ValentinMK
Баниран/a
- 21 април 2020
- 162
- 33
значи сум влегол во во милион куќи и влагам згради тој рутер стварно ке те ти биде супер,
Кој хсиаомито или оној поскапиот?значи сум влегол во во милион куќи и влагам згради тој рутер стварно ке те ти биде супер,
На Телекабел кабелски си поврзан? Мене у Центар исто ми прави една недела еве наназад. Од кај нив е..Имам еден проблем што се јави пред околу две недели, се надевам некој тука ќе може да ми помогне. После неколку часа знае да се изгуби конекција од страна на рутер, значи MAC адресите во рутер се ресетираат и се губи секаква конекција со рутер, од модем се си е во ред. Се јавив и кај нив, и тие збунети, викаат нема никаков проблем, се што ми кажаа веќе го пробав, ресетирав рутер на фабричко подесување, сменив мрежен кабел, ресетирав и модем неколку пати, пак исто, интернетот ќе потрае неколку часа, губам конекција секаде па морам да влезам во рутер да сменам/копирам MAC адреси за да се врати. Исто да надополнам, пробано е со два различни рутери, Tenda и TP-link. Било каква помош е добредојдена.
На Телекабел кабелски си поврзан? Мене у Центар исто ми прави една недела еве наназад. Од кај нив е..
Еднаш ваков проблем имав, се јавив и изведоа некоја процедура кај што ме водеше девојчето кога/што да стискам на рутерот кај мене и после тоа се среди. Јави се втор пат, може ќе начекаш некој што знае.Не сум на кабелски, оптички користам. Незнам стварно како да го решам проблемов.
Работата беше што живеам у Центар а 2-3 години молам за оптика - “Немале можност во близина “ -“Да сме се организирале 5-6 комшии ако доаѓаат да стават за сите одеднаш“ и ти - Чекај... Иначе 15 год сум на Телекабел -30/1 и за таа брзина добар беше интернетот - само не е за над 2 души и еден телевизор - сега со овој пакет - 150/150 ноќе без проблем вади - дење еве скриншоти..Ајде аирлија и кај мене наместија 150/150 оптика.. Супер задоволен..
Работата беше што живеам у Центар а 2-3 години молам за оптика - “Немале можност во близина “ -“Да сме се организирале 5-6 комшии ако доаѓаат да стават за сите одеднаш“ и ти - Чекај... Иначе 15 год сум на Телекабел -30/1 и за таа брзина добар беше интернетот - само не е за над 2 души и еден телевизор - сега со овој пакет - 150/150 ноќе без проблем вади - дење еве скриншоти..
Погледнете го атачментот 101944Погледнете го атачментот 101945
Не. Заглавуваме ради целосен пакет на услуги и сапорт.Пак нека се заглавуваат на оптика од Неотел и Телеком 24 месеци, оти нели "најбрз и најстабилен" е.![]()
Не е ист моделот - ама слично скоро ист е..Утре ќе видам ситните букви денски - неможев сега у таа соба да роварамМодемот ти е ЈМ FIBRE 501 JM-FIBRE ONU AF501-00 | jm-data
Абе мене и кабелот ми го замотаа фазла 4-5 метри надвор во калемче и 4-5 метри внатре кај модемот. Прашав дали смета оптички кабел така ако се замота и тоа што е подолг за губење на сигнал - викаат нема улога . Зошто знам продужен кабел несмееш замотан да го користиш заради индуктивитет и поголем отпор и може да се загрее и запали - кај оптичкиот незнам дали исто така нешто смета или не..Тоа реално најбрз и најстабилен највише зависи од каков мајстор ке го мести сигналот децибелите и све инсталацијата ако не знае што прави многу ке губи и децибели а ако губи децибели на 1 кутија, е тогаш паѓа брзината. или ако не е ставен добар сплитер у кутија. за Телеком не знам според каков принцип работат. А и негде до душа толку има моќ и самата кутија зависи у која населба затоа негде наместо 150, 120-130 вади брзина само.
Има и кабелска телевизија излез и е доста помал - коцкиче е ...
Ако имаш 100м кабел на наизменична 220В, на голем потрошувач, и густо намотан како калем, онда да можеби и ќе го осетиш ефектот. И пак не толку ради индуктивност, т.е. појава на реактантност, туку поради неможност кабелот да се лади ако е малку одмотан и најголемиот дел е на котурот. Индуктивноста обично е занемарлива, бидејки ако е кабел по стандарди направен, онда изолацијата е дебела барем колку жицата, а магнетното поле мнооогу брзо опаѓа, додатно жиците се уплетени па и така се поништува магнетното поле. Додатно ако пазиш на основно правило на продужни кабли да не ги оптеретуваш повеќе од 70% од декларираните (ако се точни и е саглам продужен не кинезарија од пазарче) параметри, немаш страв. Најчесто запалување и прегревање е повеќе од преоптеретување и неквалитетни продолжни отколку што домашен корисник на 3-5-10м кабел ке осети било каков друг ефект од било какво намотување, освен нели ако реши да го намота на во 5-10см намоткаЗошто знам продужен кабел несмееш замотан да го користиш заради индуктивитет и поголем отпор и може да се загрее и запали
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand
3.350,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден