AvionskiНаградно прашање:
Нарачувате од Тему?
Камионџиите ги затворија границите за камионски сообраќај. Како ќе влезат пратките во државиве?
AvionskiНаградно прашање:
Нарачувате од Тему?
Камионџиите ги затворија границите за камионски сообраќај. Како ќе влезат пратките во државиве?
Од тему не се царинат, се е платено во цената на тему. Колку се ажурни после приватниве пошти тоа е друга работа. Баш ми се жалеше еден доставувач дека зимале минимални плати....Влезени се веќе камионски, него колку ги држат на царина?
Ме занима оти за мојава пратка ја ко што знам не мора да платам царина, 15 евра ми е пратката.
Можам да замислам за платите, него оти ми пишува Milšped а не ViaPost? Адреса ми е МК, Скопје.Од тему не се царинат, се е платено во цената на тему. Колку се ажурни после приватниве пошти тоа е друга работа. Баш ми се жалеше еден доставувач дека зимале минимални плати....
Од кога ќе ги превземат, или ќе оди на виапост или на елс.Можам да замислам за платите, него оти ми пишува Milšped а не ViaPost? Адреса ми е МК, Скопје.
Ова максимум до понеделник попладне ќе се промени статусот.
Да де, па после овие да ја преземат, едно друго трето, па тек у средина на фебруар.Ова максимум до понеделник попладне ќе се промени статусот.
Или кај Вип Пошта.Од кога ќе ги превземат, или ќе оди на виапост или на елс.
viapost.solutions/Order/Track/СтавигоТвојотБројОвде
track.els.mk/mk/СтавигоТвојотБројОвде
Да во овој случајИли кај Вип Пошта.
Утворија хуб кај мене у центар, ма да поише лици на канцеларија него магацин.ELS доцни многу во Скопје во однос на порано. Пратка стигната од Кина за една недела. Помина царина за 4 дена. А потоа еве две недели е кај ELS сеуште. Претходно стигаше за еден ден после царина. Очигледно се тотално заглавени во Скопје.
Јас сум исто во центар. Изгледа хубот им е УСБ 1.1 од оние старите.Утворија хуб кај мене у центар, ма да поише лици на канцеларија него магацин.
kamerite se ok, softverot im e tapa na povekjeto, vidi so koj softver raboti, jas kupuvam so tuya so rabotat malku e podobar od drugite kineskiПогледнете го атачментот 158191
Ja ima nekoj ovaa kamera, i dokolku ja ima nekoe mislenje za istata?
kamerite se ok, softverot im e tapa na povekjeto, vidi so koj softver raboti, jas kupuvam so tuya so rabotat malku e podobar od drugite kineski
Dajte link sto imate zemeno.Само Tuya, сѐ останато е тапа жива.
Dajte link sto imate zemeno.
внатрешна ваква прејака слика има, само кај туја ми смета тоа што морам да ја отворам апликацијата еднаш во денот за после да дава нотификации пораки кога има промени, камерата има предобра чиста слика 4mp wifi ptz camera ultra hd system - Temu North MacedoniaDajte link sto imate zemeno.
ELT веројатно е она што ние го знајме како ELS.Требаше да ми достават пратка сабајлево преку Трансфера, но не ми е јасно дали се карго они или преку кое карго ми ја пратиле? Бројот на праткава е ELT01058322MK
Ми јави куриров, не можеше (малку) да ме причека да дојдам на адреса и во стил да сум ја подигнел утре од кај public room негде. Но ми спушти кога го прашував точно каде, што карго се итн. и не ми враќа на вибер.
Да не знае некој кај се наоѓаат точно и општо, искуство со трансфера
На 50-та дивизија, стотина метра после јавна соба во правец кон фискултурно. ЕЛС ќе бараш.Требаше да ми достават пратка сабајлево преку Трансфера, но не ми е јасно дали се карго они или преку кое карго ми ја пратиле? Бројот на праткава е ELT01058322MK
Ми јави куриров, не можеше (малку) да ме причека да дојдам на адреса и во стил да сум ја подигнел утре од кај public room негде. Но ми спушти кога го прашував точно каде, што карго се итн. и не ми враќа на вибер.
Да не знае некој кај се наоѓаат точно и општо, искуство со трансфера
Се случува, си ги делегираат меѓу себе ко ќе видат дека се загушуваат.Скоро ми се деси друго карго да ми носи ELT. Не се сеќавам кои беа, но не беа ЕЛС.
Едит, сега видов Мик Мик беа.
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5060 EAGLE MAX OC 8GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5060EAGLEMAX OC-8GD
27.550,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B840M H GIGABYTE 2xDDR5 7200Mhz (O.C), HDMI, DP, 1x PCI-Ex16 4.0,1x PCI-Ex1 3.0, 1xM.2,4xSATAIII
5.800,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 320GB SEAGATE 5900RPM SATAII ST3320311CS
2.190,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден