Има рок на важност (до кога да се потроши) кредитов што е генериран од некои нивни промоции (на пример купи сега, добиј 50% од цената во кредит)?Еднаш да купам нешто и као да „заштедам”… Кој баксуз сум
Значи ако се claimed, не истекуваат?Mислам дека нема рок.
Koлку што знам она "expired" му е сумата од деновите за кои не кликнал "claim". И пазете, ако имате две такви промоции истовремено - има два одделни табови. На секој таб посебно треба да се направи claim, јас изгубив неколку „рати“ така и ги има како ставка "expired".
Кај мене сеуште си е 600 на минимумот за испорака, иако макс. е подигнат на 5.429 денари.Кај мене од денес минимумот се покачи од 600 на 900 денари за испорака. Максимумот е 5429 веќе подолго време.
Она ми даде claim credit промоција со 50% кредит назад и последните 2 „рати” ги заборавивИма рок на важност (до кога да се потроши) кредитов што е генериран од некои нивни промоции (на пример купи сега, добиј 50% од цената во кредит)?
кај мене до вчера беше 800 сега 600Значи ако се claimed, не истекуваат?
Ок, да не ги трошам за џабе.
Мислењето е автоматски споено:
Кај мене сеуште си е 600 на минимумот за испорака, иако макс. е подигнат на 5.429 денари.
Мислам тему секако ќе ти ги подели нарачките колку и да е суматаDechki, dali se isplati povekje da imam nekolku narachki pod 22 EUR (limit za DDV), ili kako i da e nistho ne naplakjame so Temu kaj nas do 90 EUR?
Temu go vika slednovo:
Max order limit raised from 21 € to 88 €
The order limit has been increased from 21 € to 88 €. VAT for all items is covered by Temu, no additional payment required.
Ama ne gledam deka ima VAT (DDV) za bilo kakva narachka, dali e pod 22 EUR ili nad, nema dodaeno DDV na checkout stranta. Ili pak sega kalkuliraat vo cenata na site prozivodi DDV duri i narachkata da mi e pod 22 EUR?
Sakas da kazes deka nie nemam trosoci nikakvi so Temu, vo bilo koj slucaj, osven mozebi ako eden produkt e nad 88 EUR (ili pak togas nema ni da mi dade da naracam)?Мислам тему секако ќе ти ги подели нарачките колку и да е сумата
Имаш проблем со кирилицата? Има теми тука за помош, за две секунди се средува...Sakas da kazes deka nie nemam trosoci nikakvi so Temu, vo bilo koj slucaj, osven mozebi ako eden produkt e nad 88 EUR (ili pak togas nema ni da mi dade da naracam)?
До сега немало проблем со тему со било која сума и немало додадетн трошок. Мислам макс лимит е 5425 денари...Sakas da kazes deka nie nemam trosoci nikakvi so Temu, vo bilo koj slucaj, osven mozebi ako eden produkt e nad 88 EUR (ili pak togas nema ni da mi dade da naracam)?
Некоја си VIP брза пошта.Нарачав од тему и тракингот почнува со VIP10000MK па кој ги доставува тие пратки ?
Да не имаат стопанска некоја нова давачка за меѓународни интернет плаќања, по новите правила што скоро сите банки ги воведоа периодот. Види во детали, листа на надоместоци, тарифник и слично.Имам направено неколку нарачки до сега и цената што ја пишувало на страната од тему била иста со потврдената цена од банка на смс и извештајот од банката.
Последната нарачка беше 788 ден (страна од тему и смс) ама во банка во изводи стои 795 ден (стопанска банка).
Не е за тие 7 денари туку незнам зошто се земени. Сите нарачки се платени со иста картица од иста банка.
Незнам што да кажам. До сега 5-6 сум платил на тему и секогаш била истата сума секаде. Можно е да има некоја давачка или што и да е по ново.Да не имаат стопанска некоја нова давачка за меѓународни интернет плаќања, по новите правила што скоро сите банки ги воведоа периодот. Види во детали, листа на надоместоци, тарифник и слично.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ме интересира за што се тие 7 денари