Сигурно е од Тему на фб, мило ми е што напуштив.не е тему за секој, пожари и петарди во следната епизода... Погледнете го атачментот 144840
SQMY NiMH Power Bank - designed by Energizer.не е тему за секој, пожари и петарди во следната епизода... Погледнете го атачментот 144840
ако лажам или нешто сум кажал што не е точно слободно банирај, нема да е прв пат....@gamon внимавај како ја нарекуваш Македонија. Има во правила апдејт. Да не биде после не сум знаел.
објасни како не е лошо?Кај нас не е воопшто лошо, не знам што сакате вие да добиете за бесплатна достава? Нарачајте преку дхл ќе имате пратка за 3 дена од било каде во светот.
ESCS и ЕЛС соработуваат истото е , додека да влезе во МК се ECSC тука ги превзема ЕЛС , само зависи како која пратка ја фатиле да ја обработат прво .Само да споделам искуство, со ЕЛС стигна во Прилеп во магацин, може денес и да ја донесат, додека пратката испратена ден порано ама со ЕЦСЦ сеуште покажува дека е во царина. Очигледно дека патуваат по различен пат.
Овие текстови ми изгледаат како комерцијални, нарачани од ЕЛС.![]()
После Србите, Македонците најголеми купувачи на „Тему“ од Балканот, дневно се испорачуваат и по 10.000 пратки
Затрупана со пратки е единствената приватна пошта кај нас, која врши достава на нарачките од азискиот гигант „Тему“. „Еко логистик сервис“ (ЕЛС) од 16makfax.com.mk
Само да кажам дека во Прилеп, се јавија да си ја земам од магацин, ама не е проблем бидејќи магацинот е на 400-500 метри од мене.Само да споделам искуство, со ЕЛС стигна во Прилеп во магацин, може денес и да ја донесат, додека пратката испратена ден порано ама со ЕЦСЦ сеуште покажува дека е во царина. Очигледно дека патуваат по различен пат.
Само да кажам дека во Прилеп, се јавија да си ја земам од магацин, ама не е проблем бидејќи магацинот е на 400-500 метри од мене.
Не сум баш сигурен дека ЕЦСЦ и ЕЛС пратките идат по истиот пат, а точно дека ЕЛС ќе ги достави на крајот. Различни се испраќачите во ЕЛС тракингот. YC-Log for Temu за ЕЛС и NTC Logistics за ЕЦСЦ.
Само да споделам искуство, со ЕЛС стигна во Прилеп во магацин, може денес и да ја донесат, додека пратката испратена ден порано ама со ЕЦСЦ сеуште покажува дека е во царина. Очигледно дека патуваат по различен пат.
Сите пратки проаѓаат преку ECSC Logistic во Унгарија кои се задолжени за Источна Европа и Балкан. Затоа и се појавуваат пратките кај нив на тракинг, како од Алиекспрес, така и од ТемуСамо да кажам дека во Прилеп, се јавија да си ја земам од магацин, ама не е проблем бидејќи магацинот е на 400-500 метри од мене.
Не сум баш сигурен дека ЕЦСЦ и ЕЛС пратките идат по истиот пат, а точно дека ЕЛС ќе ги достави на крајот. Различни се испраќачите во ЕЛС тракингот. YC-Log for Temu за ЕЛС и NTC Logistics за ЕЦСЦ.