Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Temu

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
127
71
Само еднаш имаш право да ти рефундираат без да го вратиш продуктот ако е штетен или слично, така? Потоа за секој нареден макар и ситница треба да ги враќаш за да добиеш рифунд?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Само еднаш имаш право да ти рефундираат без да го вратиш продуктот ако е штетен или слично, така? Потоа за секој нареден макар и ситница треба да ги враќаш за да добиеш рифунд?
не, зависи од производ и репутација, колку си пријавил проблеми ана колку нарачки

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50
За жал и ЕЛС не е тоа што беше на почеток во Прилеп, откако хабот 2 го префрлија во близина на Климент Охридски училиштето, имаат еден вработен, тој е и курир и се, бадијала праќаат преку вибер дека за најмногу 33 часа ќе ја доставеле, и за 99 часа ретко доставуваат, ама добиваат негативни оценки на тему.
Сега и не порачувам само ако има нешто дефектно и добијам рефунд, бидејќи и картичката ја избришав од тему, па вака ако морам да потрошам од кредитот дури 600 ден е мин испорака.
Карго експресс пак само името им е експрес, другото е катастрофа, само во недела ги носи курир од Битола, ако имаш среќа да дојде во понеделник пратката во Прилеп, ќе си чекаш до недела.
Мислењето е автоматски споено:

Не, добиваш рефунд ако убаво им објасниш дури и за 2 производи во една нарачка, секако ако се ѓубре според квалитет, а и изгледот не е тоа што е на сликите, најчесто едно сликаат или користат од друго место слики, а друго испраќаат.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Како да направам поврат на пари а да не враќам производи? Има рефундација ама ми бара да го вратам производот.

Мајка ми купила фустани незнаејќи дека ќе е материјалите се лоши.

Дали ако се враќа мора да е во поштата/ курирската фирма што ти го доставила или може во било која?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Како да направам поврат на пари а да не враќам производи? Има рефундација ама ми бара да го вратам производот.

Дали ако се враќа мора да е во поштата/ курирската фирма што ти го доставила или може во било која?
како да земам кола а да не ја платам?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Не барај си беља, на крај ќе останеш и без пари и без производ :)))

Manis

hello world
14 јануари 2026
143
57

Па ако материјалот на фустаните се лоши тогаш врати ги. Што ќе ти е?
Доставата за враќање ништо не ја плаќаш, бесплатна е преку елс. Имаш таму на Теми следи чекор по чекор ќе дадат налепница за враќање и ќе ги покажеш на шалтер во елс.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Па ако материјалот на фустаните се лоши тогаш врати ги. Што ќе ти е?
Доставата за враќање ништо не ја плаќаш, бесплатна е преку елс. Имаш таму на Теми следи чекор по чекор ќе дадат налепница за враќање и ќе ги покажеш на шалтер во елс.
Ама не ми е доставено од ELS или тоа нема врска?

како да земам кола а да не ја платам?
Добро де мислев барем дел од сумата да ми вратат макар и малку било.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.284
5.256
Скопје
hackitfree.github.io
Има огласи кои го прават ова, бизнис си прават еднаш купил, пробал на свој волан и одма оглас. :D
Nothing wrong with that . Ќе плати Рику иљадарче - зошто да се малтретира сеа по ладново да везе ;)

Manis

hello world
14 јануари 2026
143
57
Ама не ми е доставено од ELS или тоа нема врска?

Добро де мислев барем дел од сумата да ми вратат макар и малку било.
Нема врска тоа дали е доставено со елс. Они имат соработка со елс за секоја пратка која треба да се врати да иде преку нив. Пишеш им на temu customer support дека сакаш да вратиш паќетот, и ти дадат return label со бар код за скенирање кај елс. Спакувај убаво пратката како што е било во оригинално пакување и одиш во ЕЛС да вратиш. На крајот добиваш поврат на парите од кога ќе ги проверат пакетите дека е се во ред со нив.

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Откога почнаа Карго да носат пратки од Temu? Само шо ми стигна порака дека пратката е кај нив и ќе бидам накднадно известен за истата.

Ја ко шо знам Карго не носеа пратки од странство, т.е. се презафатени со пратките внатрешно у државава.

Ма да, најпрофесионални се глеам има опција и за праткомат со ОТП код.

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Некој да имал скорешно искуство со iMile преку Тему? Ми вели дека вчера пратката ми била за достава, а денес ми се апдејтира дека не можеле да ме добијат (никој не ме побара), иако и адреса, и телефон, и сите информации си се уредно пишани.

1770192186657.png

Ако кликнам на смена на адреса, ме носи до линк кајшто наводно го гледам доставувачот, но бројот што е оставен за контакт е непостоечки. Што е уште посмешно, во мејловите што ги добивам околу доставата пишува дека испораката е преку Брза Пратка, а истите само што ми кажаа дека од септември веќе не работеле со Тему.

1770192119924.png

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50
ЕЛС Прилеп-2 е катастрофа невидена, најлоши станаа од сите во Прилеп

Атачменти

• Screenshot (210).png
    Screenshot (210).png
    32,8 KB · Прегледи: 31

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Нешто се закрчи со Тему работава?
Имам направено пратка на 30 јануари, сеуште не е ни испратена.
Немам pre-orders во нарачката.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Нешто се закрчи со Тему работава?
Имам направено пратка на 30 јануари, сеуште не е ни испратена.
Немам pre-orders во нарачката.

Не е тоа до Тему туку до продавачот. Јас секогаш го гледам крајниот датум како период во кој отприлика ќе стигне пратката. Па така не си гаам надежи дека ќе биде брзо а потоа да се разочарувам. По нова година пратките често киснат најдолго кај нас.

Инаку јас имам две пратки со отприлика тој датум. И двете се испратени и на пат.

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Ако е вистинска кожа тогаш ни деривати не му можат ништо, ама ај најди, а и да најдеш, цената би било сосем поинаква. ;)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно