Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Temu

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.245
2.683
јас нарачав еден од 600 денари, прав монстер е. Со заштита на тие што се отвараат за да не се заебат, одоздола црн од горе плав.

rebel

read-only
1 јануари 2019
8
1
Zdravo, dali nekoj ima iskustvo so temu prateno preku M-One a tracking brojot e VIP......MK. Preku koja lokalna posta vo Makedonija ke mi stigni so koj sorabotuvaat voobicaeno?

rebel

read-only
1 јануари 2019
8
1
Фала на одговорот. Претходниот пат беше со QT Express па со виа пошта . Од виа пошта се ракета секоја чест. Ама овој пат ќе видиме. Поздрав

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Нема си врска ова тему..Малку добри работи има..Остатокот е канта-пазар..... Превари многу, не можам да најдам чиста свила материјал, ми треба за постава на кожно палто.
Отварање очи многу треба. Пазете се од превари со материјали за свила и волна...И од блузи и кошули кој ги рекламират како свила, кашмир и волна. Гледајте рецензии зошто мнозинство од тоа е фејк со не-реални цени а сепак скапи цена како за фејк производи.

Атачменти

• 9876986986.png
    9876986986.png
    334,1 KB · Прегледи: 44

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50
За првпат ЕЛТ пратка од трансфера за Прилеп ја доставува Мик Мик. На нивниот сајт немаат хаб во Прилеп, значи пак од Битола чекаме ... Се надевам дека не е како карго експресс само во недела достава

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
Во моментов само Тему доставува брзо. Имаат најдобра организација за шипинг со контејнери и авионски превоз. На царина пратките поминуваат брзо зашто царински трошоци и давачки се вклучени во цената. Доставата во Скопје барем се нормализира после гужвата за празниците. Мене две пратки ми стигнаа за две недели од нарачка.

Од Алиекспрес чекав пратка месец и пол. И имав дополнителни трошоци за царинење кај нас. Кога ќе го решат алиекспрес ќе се убрза и таму. Но тоа ќе значи успорување кај нас зашто ќе се зголеми обемот на пратки.

Инаку на тему цените на тастатури магично пораснаа за 10-20 проценти минатата недела. Можеби Тему работеше со загуба за кај нас се додека софтверски не ги внесоа данокот и трошоците. Или можеби е врзано за доларот, тарифи и слично. Не знам точно.

389mk

hello world
16 јануари 2020
281
306
Не се исплаќа воопшто да купувате без купони. Кога имам купони, собирам што ми треба во една нарачка, околу 4500 денари, и ми го намалува за 1400 денари. Можеби се лажам да купам и работи што не ми требаат, но цената без купонот е висока, повеќе не нарачувам производи директно со таа цена која е обележана, исклучиво ажсо купони.
Нормално, за да добијам купони in the first place, морам да купам два производи од тие кои ми ги нуди, по малку повисока цена.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Дали ќе има застој на пратките од теми поради војната бидејќи е затворен воздушниот простор? Имам нешто нарачано ама уште стои во магацин во тему.

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Има новина на тему. Ја испробав за прв пат опција нова Cash On Delivery. Интересно нешто, ми наплатија 890 ден. само платиш кеш на курирот. Ја доставија со Виа Пост. Пратката ја порачав на 12 Февруари. А стигна денес на 3 Март. Импресивно брзо.

Screenshot 2026-03-03 130007.png

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Бумерско прашање.

Не сум регистриран на Тему. Дали спамаат по мејл и дали има начин да се исклучи тоа? Од една страна, сакам да си ги заштитам примарните мејлови што ги користам секој ден, од друга страна сакам да искористам купони/попусти ако даваат - тоа праќаат по мејл, нели? И е временски ограничено?

(Не сакам да инсталирам app на мобилен, сакам само преку browser.)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Бумерско прашање.

Не сум регистриран на Тему. Дали спамаат по мејл и дали има начин да се исклучи тоа? Од една страна, сакам да си ги заштитам примарните мејлови што ги користам секој ден, од друга страна сакам да искористам купони/попусти ако даваат - тоа праќаат по мејл, нели? И е временски ограничено?

spama-ат сегде поготово апп ако туриш на мобилен, ама има контрола на нотификации и мислам може да исгасиш се, или да оставиш статуси на нарачки, комуникација со продавачи и сл

моделот им е спамање .. тоа што викаш попусти и сл, дур може и ко тактика да го возиш, пример ако оставиш нешто у корпа, за ден, два гарант ти пуштаат попуст ил некое комбо нарачка за нешто
Мислењето е автоматски споено:

имаат fine grain контрола на нотификациите инаку,` 1772638256659.png

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
Јас се регистрирав преку браузер. Не се сеќавам дали имаше избор, но на меил добивам само апдејт на статус на нарачка. Ништо друго.

Инсталирав апп и веднаш ја деинсталирав. Сакав да земам промо „пари назад колку што си платил“. Нели со наредни нарачки. Не го искористив зашто со таа опција ја плаќаш сумата без промотивен попуст што доаѓа исто. Купони нит сум добил нит искористил. Не се ни замарам искрено.

Од Али ме спамираа но си направив ансабскрајб од емаил листата па еве сега ги нема повеќе.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.245
2.683
Мене мејлот само алиекспрес и тему ми е :ROFLMAO: не ги кликам, но сублиминално те тера да ги отвараш апликациите.

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Бумерско прашање.

Нема да дозволиш да ти праќат пораки на имајл и тоа е тоа. Мене пораки на емајл ми стигнат само за достава известување. За друго не промоции.

А ако сакаш да користиш купони/попусти тогаш преку компјутер нема да можеш кој знае што зошто лимитиран ќе бидеш. Мораш преку телефон да симниш апликацијата и таму одиш во Messages->Promotions и таму ги имаш сите попусти, сите промоции и разни бесплатни работи. Како еден вид интеркативна игра е направено да бираш, а и освен тоа повеќе не се исплаќа да купуваш работи без попусти/купони зошто поскапени се работите.

Riku

lurker
27 ноември 2021
577
253
Бумерско прашање.

Mozas da izgasas notifikaci od app i da odstikliras notifikaci za mejl.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Од некој апдејт на iOS од пред неколку дена, ги исклучувам нотификациите за промоции и џабе, после следното отворање на апликацијата се вклучуваат пак. Не оставаат кинезите да мрднеш!

А, од друга страна, известувањата за статус на нарачка не стигнуваат ниту на мејл, ниту како нотификација иако се вклучени.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Од некој апдејт на iOS од пред неколку дена, ги исклучувам нотификациите за промоции и џабе, после следното отворање на апликацијата се вклучуваат пак. Не оставаат кинезите да мрднеш!

А, од друга страна, известувањата за статус на нарачка не стигнуваат ниту на мејл, ниту како нотификација иако се вклучени.
подеси се тоа на Тему страна во твојот профил/нотификации не на мобилниот .. пошто спамаат на се што ќе им се најде, ама од кога ми е сменето во апликацијата/веб не замараат

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно