Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Точаци...

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.074
3.531
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Јас вака бев да барам Mountain bike (hardtail), нема Cube, Specialized, Scott, Ghost ништо на пазаров...му викам на дечкото од ProBike добро дај да си нарачам со капар, ми вика тек ноември ќе знаеле кога и дали ќе добијат нови, криза било. Си викам маме им ебам на копачиве, и во овој сектор навлегоа некако...
а шо сакаш да зимаш?

види овој шо е убав

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
а шо сакаш да зимаш?

види овој шо е убав

Cube Aim, Specialized Rockhopper/Pitch, Ghost kato.

Убав е тој, ама не ми се даваат толку пари, буџетов меѓу 30-40к.
И величина L/XL.

bobson

lurker
29 јануари 2009
816
444
Orgrimmar
bobson's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X | BeQuiet! DRP4
Motherboard
ASUS Prime X470 Pro
Storage
970 Evo+ 500Gb, 870 QVO 1TB, WD5000AAVS, WD10EZEX
PSU
Antec HCG850M
RAM
G.Skill Ripjaws V 4x8Gb @ 3600 Mhz
Video card
Red Devil Radeon RX 6800XT 16GB
Case
Deepcool Tesseract White
Mouse
Logitech G502 Lightspeed | QCK+
Keyboard
Ripjaws KM570 RGB MX Brown
Audio
Realtek® S1220A | Sennheiser GSP300
Monitor
ASUS VG32VQ
OS
Windows 10 Pro
Cube ако сакаш чекај ги 2022 моделите. Ако им стига нова количина во ноември најверојатно ќе бидат 2022.

Според тоа што гледав одлични ќе бидат, е сега како ќе се со цена незнам ама очекувам aim pro 2022 да е малце поскап од 2021 моделот.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Cube ако сакаш чекај ги 2022 моделите. Ако им стига нова количина во ноември најверојатно ќе бидат 2022.

Според тоа што гледав одлични ќе бидат, е сега како ќе се со цена незнам ама очекувам aim pro 2022 да е малце поскап од 2021 моделот.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Не е проблем за чекање, колку што немаат информации што и како ќе добиваат. Сакав да оставам и капар, не примаат воопшто.

Не знам, продавничкиве (Probike и Prosport) ми изгледаат мали, а од друга страна им доаѓа потенцијален муштерија со 600-700 еур минимум приход (да не збориме понатака опрема од мерак ќе се зема брендирана нели), а толку беа незаинтересирани и ме откачија и двете.

Од бизнис аспект, на нивно место баш ќе буткам точаци по пониски цени за да навлечам муштерија, а потоа да си имам ќар понатака од сервис и опрема.

Онтопик - Cube највеќе ми фаќаат око, да се разбереме јас сум аматер со 15 години стар CROSS точак и сакам да купам нешто ново. Детали и разлики меѓу Alivio и Deorе менувачи не верувам дека ќе ми направат разлика, сакам нешто убаво на око, со квалитетни делови (не high-end) и да го возам со мерак. Проблемот е што сум XL рамка, инаку досега 10 пати ќе купев :)

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.240
666
Од бизнис аспект, на нивно место баш ќе буткам точаци по пониски цени за да навлечам муштерија, а потоа да си имам ќар понатака од сервис и опрема.

Нема тука бизнис аспект, од претходната година побарувачката за точаци е неколкукратно поголема од понудата, цените се поголеми за минимум 20-30% од претходно, ставот им е: ако не си ти, ќе биде некој друг. Мој совет е да си купиш точак од Србија, наместо да завршиш со најлошиот Cube, за твојот буџет веројатно може да го купиш најдобриот Polar.

Sent from my Poco X3 using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Нема тука бизнис аспект, од претходната година побарувачката за точаци е неколкукратно поголема од понудата, цените се поголеми за минимум 20-30% од претходно, ставот им е: ако не си ти, ќе биде некој друг. Мој совет е да си купиш точак од Србија, наместо да завршиш со најлошиот Cube, за твојот буџет веројатно може да го купиш најдобриот Polar.

Sent from my Poco X3 using Tapatalk

Искрено не ги разбирам (баратам) толку, знам дека овие што ги набројав се како поквалитетни марки. Ако одам според побарувачката, штом нема ниеден Cube/Specialized/Scott достапно, а Polar ги има во сите големини, значи веројатно има нешто со последниве што не е привлечно.

Како се изведува ова од Србија инаку, некои спомнаа треба да им пишеш и ти го носат точакот тука? Не сакав волку да навлезам, едноставно сакам да платам и возам - ама не по секоја цена.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Провери во велосипед.мк идеал точаци. Јас веќе го возам 4 години и нема мака. Мојот е со деоре опрема го зедов ~ 30.000мкд. Треба да одлучиш за истите пари дали ќе возиш марка (cube, specialized..) или ќе одиш на некоја не тoлку позната марка со подобра опрема како идеал во случајов.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
693
Не е проблем за чекање, колку што немаат информации што и како ќе добиваат. Сакав да оставам и капар, не примаат воопшто.

Не знам, продавничкиве (Probike и Prosport) ми изгледаат мали, а од друга страна им доаѓа потенцијален муштерија со 600-700 еур минимум приход (да не збориме понатака опрема од мерак ќе се зема брендирана нели), а толку беа незаинтересирани и ме откачија и двете.

Онтопик - Cube највеќе ми фаќаат око, да се разбереме јас сум аматер со 15 години стар CROSS точак и сакам да купам нешто ново. Детали и разлики меѓу Alivio и Deorе менувачи не верувам дека ќе ми направат разлика, сакам нешто убаво на око, со квалитетни делови (не high-end) и да го возам со мерак. Проблемот е што сум XL рамка, инаку досега 10 пати ќе купев :)

Ako немаш земено велосипед, и ако си уште во потрага, имам јас да ти понудам!

Ако си заинтересиран слободно прашај што и да те интересира.

8lsAV5J.jpg

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Ako немаш земено велосипед, и ако си уште во потрага, имам јас да ти понудам!

Ако си заинтересиран слободно прашај што и да те интересира.

8lsAV5J.jpg

Јас сум заинтересиран, пиши модел, година, цена, големина, возен ли е на едно? :)

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
693
Јас сум заинтересиран, пиши модел, година, цена, големина, возен ли е на едно? :)

NAKITA Spider 5.5 BIG 29er 2017

Цена 650 евра

Големина на рам L

Опрема:

Амортизер воздушен Manitou M30 Fork Remote Lockout 100mm
Рам алуминиум Alu 6061 Double Butted, Tapered Steerer, Pressfit BB, Monocoque Shape, Postmount Discbrake, Integrated Cablerouting integrated Kickstandmount, Direct Mount
Кочници хидраулучни Shimano Disc
Преден погон Shimano Deore XT 3x10
Заден менувач Shimano Deore XT
Преден менувач Shimano Deore
Тркала SunRingle Inferno 25 Custom Disc со гуми Continental X King 29x2.2
Шифтери Shimano Deore
Главини Shimanо

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи