DonFrozex
user
- 9 јуни 2011
- 1.407
- 1.641
Помош некој ако знае ме интересира колку би ме фатило провизија да испратам 2800 евра до германија од македонски пејпал, дали 3.4%+2Еу ?
Во моментов картичката ми е поврзана со денарска сметка, возможно ли е да се поврзе со девизна за директно од таму да ги земе да не плаќам за конверзација?
Ако знаете друг начин како да се испратат пари со помалку провизија, пишете!! Ви благодарам на сите![]()
Не знам дали тие 3.4% ги рачунаш како upload fee (ова зависи од која држава ти е акаунтот и каква картичка ќе користиш, debit or credit) или како conversion fee?
Затоа што ако е како upload fee, тогаш сигурно ќе имаш и conversion fee, тоа е еден од нај-уносните моменти на Пејпал и сигурно ќе гледаат да ти го наплатат.
Не сум сигурен дека можеш тоа да го направиш. Јас имам трансакциска МКД и ЕУР сметка во НЛБ, но картичката ми е поврзана само со МКД.
Го имав скоро истиот случај, сакам да ми ги „зема„ парите од ЕУР сметката пошто ги праќам во ЕУР, но тоа не е возможно - шо значи губам секако на конверзија МКД->ЕУР.
Ако најдеш начин за ова - те молам сподели
Не заборавај дека на сумата што ќе ја пуштиш преку Пејпал, ако е како Goods & Services - примателот ќе доплати провизија од 2.9% + 0.30ЕУР
За крај, големи се шансите да ти го блокираат/flag-нат акаунтот за suspicious activity ако пробаш наеднаш да уплатиш толкава сума, особено ако немаш изградено претходно „историја“ со Пејпал.
Пиши ми ПП со нешто повеќе детали, имам сметка во Германија и Холандија, можеби би можел да ти помогнам да ја завршиме работата најбезболно.