Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Еве туторијалче за премотување грејачи од Endura Т18/22.
На Германски е,али Баба-ва(Дедо-во)многу убаво прецизно и концизно има снимено што и како да се направи од А до Ш...
(..."Сумљива"ми е Баба-ва па затоа Дедо спомнувам)

:)

View: https://youtu.be/df8mpQzPgSU

Sent from my iPad using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Бабава само го освежува грејачот, т.е. му прави сувогор и му клава нов памук :)
Кај ми текна за зборот „клава“ LoL
Како и да е, туторијалчето е одлично за ендура.

Puff:cool:

едит:
абе ова било dual coil, WoW
a никот и го виде?:D Claud1a
Немачки вејп ветеран :)

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Морат лајк за онаквиот шо го јаде :)
За жал сите го папаме, повеќе или помалку.

Си се дружам интензивно со Скајлајн овој период. Врската ни е малку садо-мазо, ама тоа ти е. Кога ќе го видам празен, паника ме фаќа. Полнењето е хорор, има многу недолични зборови во тие моменти, живот, што ќе праиш. Кога траумата ќе заврши, тој ми враќа со убава арома и квалитетен вејп. Многу добар е со кантал, блеска со челик.
Skyline.jpg
Еднаш неделно му мењам "пелена" и греач (Метузалем, обрати внимание на последното :hay:), и користам прилика да ставам нова влошка за воздух. Најтесните ги прерипав (мојот страв од заушки), пробав 5 или 6 до сега. Се движам кон тие најотворените и можам да кажам дека му лежат одлично. Ѓоа Амит Први. Ѓоа.

Сцена прва: Чико седнал да го гледа "Пирати од Карибите" (најновиот). 30 минута, Скајлајн празен. Пауза, почнува процес на полнење. Една капка повеќе, гарант ќе прелие. Имбус капата нема засек за оддишка (дизајнерска грешка). Го ставам прстенот, не се шрафи до крај. Ja вртам имбус- капата, глави. Ако запнам, и прстенот се отшрафува. Мајка, шајка, сум завршил некако работа, ама рацете ми се замастиле. Одам во купатило да се измијам, се враќам, седнувам, појма немам до каде сум со филмот...

Сцена втора: Се исто како горе, ама амитот е празен. Ја вадам капата гледајќи го фолмот, точам (директно од големо шише), шрафам и терам.

Кој е тука подобар атомајзер?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@krema @Gajche-X Бабата помангуп од поморанџастиот, кој не можеше да ја отвори главата и ја сечеше. :hay:

Или ги смениле главите.

Али во секој случај е тешко, дуал коил на по 6-7 намотки да даде 1,5 ома тоа е ептен тенка жица, минимум AWG30. Има и изолација на ногичките. :eek: Не би сакал да морам да работам со неа. Па да го напикаш памукот по цела должина рамномерно, целиот да се измрсиш...

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Дали главите се со памук или силика?
Наводно и овие глави пасувале за ендура!
Исто ме интересира, мада некој погоре напиша, дали чувството на влечење кај ендура е еднакво или приближно еднакво како да влечеш од цигара (зборам за проток на воздух), патем воздухот како што видов влегува преку позитивниот пин на 510-ката!?

Искрено разгледав повеќе околу ендура T18, интересен M2L атомизер за почетници, T22 за почетници е некако гломазен со огромен резервоар.
Доколку главите по примерот на @Claud1a :D можат да се освежат со dry burn и памук, тогаш ова атомизерче ветува многу.

Али во секој случај е тешко, дуал коил на по 6-7 намотки да даде 1,5 ома тоа е ептен тенка жица, минимум AWG30.

Само добар алат, мирни раце и ентузијазам можат да го направат ова што го прави Claud1a:)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Со памук се, а каков памук бутаат Чинезите тоа е друго прашање... :hay:

Да, и другите глави фаќаат (исти димензии и облик имаат), но силика е чекор назад. Барем да беа поевтини, но вака не се исплати да се земат.

Воздухот е доста тесен, отприлика најтесно што можеш да најдеш за почетник. Затоа јас викам НЕ за поновата Т20, поотворена е, иако ривјуерите викаат само малку (читам меѓу редови и прилично сум убеден дека е многу поотворена :hay:). Ако ништо друго, тоа носи поголема потрошувачка.

Воздухот не влегува баш низ плусот, туку има дупче отстрана на минусот, над навоите.

Глупо е што секоја глава е и 510 конектор (го плаќаме одново и одново), но тоа е тоа. Демек најдобра можна конекција.

Не се надевај многу на драј брн, ќе можеш да го правиш два, најмногу три пати, потоа ќе изгори тенката жица, можеби и изолаторот, а да не зборуваме за оксидите (сега ќе дојде чико @Chicco69 да ти објасни :hay:). А Claud1a е стара лисица, ги пулсира, мене не ќе ми текнеше. :hay:

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Нема тука што да се објаснува. Ендурата е наменета за почетници што оставаат цигари. Таквите незнаат да го наполнат тенкот, а не па да репарираат греачи. Секој почетник со задоволство ќе потроши 2 или 3 пати во месецот по $1.20 колку чини еден греач. Тоа е цена на една кутија цигари од тие поевтините.

Инаку скоро секој фабрички греач може да се репарира, но требаат челични нерви, мирни раце, добар алат ... едноставно се губи смислата. Ако си на фабрички греачи, купувај и менувај кога ќе има потреба. Ако те чеша задникот и сакаш да почнеш со мотање, се знае. Купуваш РТА атомајзер што ти одговара на твоите потреби (со што е можно полесен дек за работа), алат, жици, памук и тераш.

Тоа важи и за германската бабичка што ја зборите (не го гледав видеото). Ако и е толку многу досаден пензионерскиот живот, можела да одвои 3% од нејзината месечна германска пензија и да си купи едно кајфунче тројка мини и едно пикуле. Ќе си мота како човек и верувам дека редовно ќе менува памук и греач и нема да забушава како некои професионалци што ги знам. :hay:

Додека пишувам си мислам, секако постои "здрава" и безбедна метода за чистење стари греачи, особено ако се скапи или човек остане без резерва. Метузалем скоро постираше едно видео со тој смешкото што ги оставаше во чист алкохол преку ноќ. Тоа е добра метода, под услов да не се стругаат со челични четки и примена на било каква апсурдна агресија врз нив.

Ова го применувавме во нашите почетоци со амбрели, протенкови, Виви Нови и други клиромајзерчиња. Ништо не ни фали, глејте до кај догуравме. :D

И еден совет за крај:
endura.jpg
За да не се остане без резервни греачи, мудро е да се купат 3 пакувања одеднаш или ако сте ептен задоволни од атомајзерот може да се оди и на 5. Нема потреба да се чекаат попусти на ФТ, особено што купоните за попуст не важат ако одберете производ со пресметан попуст на количина.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Предности и мани на Ендурата како почетничка цигара и ништо појќе од то, искуство од 10тина души

1. Најдобар отвор на воздух споредено со цигара и со доста други почетнички китови меѓу кои Ego AIO и Ego One
2. Прелесна за полнење, менување греачи мада мора да е тенкот прилично празен за да смениш
3. Греачите траат барем 2 недели, имам случаи и со месец дена ако влече некој помалку
4. Нема протекување, досега никој на то не се има пожалено
5. Батеријата држи релативно добро, стандард 2 дена (Ендура Т22)
6. Нема непотребни тракатанци ко за почетници, подесување на воздух, течност, светло... ионака е заебана транзицијата.
7. Ќе го остам ова празно во случај да ми текнит нешто друго

Мани:
- Тенкот не одговара на голем број модови/батерии, мора да се истружи од долу за да е воздухот како треба
- Индикаторот на батеријата треба да има 3 нивоа, зелено, портокалево и црвено, е кај некој од зелено дирекно црвено и исклучува
- Поскапа од останатите кит модели ама зато греачите се ефтини и траат дупло
- 2ца ми имаат кажано дека вториот ден како да слабее батеријата а со то и чадот и ударот на грло шо е доста битно

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Предности и мани на Ендурата како почетничка цигара и ништо појќе од то, искуство од 10тина души

1. Најдобар отвор на воздух споредено со цигара и со доста други почетнички китови меѓу кои Ego AIO и Ego One
2. Прелесна за полнење, менување греачи мада мора да е тенкот прилично празен за да смениш
3. Греачите траат барем 2 недели, имам случаи и со месец дена ако влече некој помалку
4. Нема протекување, досега никој на то не се има пожалено
5. Батеријата држи релативно добро, стандард 2 дена (Ендура Т22)
6. Нема непотребни тракатанци ко за почетници, подесување на воздух, течност, светло... ионака е заебана транзицијата.
7. Ќе го остам ова празно во случај да ми текнит нешто друго

Мани:
- Тенкот не одговара на голем број модови/батерии, мора да се истружи од долу за да е воздухот како треба
- Индикаторот на батеријата треба да има 3 нивоа, зелено, портокалево и црвено, е кај некој од зелено дирекно црвено и исклучува
- Поскапа од останатите кит модели ама зато греачите се ефтини и траат дупло
- 2ца ми имаат кажано дека вториот ден како да слабее батеријата а со то и чадот и ударот на грло шо е доста битно
@Sharlovski
Поврзано со овие "почетнички" сетови би кажал за AIO премал танк,грешка од почеток.Cubis танкот 3.5мл со истите греачи работи перфектно,и со рба го терам. Во AIO неможе да се употреби рба зш ќе собира 0.5мл течност.Endura ja имам само пробано и е одлична. А eGo one го имам и не се откажувам од него.

Sent from my C6603 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Одамна немам пишано на форумов, па да се надоврзам на мојот пост погоре. МОЕТО ИСКУСТВО СО МИНИКИНОТ:

Модот е супер, најдобар што сум имал до сега, арно ама...
Погледнете го атачментот 58156 Погледнете го атачментот 58156
... ми падна модот и едното магнетче што ја држи вратата за модот се одлепи и се телепортира во друга димензија. 10 пати ја превртев цела соба и никаде не го најдов, се помирив дека е изгубено и продолжив да го користам модот со ластиче да ја држи вратата од едната страна.

Поминаа неколку дена, почна да ми работи OCD и ластичето ненормално почна да ме нервира и ми дојде идеја да нарачам минијатурни магнетчиња и некако да ги спојам и залепам на местото кај што беше оригиналното магнетче.

Стигнаа магнетчињата:
Погледнете го атачментот 58157

Прецизно ги наместив и ги залепив. 3 саати ми требаа...
Погледнете го атачментот 58159

... и на крај испадна дека магнетчињата не се доволно потентни за да ја држат вратата за модот. Го направив најголемиот facepalm во живот.

После 2 недели ми паднаа ножичките и по некое време приметив дека изгубеното оригинално магнетче се закачило за нив. FML :D
Во иднина не фрлај модови по дома

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
За жал сите го папаме, повеќе или помалку.

Си се дружам интензивно со Скајлајн овој период. Врската ни е малку садо-мазо, ама тоа ти е. Кога ќе го видам празен, паника ме фаќа. Полнењето е хорор, има многу недолични зборови во тие моменти, живот, што ќе праиш. Кога траумата ќе заврши, тој ми враќа со убава арома и квалитетен вејп. Многу добар е со кантал, блеска со челик.
Погледнете го атачментот 58160
Еднаш неделно му мењам "пелена" и греач (Метузалем, обрати внимание на последното :hay:), и користам прилика да ставам нова влошка за воздух. Најтесните ги прерипав (мојот страв од заушки), пробав 5 или 6 до сега. Се движам кон тие најотворените и можам да кажам дека му лежат одлично. Ѓоа Амит Први. Ѓоа.

Сцена прва: Чико седнал да го гледа "Пирати од Карибите" (најновиот). 30 минута, Скајлајн празен. Пауза, почнува процес на полнење. Една капка повеќе, гарант ќе прелие. Имбус капата нема засек за оддишка (дизајнерска грешка). Го ставам прстенот, не се шрафи до крај. Ja вртам имбус- капата, глави. Ако запнам, и прстенот се отшрафува. Мајка, шајка, сум завршил некако работа, ама рацете ми се замастиле. Одам во купатило да се измијам, се враќам, седнувам, појма немам до каде сум со филмот...

Сцена втора: Се исто како горе, ама амитот е празен. Ја вадам капата гледајќи го фолмот, точам (директно од големо шише), шрафам и терам.

Кој е тука подобар атомајзер?
AMMIT ,и децата знаат

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@ Chicco69

Неколку совети околу Skyline што сум ги прочитал за да си ги олесниш "маките" што ги имаш :)

1.Не го затварај Џусфлоу-от скроз до крај, за после полнење полесно да можеш да го трефнеш имбус-от на горната капа/регулатор/полклопче.
Иако не е затворен до крај, нема поплава, сум пробал со 50% ВГ и со 40% ВГ течност, ако не се лажам ти тераш 60-70% ВГ +10% дест. вода, така да, мислам ќе немаш проблем со поплава и гргорење.

2.смени го о-рингот на "поклопчето" регулаторот за џус/држачот за дрип тип со потенок и поголем и ќе ти се олесни стави-вади.
Ова сум го пробал, не се нарушува вакумот, одлично работи и лесно се врти.
На SXK моделот е ставен потенок/поголем о-ринг, од таму сфатив дека и кај Coppervape моѓе да се смени и сега и кај Coppervape исто оди лесно и лесно се отвара/затвара.

------------
Имаш спомнато дека ти е комплициран за билд, е тука не би можел да ти помогнам за зал :(

(Мене па напротив, менување греач и памук на Скајлајн ми е буквално 2 и пол минути иако сум "ќорав ко крт" :) )

8ac9aa61b39f1ee60fbb9dcbfbb36e01.jpg

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Gajche-X
Е ова е вистински совет, колега.
На крајот и ждранг слика, да човек одреѓених могуќности не побрка. :hay:

Интересно, од кога излезе Скајлајн сите му се воодушевувавме на квалитетот на изработка и прецизноста. Позитивно изненадување од Coppervape (друга верзија и немаше во почетокот). Не ни помислив дека до толку може да отидат 'off' со гумичките.
Нема врска, сликата вреди 1000 зборови, а резервни гумички секогаш се наоѓаат при рака.

Од ноќеска имам нов проблем со скајлајнот. :innocent:
При отворање на џус контролата (откако го наполнив), се занесов со вртење и го дотерав во максимално отворена позиција ... во која се заглави. :) Пробувам да свртам некој круг назад, ама нејќе да чуе. Сега го дувам интензивно, да ја потрошам течноста, па да го растурам и да видам што сака.

Факт е дека непотребно го усложниле, дупла оџак/купола што бара наместо горна капа од еден дел, дво-делна за да функционира. Како што имам кажано, ќе ги оправаат и поедноставуваат работите во наредните верзии. Неминовно е тоа.

За базата и билдање, не ми треба помош. :)
Веќе вториот сетап го стокмив за драстично помалку време, од тогаш оди се полесно и полесно, со помош на окалки се разбира. Сепак оваа ми е убедливо најминијатурна база од сите атомајзери што ги имам.

Течностите ги правам генерално 70% ВГ, но далеку сум од 10% вода. Обично ставам 5-7% во однос на глицеринот, што на 100 мл готова течност значи 3-3.5 мл вода или исто толку проценти од готовата течност. Последнава тура ја правев со Интерхем ВГ и можам да кажам дека е бајаги редок за еден глицерин, па намалив уште повеќе на водата. Следната тура планирам да ставам повеќе ПГ (35-40%), а да ја изоставам водата комплет. Барем додека не го потрошам Интерхем глицеринот.

@Sharlovski
Одличен профил / анализа за ендурата, мислам дека постот заслужува да влезе во индексот на Метузалем.

@MikickoHC
Ammit е врвен атомајзер во својата класа (рестриктивен белодробец). Skyline е камелеон со повеќе лица, благодарејќи на влошките за воздух. Може да биде ептен затнат (дури и колега Гајче да има мака да повлече од него). :) Но може и да се "одврти" дотурот на воздух (благодарејќи на влошките) и да се тера (рестриктивно) дробно. Последен тест што ќе му направам ќе биде без влошка, значи максимално отворен. Да видам и во таа варијанта што ќе каже.

Најголем проблем за белодробно сепак би бил малиот капацитет од 3 мл, но и Амит не е далеку со 3.5 мл. Размислувам да побарам по едно буренце со адекватни димензии за двата (Skyline & Ammit). :)
Нешто во овој стил што ќе пасува:
8318700-3.jpg

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Chicco69

И мене ми се има заглавено џус контролата и во скроз спушетна/затворена и во скроз дигната/отворена позиција.

Лек=брцкаш имбус со адекватна величина во оџачетото/(нели оџачето завршува во имбус форма и на него се "конектира" горната капа/џус контрол регулатор/држач за дрип тип)
И олабавуваш/затегаш и ќе пушти/олабави.

На YouTube гледав еден Грк,
Ги споредуваше Оригиналот од ESG со клонот од Coppervape, и испадна дека навоите на оџакот/џус контролата не се исти како кај оригиналот, сите други делови се interchangeable.

Инаку, и на оригиналот се "заглавува" џус контролата ако се дигне/спушти премногу, пријавено е ова како мАана на повеќе форуми,исто и на видеа го пријавуваат, поготово Германскиве ревјуери.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Од кај рековте дека земате стаклени шишенца со пипета? Или не рековте?

Од Фастек, како прво, стаклото најчесто ми стига во форма на сол, а како второ, сите ми се сомнителни и по малку скапи. Како ова на пример, сомнителна ми е фарбата. Ова нема никакви ривјуа, а за старото викаат дека е тенко стаклото и дека пипетата не стига до дното.

Најубаво би било и да е темно стакло. А повеќето такви на Фастек се укинати.

Ми требаат две-три такви од 50 мл, може и 100, може и 30 (едвај). Знам дека имаше во полските продавници, но колку се квалитетни?

Последна промена:

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286

Од Фастек, како прво, стаклото најчесто ми стига во форма на сол, а како второ, сите ми се сомнителни и по малку скапи. Како ова на пример, сомнителна ми е фарбата. Ова нема никакви ривјуа, а за старото викаат дека е тенко стаклото и дека пипетата не стига до дното.

Ми требаат две-три такви од 50 мл, може и 100, може и 30 (едвај). Знам дека имаше во полските продавници, но колку се квалитетни?

Овие ги користам, не се ништо особено, но стигаат брзо:
Butelki szklane 50 ml. z pipetą. Komplet 5 sztuk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Попуст / чистка во Sourcemore September Clearance And Hot Selling
email20170908.jpg
Има и Digiflavor Siren 2, како и Vandy Vape Berserker. Во при-ордер се разбира, цени горе/долу како во ФТ (со MAP купон).

Од Здравствената Колиба, потенцијално оптимистичка вест: Shop Vape Juice, E Liquid & E-Juice Now with Free Shipping
ejuice_banner.png
Демек ја "оправиле" работата со шипинг на течности, ароми, но и бази. Кога сме кај бази, еве и неколку линка:
115ml hc unflavored e-liquid 60mg
115ml hc unflavored e-liquid 48mg
115ml HC Unflavored E-Liquid 36mg
120ml HC Unflavored E-liquid (100PG)

Пробав да ставам нешто во корпа, се бунтува, не дава за Македонија. Може треба да се причека 11 Септември, а веројатно ќе мора и да се притисне работата со некој мејл (обично слушаат). Последниве месеци испорачуваат со сингапурска пошта (се надевам дека и јас имам удел во промената), експресно брзо.
Интересен потенцијален извор пред се за никотински бази. За невниот квалитет, што да кажам, кога не сум пробал.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Kај димаши сеуште е плаќањето исклучиво преку банка, имаат евтин шипинг, ама плаќањето е најголем проблем!

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482

E-aromashop.com Колега, јас од таму земав 5х50.мл

Butelki szklane 50 ml. z pipetą. Komplet 5 sztuk

За исти пари на фастек отприлика купуваш две од 30.мл.

Флашичките се одлични, исто и пипетките и затварачите/капачињата.

Истите флашички се и на inawera.com
и на inawera.de (Duh, иста фирма нели :) )
и кај e-aromashop.com (Duh, дистрибутери на инавера нели )

Ако не се лажам и кај Молин имаше слични порано, можно е и сега да има.

Моментално на inawera.com неможам да влезам у мени за флашички(изглеа bug)

На inawera.de имаат само 20.мл на лагер моментално.

Liquid glass bottle 20 ml with a dripper (5 pack) - Inawera Deutschland

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Уште еден одличен MTL Squonk/Bottom Feeder атомизер(дрипер)

No Fear-Unlimited 14.мм дијаметар by NoName Mods
1:1 клон.
(За цената од 4.9$ не ми се пропушташе)

(Ships from Germany)No Fear Unlimited Style 14mm Rebuildable Dripping Atomizer w/ Bottom Feeding Pin - Silver

Овие мали атомизерчиња(bottom feeder дриперчиња)
од 14.мм-16.мм-18.мм дијаметар, вадат ОК арома кај слаткарски, воќни, кремасти миксови, али највеќе блескаат кај тутунски ароми/миксови, стварно им нема рамни.
(Секоја чест на Кинезиве за клоновиве,
а уште повеќе секоја чест на Италијаниве за дизајнот на ваков тип атомизерчиња за м2л)

b3eb1b32077308864c2046398af5cff3.jpg

e80a2644f7f098c3fe75481212c6d3aa.jpg

Едит :
Пратката беше наводно без тракинг и наводно шипната/пратена од Германија, а сепак имав тракинг бројче и шпедитор беше некоја "пошта" од Laos :)
Стаса за 9-10.дена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно