Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

XboX Series X

Benedicta

hello world
7 декември 2017
111
74
Прашање: Како купувате игри, кога Македонија не е наведена во подржаните земји? Мора картичката да се совпадне со земјата...

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Прашање: Како купувате игри, кога Македонија не е наведена во подржаните земји? Мора картичката да се совпадне со земјата...
Na xbox ili на сајт?
Мислењето е автоматски споено:

Тоа ПС5 како магаре со ушите нагоре :LOL:
Со крагната :)

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
На Xbox-oт од store. Македонија ја нема како опција да ја одбереш, а мора картичка и billing address од картичката...
Ма јок. Тури турска како земја у settings, reboot. Тури после наша картичка со наша адреса и турска како земја само додај нула на поштенски код. Ако и тогаш ти бара тоа region must , иди на PC на https://account.microsoft.com/billing/addresses стави Preffered billing турката, preffered shipping americka ili mk.

Benedicta

hello world
7 декември 2017
111
74
Ма јок. Тури турска како земја у settings, reboot. Тури после наша картичка со наша адреса и турска како земја само додај нула на поштенски код. Ако и тогаш ти бара тоа region must , иди на PC на https://account.microsoft.com/billing/addresses стави Preffered billing турката, preffered shipping americka ili mk.
Фала ти многу, ќе пробам вака

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142

T-BRED

read-only
27 јуни 2015
8
3
има ли некој искуство со банирани акаунту на xbox и што е тоа soft lock

Sent from my moto g(100) using Tapatalk

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Дали некој знае како да се конфигурира контролерот да не исклучува после 10-15мин неактивност, додека играш на тастатура и маус? Вклучен со кабелче на конзола и слушалки на него за Voice Chat. Пребарував по интернет но не најдов некаде некое решение.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Дали некој знае како да се конфигурира контролерот да не исклучува после 10-15мин неактивност, додека играш на тастатура и маус? Вклучен со кабелче на конзола и слушалки на него за Voice Chat. Пребарував по интернет но не најдов некаде некое решение.
Исти проблем и не најдов решение. Стрикно со кабел на полнач

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
И така со кабелче се исклучува …
Дури и батерија имам купено од Анхоч rechargable, таа има посебен конектор на неа и пак се гасне.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Пробај со извадена батерија и само на кабел ама знам дека со последниве апдејти на контролерот се гаси и на кабел ради зачувуање на батеријата. Еве еден одговор од МС :
Hello Michail, unfortunately there is no option to turn off the controller's sleep mode.

However, there is a tip you can do, it is to put an App like Spotfy with background music and put it at the minimum volume, with that sound will be coming out of the headset and it will not turn off.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
И така со кабелче се исклучува …
Дури и батерија имам купено од Анхоч rechargable, таа има посебен конектор на неа и пак се гасне.
Кај мене нема проблеми. Ја имам оригиналната батерија на полненење и кога е на кабел во конзола не се гаси.

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Каква е таа оргинална батерија? Обични 2 батерии користи или aftermarket батерија.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
И мене ми се со оригинална батерија си дојде со контролерите бидејќи се лимитирана едиција ама се гасат и на кабел. Старите контролери што ги имав од оне серијата седеа упалени ако слушаш само звук преку нив се до последниот firmware апдејт

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Добро, како ви е искуството со rechargable батериите од Анхоч? Никогаш немам успеено да извадам повеќе од два саата gameplay без да се испразнат. :)

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Исто…од искуство мислам дека не вреди таа Анхоч батерија. Не знаев дека имаат од Хбох за 25 долари повеќе се исплати ако е 4ч користење (гејминг).

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Со слушалки или без?
Јас користев од амазон некоја рандом фирма "Smartee", една недела во просек.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Со слушалки што сум имал искуство до сега (студиски, аудиотехника), едно 4 пати побрзо се троши батеријата. Сепак 2 саати playtime е многу лошо.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Со слушалки што сум имал искуство до сега (студиски, аудиотехника), едно 4 пати побрзо се троши батеријата. Сепак 2 саати playtime е многу лошо.

Ептен е лошо. А немам извадено ништо над тоа. Во споредба со Varta (златните longlife) грубо вадам накај 40-45 часа gameplay.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно