Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Viko

Gaining Experience
28 јуни 2022
85
55
На телевизорот овие беливе кругови ги имам веќе некое време можеби повеќе и од 1 година ама бидејќи телевизор гледам еднаш месечно до сега не се ми засметале. Видливи се на посветли бои како бела светло сива итн. Ако може да ми објасни некој што е во прашање? Патем, станува збор за Samsung series 7 4К TV

Атачменти

• 1.png
    1.png
    148,2 KB · Прегледи: 52
  • 2.png
    2.png
    215,6 KB · Прегледи: 52

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.462
1.802
На телевизорот овие беливе кругови ги имам веќе некое време можеби повеќе и од 1 година ама бидејќи телевизор гледам еднаш месечно до сега не се ми засметале. Видливи се на посветли бои како бела светло сива итн. Ако може да ми објасни некој што е во прашање? Патем, станува збор за Samsung series 7 4К TV

Тоа е осветлувањето изгледа што го осветлува панелот.

Mik

Intern
27 ноември 2023
12
7
Хеј дечки, денес се подновив со TCL 55C61B и морам да кажам првичните импресии се одлични! Искрено, многу сум задоволен. Ми изгледа како да има подобар екран и поквалитетна слика од LG 70UJ8003 што го имам во дневна.

Разговарав и со еден дечко од Нептун, и според него, а и според тоа што истражував, за цена до 25.000 денари, ова можеби е најдобрата опција на пазарот во моментов. Јас плус го фатив со 3.000 денари попуст, значи за 22.000 денари, што ми изгледа како супер deal. Пишувам и за да споделам искуство, доколку некој друг се мисли за истиот модел.

Инаку, колку што прочитав, C61B е идентичен со TCL C655, па ако сте го гледале тој модел, ова е практично истото.

Имам и едно прашање: дали некој успеал да ја продолжи гаранцијата (2+3 години) преку сајтот на TCL? Кај мене, во последното поле за внес на лични информации, полето е disabled и не ми дозволува да внесам/селектирам ништо. Се има ли некој сретнато со ваков проблем?

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.808
2.535
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Хеј дечки, денес се подновив со TCL 55C61B и морам да кажам првичните импресии се одлични! Искрено, многу сум задоволен. Ми изгледа како да има подобар екран и поквалитетна слика од LG 70UJ8003 што го имам во дневна.

Разговарав и со еден дечко од Нептун, и според него, а и според тоа што истражував, за цена до 25.000 денари, ова можеби е најдобрата опција на пазарот во моментов. Јас плус го фатив со 3.000 денари попуст, значи за 22.000 денари, што ми изгледа како супер deal. Пишувам и за да споделам искуство, доколку некој друг се мисли за истиот модел.

Инаку, колку што прочитав, C61B е идентичен со TCL C655, па ако сте го гледале тој модел, ова е практично истото.

Имам и едно прашање: дали некој успеал да ја продолжи гаранцијата (2+3 години) преку сајтот на TCL? Кај мене, во последното поле за внес на лични информации, полето е disabled и не ми дозволува да внесам/селектирам ништо. Се има ли некој сретнато со ваков проблем?
Одличен тв со здравје да го служиш. Јас лани зедов тцл тв и немав проблем со гаранцијата, се пополнав и дојде потврда на маил.

damjan25

Intern
29 ноември 2024
6
3

Kako e slikata I Jas sakam da zemam za pc da go koristam za igranje

Mik

Intern
27 ноември 2023
12
7
Kako e slikata I Jas sakam da zemam za pc da go koristam za igranje
Мене лично ми се допаѓа сликата, иако искрено не сум некој експерт за екрани. За мој вкус, изгледа подобро од LG-то. За жал не можам да ги споредам од аспект на гејмање дека playstation-от ми е заглавен во комодата кај LG-то и не би можел да го пренесам. Btw, ако сакаш некој тест можам да ти снимам.

Што се однесува до софтверот, мислам дека LG-то е малку постабилно. На пример, кога пробував да пуштам YouTube видео од телефон на TCL, се изначекав цело утро. Освен тоа, сè друго е во ред.

Сепак, генерално, TCL повеќе ми прави мерак од LG-то за сега.
Мислењето е автоматски споено:

Одличен тв со здравје да го служиш. Јас лани зедов тцл тв и немав проблем со гаранцијата, се пополнав и дојде потврда на маил.
Фала да си купиш што сакаш :)

Astraion

Unstoppable
24 ноември 2012
2.139
3.170
Струмица
Филипсот мој скокна од Андроид 11 на 14 пред недела дена. Се изненадив кога видов Андроид 14, мислев нема да има повеќе надградби од 11.
Убрза троа и најверојатно ќе ме служи уште долго време со поддршка на апликации од Плејстор.

DarthJe5us

Unstoppable
2 јануари 2012
2.898
2.255
Вреди да се земе TCL C803 или за брзо време треба да дојде понов модел?

Гледам има C805 ама наводно е истиот модел?

Вреди да се доплати за C855?

На rtings гледам само QM модели, тие ги има кај нас под друг модел или воопшто не ги носат?

Последна промена:

Halaf

Gaining Experience
27 јуни 2015
46
69
Вреди да се земе TCL C803 или за брзо време треба да дојде понов модел?

Гледам има C805 ама наводно е истиот модел?

Вреди да се доплати за C855?

На rtings гледам само QM модели, тие ги има кај нас под друг модел или воопшто не ги носат?
TCL QM8 ти е кај нас 855, Ако имаш буџет нема промаш. За разлика од 805 е далеку далеку подобар во секој аспект. Исто така за брзо ќе ги има и во Сетек, Нептун и тн 2025 моделите QM6 QM7 само кај нас се C6K ( C6KS послаб модел) C7K.

DarthJe5us

Unstoppable
2 јануари 2012
2.898
2.255
TCL QM8 ти е кај нас 855, Ако имаш буџет нема промаш. За разлика од 805 е далеку далеку подобар во секој аспект. Исто така за брзо ќе ги има и во Сетек, Нептун и тн 2025 моделите QM6 QM7 само кај нас се C6K ( C6KS послаб модел) C7K.
Подобра опција е 855 или да се чекаат другите модели?

Доста голема е разликата од c803 до c855 во цена за 65".

Halaf

Gaining Experience
27 јуни 2015
46
69
Ако имаш време почекај да излезат новите модели на пазарот кај нас и да споредиш цени, воедно сигурно ќе падни цената на 855 и 805 (803 809 зависи од кој дистрибутер го купваш) 2025 Моделите на ТCL имат делеку подобра технологија на local dimming за разлика од претходните години ( безразлика на тоа колку dimming-zones има телевизорот тоа веќе не игра толку улога колку шо играше порано) исто така и подобри агли на гледање. Јас моментално користам C6K (QM6 моделот во USA) и сум презадоволен, единствена мана што и не е мана реално е то шо не е толку светол за разлика од QM7 QM8 моделите. А ако веќе си спремен да платиш за 855 тогаш искрено би ти препорачал да земиш LG C4 (41 кај нас) OLED ако собата кај што ќе гледаш не мава директна светлина во екранот, и е поевтин за разлика од 855 моделот кај нас. Али сепак зависи за каков контент ти е телевизорот :)

DarthJe5us

Unstoppable
2 јануари 2012
2.898
2.255
Ако имаш време почекај да излезат новите модели на пазарот кај нас и да споредиш цени, воедно сигурно ќе падни цената на 855 и 805 (803 809 зависи од кој дистрибутер го купваш) 2025 Моделите на ТCL имат делеку подобра технологија на local dimming за разлика од претходните години ( безразлика на тоа колку dimming-zones има телевизорот тоа веќе не игра толку улога колку шо играше порано) исто така и подобри агли на гледање. Јас моментално користам C6K (QM6 моделот во USA) и сум презадоволен, единствена мана што и не е мана реално е то шо не е толку светол за разлика од QM7 QM8 моделите. А ако веќе си спремен да платиш за 855 тогаш искрено би ти препорачал да земиш LG C4 (41 кај нас) OLED ако собата кај што ќе гледаш не мава директна светлина во екранот, и е поевтин за разлика од 855 моделот кај нас. Али сепак зависи за каков контент ти е телевизорот :)
Сакам посветол телевизор, за светлина не се споредува мислам C4.

745 65" сум го користел некако чудно работеше оперативниот ама светлината и рамномерноста на светлина беа предобри. 803 и посебно 855 очекувам многу подобри да се.

Олед исто не ме интересира поради burn in. Исто така мислам не подржува dolby vision.

Halaf

Gaining Experience
27 јуни 2015
46
69
Сакам посветол телевизор, за светлина не се споредува мислам C4.

745 65" сум го користел некако чудно работеше оперативниот ама светлината и рамномерноста на светлина беа предобри. 803 и посебно 855 очекувам многу подобри да се.

Олед исто не ме интересира поради burn in. Исто така мислам не подржува dolby vision.
Почекај си C7K, 855 моделот не се исплаќа кај нас да го платиш 70к. Колку и да постојат шанси за burn-in тие се минимални, техонологијата е далеку унапредена за разлика од првата генерација на OLED кои што стварно имаја проблеми али минимални од тој аспект, исто така LG C4 има Dolby Vision support. Али твој џеб твоја одлука :cool:

Последна промена:

DarthJe5us

Unstoppable
2 јануари 2012
2.898
2.255
Почекај си C7K, 855 моделот не се исплаќа кај нас да го платиш 70к. Колку и да постојат шанси за burn-in тие се минимални, техонологијата е далеку унапредена за разлика од првата генерација на OLED кои што стварно имаја проблеми али минимални од тој аспект, исто така LG C4 има Dolby Vision support. Али твој џеб твоја одлука :cool:
Ако мислиш на C41 65" е 107000, 855 71000. Не е мала разликата во цена.

За dv којзнае со кој модел сум се помешал. Можеби со самсунг некој.

Разликата во светлина исто е на страна на минилед без разлика дали тцл, сони итн.

Halaf

Gaining Experience
27 јуни 2015
46
69
Ако мислиш на C41 65" е 107000, 855 71000. Не е мала разликата во цена.

За dv којзнае со кој модел сум се помешал. Можеби со самсунг некој.

Разликата во светлина исто е на страна на минилед без разлика дали тцл, сони итн.
Во нептун битола 65 инчи моделот пред неколку дена го видов на промоција беше 77к (најверојатно некој On-Display модел) не мислев дека е разликата толку голема, иначе да светлината е на страна на мини-лед, точно Samsung нема поддршка за Dolby Vision.
Сепак си стојам на то дека TCL цената воопшто не е прифатлива за разлика со тие цени шо се надвор од МК кај нас се напумпани до месечина и назад.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.190
Мислења
1.007.722
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0