Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

VIP (ВИП) Оператор

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не се согласувам, ако се наплаќа премиум, треба да се наплаќа без лимитации, и без финти за да се дојде до премиум брзини - услуга. Ова ти е како да кажеш, дојди продаваме Ферари, ама не смееш да го возиш над 200, ако сакаш константно 200 да иде......кога се нуди нешто со таква цена, мора да биде совршено, да нема лимит, и да не се чуваат од оптеретеност.

Наместо тоа нека уложат во подобра опрема, со парите кои ги наплаќаат (двојно повисоко) успорувањето ако нема лимит, е нивни проблем, и не смее крајниот корисник да страда заради тоа, без разлика дали 300/600GB се доволни. Ако гледаме така, Близу може да нуди нет од 10 мегабита, кој никогаш нема да паѓа, и да се фалат дека имаат најстабилен интернет.

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.707
Телеком. Освен ДНС-от што им е шит од АДСЛ-от наваму

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Не се согласувам, ако се наплаќа премиум, треба да се наплаќа без лимитации, и без финти за да се дојде до премиум брзини - услуга. Ова ти е како да кажеш, дојди продаваме Ферари, ама не смееш да го возиш над 200, ако сакаш константно 200 да иде......кога се нуди нешто со таква цена, мора да биде совршено, да нема лимит, и да не се чуваат од оптеретеност.

Наместо тоа нека уложат во подобра опрема, со парите кои ги наплаќаат (двојно повисоко) успорувањето ако нема лимит, е нивни проблем, и не смее крајниот корисник да страда заради тоа, без разлика дали 300/600GB се доволни. Ако гледаме така, Близу може да нуди нет од 10 мегабита, кој никогаш нема да паѓа, и да се фалат дека имаат најстабилен интернет.

Те разбирам. Повторно ќе речам сите имаме повеќе опции што е добро. За тебе има подобри и пофер опции и твое право си е да си ги избереш.

Јас од досегашното искуство дефинитивно се решив во секоја сфера да се префрлам на Т мобајл/хоум. Од телевизија до мобилни и интернет.

Инаку се е прашање на профит. Не дека Т хоум или било кој друг најмногу се грижат за нас туку за нивните приходи.

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
за секој производ има купувач... на некој му е битно да не сецне никогаш и спремен е да плати за тоа, некој му е битно да плаќа помалку... секој различни работи различно вреднува, така да за вкусови не се разговара. Сеедно, на темата,
View: https://www.facebook.com/photo.php?v=1556676174559607

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
ВИП 666 тарифен модел, искуства ??? Ме интересира интернетот со која брзина е бидејки добив информација дека се давало некоја 4г картичка и брзината била некои 2-3 пати повеќе од постоечково ( но сепак не целосни 4г барем не со пакетов туку нешто приближно). Колку и како е тоа во реалност ?

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Дури и да сте на VIP, имате телефон кој подржува 4G LTE, во зона на покриеност сте мора да сте на поскапите пакети за да имате 4G брзини, баш разгледував тоа флаерите нивни.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Дали само кај мене, или интернетот на Вип-овци е подобрен? Ми вади 5 мб на спидтест.;)

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Во фирма имаме и вип и оне, вип е далеку зад оне и е доста поскап, лоша мрежа за разговори и лош интернет, интернет некогаш има многу добар а знае и цел ден да биде тапа, т-хоме се најдобри и најскапи.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Знаете дека сите грешите кога правите вакви споредби помеѓу операторите ... се зависи од многу фактори, од локација, покриеност, позиција на антени, тип на мобилен и тн. ... нема перфектен или подобар оператор едноставно направете си споредба таму кај што сте тој што ви работи најдобро тој.

4Г за мене е глупост, искрено 3Г ми ги исполнува сите потреби за интернет на мобилен, за што ќе го користам 4Г да пуштам торенти на мобилниот??? На 3Г дури играм ДОТА без проблем кога еднаш на неколку месеци ќе ми падне кабловскиот интернет ... а и го заборавив убавиот дел дека 4Г троши повише батерија ... да не се разбереме погрешно 4Г е подобра технологија само што не е нешто што едвај чекам да го користам ...

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Тачно, ние сме лаици и не можеме да донесеме точни одлуки, со само 16 год користење на мобилни и слаби познавања на електроника и телекомуникации кој сме ние да му судиме на вип или оне.
Единсвено кај сметката сме компетентни да пресудиме кој има голема а кој мала, тоа е барем лесно.

MartinGR1MR

hello world
14 јуни 2014
165
71
Вип дупат малце али имаат добра понуда.Пред 2 години потпишав договор за некоја тарифа Вип Екстра и сега ја нема ни на нет,ни во нивните официјални тарифи и сакав баш да потпишам нов договор 4 месеци пред да ми истече али ми натупија цени што нема шанси да ги платам.Ќе чекам 3 месеци од договорот па ќе си сменам тарифа,исто ќе плаќам али цените за телефоните нема да бидат исти..Сакаат да ми напраат фора да се задржам на стара тарифа...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Дури и да сте на VIP, имате телефон кој подржува 4G LTE, во зона на покриеност сте мора да сте на поскапите пакети за да имате 4G брзини, баш разгледував тоа флаерите нивни.
Ако е навистина така да треба да имаш појак пакет, тогаш е лудост.

Јас конкретно на ВИП имам подобар интернет отколку на Оne. Претпоставувам дека и телефонот игра улога, бидејќи службен користам некој Алкател.

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Здраво, да ве прашам нешто
како оди со мобилниот интернет на вип?
мислам да платиш и да го имаш неколку време/неколку ГБ
Значи ми треба интернет за телефон за поевке време за недела/две
како е бројот за да се активира интернет и дали е со врем на пример 1 недела или ти дава неколку ГБ и ти до кога сакаш да ги искористиш

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Здраво, да ве прашам нешто
како оди со мобилниот интернет на вип?
мислам да платиш и да го имаш неколку време/неколку ГБ
Значи ми треба интернет за телефон за поевке време за недела/две
како е бројот за да се активира интернет и дали е со врем на пример 1 недела или ти дава неколку ГБ и ти до кога сакаш да ги искористиш
Чудно, имало на нивниот сајт:
1. Постпејд: http://www.vip.mk/internet-postpaid1
2. Припејд: http://www.vip.mk/internet-prepaid1

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Чудно, имало на нивниот сајт:
1. Постпејд: http://www.vip.mk/internet-postpaid1
2. Припејд: http://www.vip.mk/internet-prepaid1
јас не сум на припејд Т.Е не плакам секој месец, туку со една рата го земав телефонот
дали ке важи и припејд понудата пошто ми се допадна старт 1гб?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
јас не сум на припејд Т.Е не плакам секој месец, туку со една рата го земав телефонот
дали ке важи и припејд понудата пошто ми се допадна старт 1гб?
не те сфаќам, не е битно како си го платил телефонот, битно е бројчето дали ти е на претплата или припејд
по ова изгледа си претплатник (постпејд)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
За некое време, ке пуштат 4Г за сите корисници. Гледат да извлечат некоја пара вишок од корисниците ко божем нешто спектакуларно ни продаваат.

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
не те сфаќам, не е битно како си го платил телефонот, битно е бројчето дали ти е на претплата или припејд
по ова изгледа си претплатник (постпејд)
како мислиш бројчето како мие, па си полнам по 100 денари кога ми притреба обично за 3-4 недели ми се трошат зависи
ne sum vo nekoja tarifa
припејд или постпејд сум?
бтв мал сум не се разбирам во овие работи многу .. (15 :D)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Припејд - Pre-Paid - плаќање однапред - плаќаш пред да зборуваш, односно полниш со Х денари, па зборуваш.
Постпејд - Post-Paid - плаќање отпосле - на крај на месец ти стигнува сметка и ја плаќаш, а тие минути веќе си ги иззборел во месецот.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Некој да не ги знае сите телефони што ќе бидат на промоцијава што ја има ВИП во моментов? Пробав да видам нешто од рекламите што одат на телевизија, ама ништо конкретно неможам да декодирам, пребрзо одат. Знам дека ќе има уште една иксперија, еден лг(L70?) и еден хтц (најверојатно desire 610), ама ако има некој инсајдерски информации да ми потврди најубаво ќе биде. :)

• ми се допаѓа
Реакции: Tawe

Tawe

lurker
12 август 2011
500
166
Лас Велес
facebook.com
Некој да не ги знае сите телефони што ќе бидат на промоцијава што ја има ВИП во моментов? Пробав да видам нешто од рекламите што одат на телевизија, ама ништо конкретно неможам да декодирам, пребрзо одат. Знам дека ќе има уште една иксперија, еден лг(L70?) и еден хтц (најверојатно desire 610), ама ако има некој инсајдерски информации да ми потврди најубаво ќе биде. :)

Истото е мене ме интересира, да знам дали да си чекам уште некое време или уште сега да зимам :)

gligor

hello world
5 март 2008
225
152
Во 2007г. Вип започна како трет мобилен оператор на пазарот...........Седум години подоцна, Вип има најголем удел на постпејд корисници на пазарот (50%), нуди 3Г ХСПА+ и 4Г ЛТЕ услуги за корисниците, и има пазарен удел од над 28%. Вип цврсто стои на позицијата на втор мобилен оператор на пазарот и покажува добивка.“
И после Вип не чинел, немал мрежа, немал сигнал....а ваму сите одат на вип. И тоа при „монопол“ на T-Home, во сопственост од преку 40% на нашата влада.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Во 2007г. Вип започна како трет мобилен оператор на пазарот...........Седум години подоцна, Вип има најголем удел на постпејд корисници на пазарот (50%), нуди 3Г ХСПА+ и 4Г ЛТЕ услуги за корисниците, и има пазарен удел од над 28%. Вип цврсто стои на позицијата на втор мобилен оператор на пазарот и покажува добивка.“
И после Вип не чинел, немал мрежа, немал сигнал....а ваму сите одат на вип. И тоа при „монопол“ на T-Home, во сопственост од преку 40% на нашата влада.

Значи сите одат ради цена, не дека чинат.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно