Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Друг е Ми акаунт а телефонот е твој, прв корисник си?
Прв корисник (госпожата), купен од Нептун пред 5-6 месеци. До сега никаков проблем, а мислам и дека правен беше еднаш factory reset кој си помина ко што треба.
Друго што можам да напоменам, а незнам дали би помогнало, е дека во последните 3-4 месеци, телефонот е користен со две SIM картици.
Претходниот ресет беше правен со една, овој ресет со двете картици во телефон.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Ако на сите ви кочи
Прв корисник (госпожата), купен од Нептун пред 5-6 месеци. До сега никаков проблем, а мислам и дека правен беше еднаш factory reset кој си помина ко што треба.
Друго што можам да напоменам, а незнам дали би помогнало, е дека во последните 3-4 месеци, телефонот е користен со две SIM картици.
Пред што и да правиш, треба да откриеш кој ти е Ми акаунтот и на кој телефонски број ти е поврзан ( или направи нов, ама се ќе изгубиш).
Логирај се од десктоп како што ти кажаа и пробај преку имејл или преку телефонски број да го ресетираш.
Кога си ги правел промените/ресетирањата може да си активарал 2 Mi aкаунти и ти настануваат збрки.
Нема друг начин

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Пробај со двата сим броеви да се најавуваш на i.mi.com. Па така да дојдеш до двата ми акаунти. Најдобро сим картичките да се ставени во уред, па да бараш пасворд ресет code (стигнува на смс) за да влезиш во можните два ми акаунти, на сервер.
Можеби при ставањето на двете сим во телефонот да сте сетирале втор акаунт?
Советот всушност ми се дуплира од погоре...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
@mnikolce, @ТАТА_МАТА пробано да се логирам и со двата телефона, со ниеден не ми дава опција да се логирам. Можам само со мејл да се логирам на постоечкиот акаунт, каде не дава никаков телефон у device connected a и не дава никаков телефонски број конектиран на тој акаунт.

Инаку не е сетирано друг акаунт во ниту еден момент во овие 5-6 месеци откако се користи телефонот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
@mnikolce, @ТАТА_МАТА пробано да се логирам и со двата телефона, со ниеден не ми дава опција да се логирам. Можам само со мејл да се логирам на постоечкиот акаунт, каде не дава никаков телефон у device connected a и не дава никаков телефонски број конектиран на тој акаунт.

Инаку не е сетирано друг акаунт во ниту еден момент во овие 5-6 месеци откако се користи телефонот.
Кога го зема телефонот ти го закачи на ми клауд воопшто и го унлокираше? Или може го доби унлокед?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Кога го зема телефонот ти го закачи на ми клауд воопшто и го унлокираше? Или може го доби унлокед?
Според жена ми она го закачила на mi cloud. Сеа муабетот као не и текнува до толку за 100% сигурна да биде, али според тоа што ми го кажа пред малце, делува како она да го сетирала првиот ден.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Според жена ми она го закачила на mi cloud. Сеа муабетот као не и текнува до толку за 100% сигурна да биде, али според тоа што ми го кажа пред малце, делува како она да го сетирала првиот ден.
Ако е така онда мора да работи со нејзиниот број. Ако не е, онда телефонот е земен унлокиран и чепкан инсталиран некој ром, и остаен закачен на некој ми аккаунт. Најпаметно сервис, нека се еб**аат они. Сакаат фастбут сакаат ЕДЛ. Чим ти е под гаранција не се замарај, успут изнапцуј им се. Можеби е земен вратен некој, и слично.
Само целофанче сечење пред тебе е спасот. Ова ми личи на кинезарија флеширана со глобал ром и заборавено да се скине ми акаунтот, ама ај може и не е така.

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Ништо, го носам утре у сервис, и така првична опција беше. Али ај си викам да прашам да не има некој начин, никад претходно немав користено Mi уред а чат-пат ја читнувам темава и глеам за некои работи има троа замарање.

Ќе го однесам, па деновиве (неделиве) ќе пишам исход што како се десило и што било проблемот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Ништо, го носам утре у сервис, и така првична опција беше. Али ај си викам да прашам да не има некој начин, никад претходно немав користено Mi уред а чат-пат ја читнувам темава и глеам за некои работи има троа замарање.

Ќе го однесам, па деновиве (неделиве) ќе пишам исход што како се десило и што било проблемот.
Баш ме интересира што ќе измислат. Нептун, увозна врска непозната, сервис Видео Дата, ... Лепота.

CBB_6

BBC
9 декември 2016
363
1.139
Ај од сабајле апдејтче за Mi A2 Lite
Screenshot_20190430-122130.png
Со минатиот апдејт ми со сје*аја Фб месинџер, па при плејбек на примено видео апликацијата се замрзнуваше или завршуваше со црн екран.
Да видиме шо ќе зезнат сега.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Погледнете го атачментот 74656
Со минатиот апдејт ми со сје*аја Фб месинџер, па при плејбек на примено видео апликацијата се замрзнуваше или завршуваше со црн екран.
Истиот баг го има и на Поко ф1

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
За корисниците на ми а1, со новите апдејти исто како кај ипхоне намерно или ненамерно но телефонот е сјебан, лош менаџмент со апликации и батерија, намалени нивоа на микрофон звучници и слушалка....
Пробано повеќе кастам ромови и скоро сите се добри но ако сакате контрола над телефонот и 100% функционалност подобра од кога бил нов тогаш рутирајте и ставете crdroid 5.1, андроид 9.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Ако е стварно ваква ситуацијата со A1 има подобри телефони за кастм ромови да тераш. Целата прича беше сток андроид официјален итн.

Сте правеле фактори ресет?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Тие што имате Mi A1 не треба да ве чуди што телефонот не е ист. Се спрема да излезе Mi А3 и Xiaomi смета дека треба да направите апгрејт ;)

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Ако е стварно ваква ситуацијата со A1 има подобри телефони за кастм ромови да тераш. Целата прича беше сток андроид официјален итн.

Сте правеле фактори ресет?
Со фактори ресет кај мене се среди проблемот со батеријата и со последните апдејти е како првиот ден кога го купив.

9 август 2018
1.172
477
Tolku bea od tie ( 4gb) ram deklarirani i ispofaleni za Xiaomi Mi A1 , telefonov pocna da koce , mrznee , i na chrome web sajtovite mi davaat izvestuvanje deka nema dovolno ram memorija... Da napomenam factory reset e napraven pred 10tina dena i ima edvaj 7-8 applilkacii instalirani.Погледнете го атачментот 74648 Погледнете го атачментот 74649
следна пат не чачкај у developer options без да знаеш која функција што прави
и јас еднаш така направив мислев рам ќе имам повеќе али у опште нема некоја огрома разлика.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.493
7.769
Скопје
www.facebook.com
следна пат не чачкај у developer options без да знаеш која функција што прави
и јас еднаш така направив мислев рам ќе имам повеќе али у опште нема некоја огрома разлика.
Немам чепкано ништо у девелперс тулс , ниту таа опција ми е оспособена.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Јас на A1, кога е уклучен Bluetooth-от имам ужасно споро wifi. Ама немам време за factory reset.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

9 август 2018
1.172
477
Немам чепкано ништо у девелперс тулс , ниту таа опција ми е оспособена.
епа тогаш незз,биди пробај исклучи developer options на цело,и пробај,или смени browser idk???
можеш у recovery да идеш и да исчиштиш кеш на целиот андроид??? (пошо на мојот самсунг можам преку recovery wipe cache data и ми прави reboot се се враќа у нормала, не се губат податоди, побрзо делува,ама за некои ствари поспоро ги отвара).

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Tolku bea od tie ( 4gb) ram deklarirani i ispofaleni za Xiaomi Mi A1 , telefonov pocna da koce , mrznee , i na chrome web sajtovite mi davaat izvestuvanje deka nema dovolno ram memorija... Da napomenam factory reset e napraven pred 10tina dena i ima edvaj 7-8 applilkacii instalirani.
Ај земи збриши кеш и дата на Хромот и мислам ќе се среди. Или ако те мрзи земи деинсталирај го, и пак инсталирај.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Погледнете го атачментот 74656

На Galaxy S8 исто прави Месенџер. Не ќе да е до телефонот...

Facebook Messenger hangs after playing a received video

И тука исто.

viktormkd

hello world
31 јули 2011
321
311
Последниов апдејт на Ми а1 ==КАТАСТРОФА==. Не ми се верува дека тоталка го упропастија. Батеријата за 7 саати преку ноќ 8% се исцеди. Црна тема само со полиција (иако местиш dark). Звукот кога е максимум кога минимум. Да не пробаш да го подесиш. Звукот на спикерот исто сам си се подесува од повик на повик итн итн :(....

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.963
6.057
Skopje
Последниов апдејт на Ми а1 ==КАТАСТРОФА==. Не ми се верува дека тоталка го упропастија. Батеријата за 7 саати преку ноќ 8% се исцеди. Црна тема само со полиција (иако местиш dark). Звукот кога е максимум кога минимум. Да не пробаш да го подесиш. Звукот на спикерот исто сам си се подесува од повик на повик итн итн :(....
Апдејт само со фактори ресет. Кај мене нема проблеми.

(Испратено од Mi A1 Radioactive)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно