Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Се подновив и јас со стандардниот Xiaomi M365 во црна боја од Анхоч. Имам две прашања што ме мачат.

1. Што ќе се случи ако ме фати дожд додека возам, дали скутерот е отпорен на вода?
2. Преку која апликација го поврзувате тротинетот со Андроид телефон? При секое ново поврзување ми јавува DEVICE OFFLINE дури и кога е вклучен и ми бара да правам RESTART DEVICE. Каде гледате колку километри вкупно има минато тротинетот?

Поздрав !
Скутерот да но дисплеј плочката не, купи си вакво и ќе немаш гајле € 1.51 27% de DESCUENTO|M365 cubierta impermeable Universal Scooter Pro PCB tablero placa de circuito de silicona para Xiaomi Mijia BT placa de circuito-in Piezas y accesorios de escúter from Deportes y entretenimiento on Aliexpress.com | Alibaba Group

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Едно прашње,

Сите имаме проблем со дупење на гумите на тротинетите.
Дали некој има искуство или познавање со оние лепаците што се ставаат внатре во гумата(во последно време ги исфрлаат резервните гуми во колите и ставаат такви лепаци нешто како пур пена е) што ќе биде доколку се ставе помала количина и со тој лепак да се вози тротинетот?

За тубелес гумите се става но после дупење на гумата и користење на тој лепак прво што треба е да се оди е на вулканизер.
Така пише и на него.

Прашњето ми беше дали може да се стави и така да се вози дали ќе се стврдне внатре и после тоа да е неупотребливо и уште полошо да направи некаква штета на моторот и сл?

Го размислував како решение.

Фала :).

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Едно прашње,

Сите имаме проблем со дупење на гумите на тротинетите.
Дали некој има искуство или познавање со оние лепаците што се ставаат внатре во гумата(во последно време ги исфрлаат резервните гуми во колите и ставаат такви лепаци нешто како пур пена е) што ќе биде доколку се ставе помала количина и со тој лепак да се вози тротинетот?

За тубелес гумите се става но после дупење на гумата и користење на тој лепак прво што треба е да се оди е на вулканизер.
Така пише и на него.

Прашњето ми беше дали може да се стави и така да се вози дали ќе се стврдне внатре и после тоа да е неупотребливо и уште полошо да направи некаква штета на моторот и сл?

Го размислував како решение.

Фала :).
Ако мислиш за оние средствана ко slime ко на видеово:
View: https://www.youtube.com/watch?v=VXi25Jc68kA

Не би требало да имаш мака, имам гледано кај што кажуваат дека и после 500км тек одат на вулканизер.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Ако мислиш за оние средствана ко slime ко на видеово:
View: https://www.youtube.com/watch?v=VXi25Jc68kA

Не би требало да имаш мака, имам гледано кај што кажуваат дека и после 500км тек одат на вулканизер.

Слично нешто е ...

Како боца од пур пена и се полне внатре под притисок.
Но незнам дали се суши внатре после одреден период па да не може ни да се издиши внатрешната гума.

Ова со Slime e интересна опција.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

Јас на велосипед користам вакво и супер си функционира за дупнати гуми. Проблем е што се суши и треба да се дополнува на 6 месеци или ако не го користиш подолго време. Зависи и до гумите дали држат воздух без внатрешна.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Во mi store сервисот многу се чекало месец + за да ти сменат гума, точно е ова? И каде во Скопје менуваат гуми, педантно, не онака класичен точкар да ти го испогребе целиот тротинет :) ?

Canibalot

hello world
29 јуни 2016
87
100
Во mi store сервисот многу се чекало месец + за да ти сменат гума, точно е ова? И каде во Скопје менуваат гуми, педантно, не онака класичен точкар да ти го испогребе целиот тротинет :) ?
Прашај ги на фб, брзо даваат одговор.

Испратено од Redmi Note 5 преку IT.mk форум апликација

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

ВУЧКО позади Универзална. 300ден со моја гума.
Одлични и брзи! Препорака...

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
ВУЧКО позади Универзална. 300ден со моја гума.
Одлични и брзи! Препорака...

У лептокариа некој точкар 150 денари менување на моја гума плус лепење на две дупнати гуми, се заедно. 300 денари по гума, по мене, со твои гуми малку те репнале али си завршил работа барем.

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Дечки ја земав про и одма му стаив кастом firmware, тротинетчето си спие 31 иде, има голема помош и разлика на угорници за разлика од Stock firmware
@tomi друже де сподели инфо со нас како се понаша скутерчето после месец дена.

Дали имаш забелешки на custom firmware-от, т.е дали многу побрзо се троши батеријата и дали брзо прегрева(дава сигнал дека треба да се одмори)?

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
тротинетот се вози секој ден, до сега немам никакви проблеми, го полнам на секој 3-4 дена но релациите кој ги возам секој ден се мали, од прилика 10км

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
тротинетот се вози секој ден, до сега немам никакви проблеми, го полнам на секој 3-4 дена но релациите кој ги возам секој ден се мали, од прилика 10км
Значи пак исто 35-40км му доаѓа со едно полнење, значи не скратува ништо кастом фримверот. :)

За оние кои сакаат да видат како се менуваат гуми(од 8 на 10инчи):
View: https://www.youtube.com/watch?v=kswoX7UY_sQ

Последна промена:

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
У лептокариа некој точкар 150 денари менување на моја гума плус лепење на две дупнати гуми, се заедно.
Ова за тротинет, не за точак, така?

300 денари по гума, по мене, со твои гуми малку те репнале али си завршил работа барем.
Hi Store репаат по 600 од гума, така да 300 и не е така лошо. :D

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Јас го имам истиот. Откако ми се дупна гумата си ставив од тие полните што не се дупнуваат и сега сум раат. Имаат малце по тврда вожња по дупки али не е драстична разлика.
Совет: Сите што ги имаат обичните гуми редовно пумпајте ги на мин. 3.5 bar бидејки ако се меки надворешната гума од внатре ја јаде внатрешната и ја дупнува. (ова ми го кажа мајсторот што ми ја смени гумата)

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Совет: Сите што ги имаат обичните гуми редовно пумпајте ги на мин. 3.5 bar бидејки ако се меки надворешната гума од внатре ја јаде внатрешната и ја дупнува. (ова ми го кажа мајсторот што ми ја смени гумата)

Овој тој мајстор мора да го документира ова, да не го пронајде уште некој друг и да ги земе сите заслуги.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Јас го имам истиот. Откако ми се дупна гумата си ставив од тие полните што не се дупнуваат и сега сум раат. Имаат малце по тврда вожња по дупки али не е драстична разлика.

Линк од каде ги купи гумите?

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
Denes kupen pro-to od hi.mk, slednata nedela ke go otvaram i vozam.
afb15fa97b57f8d3687b8ecee1d35930.jpg

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Не се добри полните, ги намалуваат перформансите на тротинетот поготово на угорници а и лошо изгледаат. Мислам дека лентиве може да се решение против дупнување на гумите, планирам да ги тестирам во иднина.

Arben94

read-only
24 јули 2019
4
3
Го купи ли веќе? Пошто ако читаш на темава пишав за оние кои се во можност(средства) да го купат про верзијата тој е подобрен во секој поглед.

И напоменав сите што сакаат да земат про да пишат тука на темава да се собереме барем 5 души до крај на јули и да ни дадат попуст.

Засега сме јас и @smole кандидати.

I jas sum za pro..

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв