Можеш за се да користиш. И од сите дозволени извори да примаш пари на Пејонир а истите пари од Пејонир балансот да ги користиш со Фајвер картичката или било која друга Пејонир картичка.Гледам дека единствена разлика помеѓу Фивер Ревењу кард и обичната е бесплатна членарина (ако правиш бар една трансакција) за фивер верзијата, кажувам верзија пошто нели и двете се Пејонир. Прашањето ми е дали ако примам пари од дргуо место пример од Скрил на Пејонир, ќе можам да ги користам тие пари во продавница или банкомат со фивер картичката или таа не е поврзана со Пејонир салдо што не доаѓа директно од Фивер?
Пошто ако можам да го користам балансот на целиот Пејонир акаунт тогаш нема поента за обична Пејонир картичка, плус Пејонир те тераат да си поврзан со партнер ко Фивер за воопшто да можеш да земеш мастеркард така што не дека е нешто дополнително (освен ако не работиш со Фивер воопшто, али сепак треба со некој нивен партнер да работиш). Исто така да не случајно постои и боље од Фивер верзијата, пример кликбенк да немаат и боље промоција?
Нема врска. Ќе ти пуштат друга од Фајвер нова.@pipelin Значи нема никаква поента да ја одберам класичната наместо фајвер, дури и да прекинам да користам фајвер?
Колку време траат кариците?
Е сега, доколку валутата на Payoneer ти е во евра и вадиш пари на банкомат кој издава евра, не плаќаш cross-border fee, туку Payoneer ти наплаќа однапред конверзија што ти ги менува доларите во евра. Бидејќи сите страни, Фајвер, Упворк и остали те исплаќаат исклучиво во долари.
Генерално, провизијата не зависи од Payoneer секогаш, туку од нивнот партнер. Сите payoneer картички издадени преку различни партнери (AirBnb, Fiverr, Payoneer, Amazon Seller Card, Upwork, eLance, clickbank, итн..), имаат различни провизии. Затоа и често доаѓа до забуна овдека кој колку провизија плаќа. Мислам дека највисоки провизии има, доколку картичката се извади директно од Paynoeer.
@TheMarshal те враќам малку у времето, ама да не сллучајно си дознал за другиве и нивните провизии? Исто така дали тоа значи дека ако земам Фиверр картичка наместо ЕУР директно од пејонир секогаш ќе морам пример на алфабенк да бидам наплатен 3.5% наместо максимум 0.5% поради тоа што едната е во долари а другата ЕУР што ваљда е испечатена од Европска банка?
Мислам дека со новиот закон ќе може PayPal да прима пари и кај нас.
Не може сам да си ставиш пари на Пејонир акаунт, само може да ти праќаат/плаќаат од друг акаунт, разбирашДечки мала помош, Сум ја користел Payoneer картицата од поодамна, ама не се сеќавам како стоеја работите.Дали може и како да ставам пари на акаунтот што ми е нов сега (си отворив) за да можам да аплицирам за нова картица. Ми бара $30 да имам минимум за да можат да ми ја испратат картичката.
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.loginsystems.biz/forum/...-zakonot-za-platezhni-uslugi-i-platni-sistemiКој нов закон, ако може линк?
Дечки мала помош, Сум ја користел Payoneer картицата од поодамна, ама не се сеќавам како стоеја работите.Дали може и како да ставам пари на акаунтот што ми е нов сега (си отворив) за да можам да аплицирам за нова картица. Ми бара $30 да имам минимум за да можат да ми ја испратат картичката.
Не може сам да си ставиш пари на Пејонир акаунт, само може да ти праќаат/плаќаат од друг акаунт, разбираш.
Немам некое големо искуство со Payoneer бидејќи и ја до вчера прашував али да не си грешка малце? Т.е зависи како го толкуваш тоа „сам“. Можеш да направиш од акаунтот барање за уплата, пример напиши ја на некој близок татко,мајка,брат,сестра.. и уплати си преку тоа барање сума колкава ти треба. И како што видов, не треба акаунт да има другиот што ти плаќа, на меил му стига фактура за плаќање.
Да да може да се префрли пари. Сега проверив. Него работата ми е да си земам картица за ПејПал ми е. Идам малку на ризик. Или ќе успее да се конеткира картицата кога ќе ја добијам или губам $30 Што викате да пробам или??
Контактирај го live chat supportot ке ти помогнат, пред да идеш на ризик.
Што ќе го контактирам кога ќе кажат дека неможе. Мене ми е да пробам кога ќе ја имам картицата да ја поврзам со Payoneer и за вадење пари...
При барањево за bank statement од Payoneer, знам читкав дека некој приложувал сметки од х работи како доказ, пошто сакам да земам statement, проблемот е што не ми конкретизира што точно бара? Лични податоци и моментална состојба на сметка? Изјава од банка дека сум корисник?
Знам дека „прашај у банка“ е одговор, само прашувам во случај некој скорешно да ги приложувал ствариве па да ми помогне. Фала ви![]()
Картичката кога истекува, автоматски праќаат нова или треба да си направам order? И во просек за колку време стига?
А, има опција да сменам валута? До сега беше USD, а сакам EUR да биде новата.90 дена пред да ти истече картичката ке ти се појави опција кога се логираш да си нарачаш нова.
За колку време, зависи. Јас првиот пат кога нарачав ми стигна за 2 недели, 2риот пат за месец дена. Така да помеѓу 2-4 недели би требало да ја имаш.
А, има опција да сменам валута? До сега беше USD, а сакам EUR да биде новата.
А, има опција да сменам валута? До сега беше USD, а сакам EUR да биде новата.
Извештај од банка каде што го пишува твоето име и адреса на живеење.
Доколку си во НЛБ, можеш тој извештај да го земиш онлајн преку нлбклик.
И што сте се уплашиле толку, приложете било каков документ ако ви побараат, и да е грешка ќе ви кажат, па ке аплоадирате повторно. Исто така има и онлајн сапорт кој што можете да го контактирате од Пон - Пет. Прашај и ке ви кажат што како.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден