M365 има сигнализација (задно црвено светло кое свети, а трепка кога се кочи) и има осветлување. Многу од велосипедите немаат ни предно ни задно светло.
Ова не е доволно?
Велосипедите имаат повеќе сигнализација така.
Не гледам зошто толку напад врз нешто што е навистина добро и корисно.
Да постојат идиоти кои возат неправилно како што има и од другата страна.
Треба да има прописи и закони за СИТЕ.
Првото видео ми е гледано поодамна, ама не сум имал храброст да ги вадам рачките, инаку да знам дека е ваква шуплива внатре и на про моделот одма ги нарачувам овие.+View: https://www.youtube.com/watch?v=JK3vDaa2Dh0
View: https://www.youtube.com/watch?v=Am7sPvO3uJg
Кој знае ќе си намести!
Видете и во другите држави, во Бугарија е дозволено по улици да се вози.
Треба и кај нас да се применува истиот.
"The rules for electric scooters are ready. They will be equivalent to bicycles - they will be able to cycle on bike lanes or on streets that have a speed limit of up to 50 km / h.
All people aged over 16 will be legally able to drive the electric scooters. Children between the ages of 14 and 16 will only be able to ride the scooters on bike lanes.
The maximum speed limit will be 25 km / h and drivers must have reflective elements on their clothing."
Значи следно како предлог закон е ова на 2:27Читајќи ја темава ме акна тротинет на пешачки. Didn't hear or see it coming.
Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација
Jas go svativ ova kako ''Ne vozenje na sred ulica''Во Д.Маало, каде да возам ако не по улица??!!!!
Баш нека ме застанат, ќе се карам.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Читајќи ја темава ме акна тротинет на пешачки. Didn't hear or see it coming.
Au, kako se sluci opisi te molam.Читајќи ја темава ме акна тротинет на пешачки. Didn't hear or see it coming.
На пешачки кога си се гледа лево-десно (и пешаците се учесници во сообраќај), а не се зјапа у телефон.Читајќи ја темава ме акна тротинет на пешачки.
Овој е така по ок од до сега што истражував Reflective Vest Safety High Visibility Security Gear Stripes Jacket Night Work | eBayИзвини ако ти се повредени чувствата, ама ние курајберите на форумов така размислуваме.
Кога станува збор за елеците, работата е да ги натераме да прифатат дека оваквите рамки се логична замена за елек. Пример кај колите место ланци можеш да носиш од оние "чорапи" на тркало што се ставаат.
А да не зборам колку е сулудо да неможеш по улица, поготово низ населбите кај што нема тротоарче ни за лек али јбг.
Неваспитани...Оф топик, одам на партизанска на тротоар за велосипедист да ми се дери да се тргнам да поминел. А покрај улицата кај контињерите има патека за нив...
Да не знаеш до кога им важат попустите. Сабота важат ли или утре само?
Да не знаеш до кога им важат попустите. Сабота важат ли или утре само?
Поздрав дечки.
Би сакал да купам електричен тротинет Xiaomi Mi 365 Pro од Грција кој што е 500 евра.
Дали некој има искуство со царинење на тротинетот колку би му земале за царина и дали имам некаква можност да пројдам без царина.
Фала многу !
Зошо да пројдеш без царина? Државата мора од нешто да живее.
Па распакувај го, залепи некој стикер на него да не изгледа како нов и пренеси го преку граница.
Ние на времето така пренесувавме телескопи кога одевме на натпревари во странство, земи нов телескоп, изгреби го, залепи му стикери, изгреби ги стикерите и никој нема да ти рече ништо на царина.
А толку е поефтин одошто кај нас па да го влечкаш од Грција?
Jас би се качил на тротинетот пред граница и така би ја поминал и едната и другата граница без царина.![]()
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден