Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Temu

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Комплет со компресор, и цевки за фреон во усб кабелот. :)
Мислењето е автоматски споено:

Делуваат најбрзи засега. ЕЛС се нешто поспори, освен кога ќе се решат да наплаќаат незаконски давачи - тогаш бонус изгледа се добива и додатно чекање. Најспори, убедливо најспори се тие М-ОНЕ.
М-оне... се брзи, побрзи и од ЕЛ/виа! Заприметив дека многу брзо стигнуваат до царина и брзо излегуваат од царина, ама проблемот е со ВИП пошта, а како што добив информација од М-оне најверојатно ке ги тргнат од соработка овие ВИП Пошта.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
Различни искуства имаме... Ограничен семпл е, јас од М-ОНЕ само пар пратки сум добил. Едната од нив е најдолгото чекање на пратка од Тему (и ко за беља, најмногу ми требаше).

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Имам една пратка од м-оне па ќе видиме како ќе бидит
Мислењето е автоматски споено:

Wtf е ова? Тролање некое или стварно некоја псевдо мини клима?
Микро клима :))))

Bizra

hello world
15 јуни 2024
143
75
да не имате некој купон дали праќаат сега купони?

Stefan999

hello world
1 февруари 2019
80
31
Skopije
да не имате некој купон дали праќаат
Има discount card. Ти дава попуст од 20 до 50 % во зависност на производот. Дават по два три и можеш да ги ставиш у една нарачка .Го даваа овој купон и преходно.

Атачменти

• Screenshot_20250523-192155_Temu.jpg
    Screenshot_20250523-192155_Temu.jpg
    760,6 KB · Прегледи: 79

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Дечки која пошта ги преврема пратките од iMile за Тему?
Рокот на испорака помина,пратката не е доставена,рефунд неможам да отворам,пишува да контактирам со курирска служба а нема никаков контакт...:cautious:

Tomekk

hello world
4 декември 2009
174
211
Рокот на испорака помина,пратката не е доставена,рефунд неможам да отворам,пишува да контактирам со курирска служба а нема никаков контакт...:cautious:

Карго експрес ги превзема пратките од iMile.

hicuxx

hello world
10 ноември 2018
76
83
Skopje
Карго експрес се понашаат најкаубојски од сите курирски служби во државава. Пратка пристигната преку нив, прво ме бараа на адреса додека бев на работа, се договорив за следниот ден после работа. Доаѓа 11:30, пак истото, дечкото пред зграда. На крај ми кажаа ќе биде во "пакетоматот" кај Годи. Одам таму, проаѓам цела постапка со блутут и глупости на крај да се отвори празна врата. Пакетот на крај беше вратен во базата кај ист гејт. Се ова за тему нарачка од 800 денари...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Јас навистина не разбирам кај им е ќарот на Тему. Производ кој го меркам веќе некое време чини 1700 денари. Денес добивам од попустите што се за еден производ и цената падна на 1100 денари. По еден час добивам 80% cashback на производите во кошничка. Крајната цена излегува околу 250 денари.

Може ли некој да ми објасни која е економската смисла производ од Кина да биде неколку пати поефтин од тезга на Битпазар?

Пред некој да ми каже ете те частат да те задржат и да продолжиш да купуваш- само кога има попусти купувам и никако да сопрат.

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Сам да се цитирам,се јавив во карго експрес центарот и по тракинг број ми кажаа оти била по брза пратка пратена,брза пратка изгледа се распаѓа,сите броеви недостапни освен еден за грижа за корисници и ми рекоа оти сите пратки од Тему се испорачани и изгледа веќе не примат пратки,им дадов тракинг бројот да проверат и потврдија дека по нивната компанија е пратена праткта но никој ми нема јавено и побарав број од курирот во мојот град но и тој број е недостапен....да напоменам оти 2 пратки веќе имам добиено од овој курир/број ама со оваа....
И сеа чааре нешто?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
Јас навистина не разбирам кај им е ќарот на Тему. Производ кој го меркам веќе некое време чини 1700 денари. Денес добивам од попустите што се за еден производ и цената падна на 1100 денари. По еден час добивам 80% cashback на производите во кошничка. Крајната цена излегува околу 250 денари.
Ти дале кешбек истовремено со попуст на производ?
Нели не ги комбинираат промоциите?

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465

Може ли некој да ми објасни која е економската смисла производ од Кина да биде неколку пати поефтин од тезга на Битпазар?

Пред некој да ми каже ете те частат да те задржат и да продолжиш да купуваш- само кога има попусти купувам и никако да сопрат.
Имаат многу добар есап, еднаш, 2 пати ке ти дадат нешто, а воедно, тој производ и толку му е реалната фабричка цена!
Отворете го Таобао и направете споредби на цени, ама отворете го со КИНЕСКИ ВПН.
И генералнио во Кина се продаваат квалитетни копии на Амерички/европски производи, а од друга страна на Тему се продаваат ,,КОПИИ НА КОПИЈАТА до 4 пати понизок квалитет.

Имам пофалам еден ист на лик ороизвод од Тему и од Алиекспрес (ист производ целосно) на тој од Алиекспрес дебелината на ѕидот односно пластиката беше 5мм на овај од Тему нецели 2.5 цм а цента иста

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Ти дале кешбек истовремено со попуст на производ?
Нели не ги комбинираат промоциите?
Се комбинираат. Може да ти даде 2-3 производи со ??% попуст и кога ќе одбереш истите тие стојат во кошница со назнака Discount Card, потоа можат да ти дадат cashback на производите во кошничка и да ги искомбинираш попустите.
Имаат многу добар есап, еднаш, 2 пати ке ти дадат нешто, а воедно, тој производ и толку му е реалната фабричка цена!
Отворете го Таобао и направете споредби на цени, ама отворете го со КИНЕСКИ ВПН.
И генералнио во Кина се продаваат квалитетни копии на Амерички/европски производи, а од друга страна на Тему се продаваат ,,КОПИИ НА КОПИЈАТА до 4 пати понизок квалитет.

Имам пофалам еден ист на лик ороизвод од Тему и од Алиекспрес (ист производ целосно) на тој од Алиекспрес дебелината на ѕидот односно пластиката беше 5мм на овај од Тему нецели 2.5 цм а цента иста
За некои работи се слагам и мојот впечаток е дека работите на Тему се со нешто понизок квалитет.

Не е дека еднаш два пати ќе ти дадат попуст, туку релативно често даваат.

Во врска со таобао/алибаба, за нив важат други правила.
1. Цените се ефтини но се за 1000 парчиња на пример
2. Си плаќаат со wechat и не плаќаат големи провизии за пејпали/визи...
3. За таобао цената за шипинг е од Кина за во Кина, не е за другиот крај на светот. За алибаба во најдобар случај е до некое пристаниште во близина што повторно вклучува даноци, трошоци за транспорт... ама ајде можеби шипингот им е сеуште субвенциониран од кинеска влада па оваа точка ќе ја занемарам
4. Ако не си задоволен со квалитетот на Тему можеш да го вратиш производот без доплата

Како и да гледам на работите, сеуште не можам да се изначудам особено со овој 80% cashback попустот.

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
Се комбинираат. Може да ти даде 2-3 производи со ??% попуст и кога ќе одбереш истите тие стојат во кошница со назнака Discount Card, потоа можат да ти дадат cashback на производите во кошничка и да ги искомбинираш попустите.
Тогаш изгледа нешто не правам како што треба. Кога ќе одберам производ со ??% попуст навистина го става во кошничка и можам да додавам производи. Но кога ќе кликнам кешбек промоција, тогаш прави нова празна кошничка.

Инаку никогаш не давало одеднаш повеќе производи со ??% попуст. Еден дава да одберам, еднаш дава да сменам избор, и толку е за тие 24 часа.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Тогаш изгледа нешто не правам како што треба. Кога ќе одберам производ со ??% попуст навистина го става во кошничка и можам да додавам производи. Но кога ќе кликнам кешбек промоција, тогаш прави нова празна кошничка.

Инаку никогаш не давало одеднаш повеќе производи со ??% попуст. Еден дава да одберам, еднаш дава да сменам избор, и толку е за тие 24 часа.
Ти треба купонот што намалува цена на производ што го имаш во кошничка, не од тие што ги нуди да ги одбереш. Тогаш може да се комбинира со купонот за повраток на кредит.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465

За некои работи се слагам и мојот впечаток е дека работите на Тему се со нешто понизок квалитет.

Не е дека еднаш два пати ќе ти дадат попуст, туку релативно често даваат.

Во врска со таобао/алибаба, за нив важат други правила.
1. Цените се ефтини но се за 1000 парчиња на пример
2. Си плаќаат со wechat и не плаќаат големи провизии за пејпали/визи...
3. За таобао цената за шипинг е од Кина за во Кина, не е за другиот крај на светот. За алибаба во најдобар случај е до некое пристаниште во близина што повторно вклучува даноци, трошоци за транспорт... ама ајде можеби шипингот им е сеуште субвенциониран од кинеска влада па оваа точка ќе ја занемарам
4. Ако не си задоволен со квалитетот на Тему можеш да го вратиш производот без доплата

Како и да гледам на работите, сеуште не можам да се изначудам особено со овој 80% cashback попустот.
На Тему во моментов му е мазно купуваат празни простори од товарни авиони, за евтини пари, пуштаат евтини лесни пратки, евтини договори за достава.. сума сумарум, имаат агресивна политика на ,,доаѓање" со понуди па така тебе ке ти доделат 80% кешбек, а други 50 души ке го купат истиот производ по реална цена или некоја скамната цена демек попуст.

Инаку Таобао, и слични локални кинески сајтови, ги имаат реалните цени на производите! Во договор со Таобао продавач, можат да ти испратат и во Македонија.
Имав нарачано механичка тастатура во кој Продавачот се нафати да средат тастатура со КИРИЛИЧНИ букви, и за околу 50 долари (се вкупно) стигна по пошта!

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.214
2.643
Ставам производи у количка неколку дена, не ги купувам и кликам на купоните. Дава солидни попусти. Од 900 на 700 ја спуштив.

Steff_92

hello world
28 јули 2017
293
210
Куманово
Прв пат нарачувам над 1200 ден од Тему и ми се падна баш ELS како доставувач.
Ќе видиме кога ќе стигне дали ќе има ДДВ и слично.

Инаку го пробав и откажување на нарачка со враќање на средства како кредит за наредна. Топ си работи.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
Ти треба купонот што намалува цена на производ што го имаш во кошничка, не од тие што ги нуди да ги одбереш. Тогаш може да се комбинира со купонот за повраток на кредит.

Kупони/ваучери од промоцијата со тоа тркалото, кога купуваш пар работи па ти дава купони демек 2-3 илјади ама во делови од по 200-300 ден за мин. нарачки од 800-100 денари? Или и на друг некој начин се добиваат купони?

Инаку јас зборував за discount card промоцијата. Најголемите попусти се таму, само не секогаш ги нуди работите што ги имаш во wishlist или што се разгледувани/пребарувани. Па сепак дава и такви.

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Се убаво ама рефунд неможеш никако да направиш,ете мене ми пропадна нарачка од 1322 мкд,од брза пошта викат физички пратката никаде ја нема

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
Зборуваше со support? @riki_staff
Јас им се пожалив за некомплетен производ, алуминиумско постоље за фиксно монтирање на фреза (глодалка) каде покрај плочата идеа и куп додатоци и во описот и на фотографиите, и воопшто немаше избор да бираш и слично (за да може да е моја грешка). Прво тоа ботот понуди да го вратам бесплатно производот (што не сакав да се замарам да го правам), потоа кога барав да зборувам со човек ми понудија поврат на парите. Понудија кредит или пари, побарав пари чисто за да видам како ќе функционира и во рок од 10 минути легнаа парите назад на сметка. Дури и со Али барем неколку денови (до недела) треба за рифандот да легне на сметка. Импресивно.

Така да, засега позитивно искуство со Тему. Со задршка за малиот семпл од нарачки.

@Optipro сите вакви додатоци за алати, алуминиумски пред сѐ, на Али се барем дупло поскапи. На фотографии наизглед се истите (барем фотографиите сѐ), и можно е да има разлики во квалитет. Но факт е дека на Али вакви неколку работи што ги нарачав воопшто ги нема во тој ценовен ранг што ги има Тему.

Малку неверојатно е да има сегмент од пазарот кој Кинезите не би го пополниле на Али. Во превод, ако има и понеквалитетни верзии од производите нив ќе ги има и на Али, не само на Тему. Едноставно Тему со контејнерските пратки имаат многу поевтин шипинг и посигурен (од оштетувања), и тоа се гледа по цените. Пола кило алуминиумска плоча не може исто да кошта да се испрати од Кина и од Унгарија. И притоа да не се извитка/оштети.
Потешки работи што нема есап да се праќаат поединачно од Кина, очигледно има есап да се праќаат на големо во држави како Унгарија па од таму до Македонија.

Има и други производи. На пример кабасти работи како ергономски перници. Или вертикалните мауси што ги гледав, барем 20% сите беа поевтини на Тему, некои и многу повеќе. Итн. Шипингот им дава предност. Не е ова некоја нова работа, отсекогаш имало продавачи на Али што држеле магацини по Европа и на шипингот се нуди праќање од таму (ама не за Македонија, туку за конкретните држави).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно