомати во Грција?
Стефчо конкретно тоа ги прашува, а тие му договараат дека има кросбордер фи.
Payoneer USD to EUR currency conversion exchange fee

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Озбилно не ви зема кросбордер фи кога вадите на банкомати во Грција?
Стефчо конкретно тоа ги прашува, а тие му договараат дека има кросбордер фи.
Payoneer USD to EUR currency conversion exchange fee
ама вади од пајонир долари во грција евра .. ја зборам за од пајонир евра во грција евра. Не е исто ..

едит гледам надоле му збореле и за евра евра дека ако му е УК картица .. сега ќе видам што вика на мојата ЕУР картица.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
ама вади од пајонир долари во грција евра .. ја зборам за од пајонир евра во грција евра. Не е исто ..
Да де евра, тој ги прашува ако има картички во усд и еур и вади еур во Грција дали има корсбордер фи, му одговараат дека има.

upload_2020-9-23_22-0-42.png
Последната реченица..
Одговорот:
upload_2020-9-23_22-1-16.png

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно