Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Влезени се веќе авионски, него колку ги држат на царина?
Ме занима оти за мојава пратка ја ко што знам не мора да платам царина, 15 евра ми е пратката.

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Влезени се веќе камионски, него колку ги држат на царина?
Ме занима оти за мојава пратка ја ко што знам не мора да платам царина, 15 евра ми е пратката.
Од тему не се царинат, се е платено во цената на тему. Колку се ажурни после приватниве пошти тоа е друга работа. Баш ми се жалеше еден доставувач дека зимале минимални плати....

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Од тему не се царинат, се е платено во цената на тему. Колку се ажурни после приватниве пошти тоа е друга работа. Баш ми се жалеше еден доставувач дека зимале минимални плати....
Можам да замислам за платите, него оти ми пишува Milšped а не ViaPost? Адреса ми е МК, Скопје.

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Можам да замислам за платите, него оти ми пишува Milšped а не ViaPost? Адреса ми е МК, Скопје.
Од кога ќе ги превземат, или ќе оди на виапост или на елс.

viapost.solutions/Order/Track/СтавигоТвојотБројОвде

track.els.mk/mk/СтавигоТвојотБројОвде

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.099
14.216
ELS доцни многу во Скопје во однос на порано. Пратка стигната од Кина за една недела. Помина царина за 4 дена. А потоа еве две недели е кај ELS сеуште. Претходно стигаше за еден ден после царина. Очигледно се тотално заглавени во Скопје.

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
ELS доцни многу во Скопје во однос на порано. Пратка стигната од Кина за една недела. Помина царина за 4 дена. А потоа еве две недели е кај ELS сеуште. Претходно стигаше за еден ден после царина. Очигледно се тотално заглавени во Скопје.
Утворија хуб кај мене у центар, ма да поише лици на канцеларија него магацин.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
462
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
внатрешна ваква прејака слика има, само кај туја ми смета тоа што морам да ја отворам апликацијата еднаш во денот за после да дава нотификации пораки кога има промени, камерата има предобра чиста слика 4mp wifi ptz camera ultra hd system - Temu North Macedonia

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
130
71
Требаше да ми достават пратка сабајлево преку Трансфера, но не ми е јасно дали се карго они или преку кое карго ми ја пратиле? Бројот на праткава е ELT01058322MK
Ми јави куриров, не можеше (малку) да ме причека да дојдам на адреса и во стил да сум ја подигнел утре од кај public room негде. Но ми спушти кога го прашував точно каде, што карго се итн. и не ми враќа на вибер.
Да не знае некој кај се наоѓаат точно и општо, искуство со трансфера

Атачменти

• pratka.JPG
    pratka.JPG
    57,8 KB · Прегледи: 31

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.550
3.003
Требаше да ми достават пратка сабајлево преку Трансфера, но не ми е јасно дали се карго они или преку кое карго ми ја пратиле? Бројот на праткава е ELT01058322MK
Ми јави куриров, не можеше (малку) да ме причека да дојдам на адреса и во стил да сум ја подигнел утре од кај public room негде. Но ми спушти кога го прашував точно каде, што карго се итн. и не ми враќа на вибер.
ELT веројатно е она што ние го знајме како ELS.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.309
2.724
Скоро ми се деси друго карго да ми носи ELT. Не се сеќавам кои беа, но не беа ЕЛС.

Едит, сега видов Мик Мик беа.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.396
5.553
На 50-та дивизија, стотина метра после јавна соба во правец кон фискултурно. ЕЛС ќе бараш.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.550
3.003
Скоро ми се деси друго карго да ми носи ELT. Не се сеќавам кои беа, но не беа ЕЛС.

Едит, сега видов Мик Мик беа.
Се случува, си ги делегираат меѓу себе ко ќе видат дека се загушуваат.
Можда имаат некој џентлменски договор :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно