Kajsibebraat
user
- 1 април 2012
- 1.480
- 982
кој ти го дава бе? Боље ишта него ништаali toa od 6mb>8mb ne e i kojznae kakvo podobruvanje.![]()
кој ти го дава бе? Боље ишта него ништаali toa od 6mb>8mb ne e i kojznae kakvo podobruvanje.![]()
ја веќе имам направено 20ка, и денес видов дека уствари треба пак да се јавам за да го продужам договорот и да се префрлам на новиве поволности ... се надевам ќе биде како предходните префрлувања и нема да чекам еден месец. Ако треба да чекам, ќе цркнам :angry:@david
Da se gleda realno 6mb - 8mb razlikata e 100kb.
A tie 100kb. na 850-950kb/sec download ne se primetuvat i tolku mnogu.
A od druga strana sekoja cest za zgolemuvanje od 30 na 300 GB. Ova vekje e drugo nesto golema sporedba.![]()
Корисниците кои склучиле договор за одреден пакет пред 01 Мај, 2012 година, а сакаат да ги користат новите поволности, потребно е да поднесат барање за миграција во еден од новите пакети, во Телеком продавниците или преку Контакт центарот на 171.(1) За неограничени разговори во мрежата на Македонски Телеком важи политика за фер користење од 100 часа месечно. По надминување на вклучените 100 часови месечно, разговорите се наплатуваат по редовните цени за локални и национални разговори во рамки на мрежата на Македонски Телеком.По надминување на вклучените месечни разговори, важат редовните цени за локални и национални разговори во рамки на мрежата на Македонски Телеком.(2) За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер од 300 GB месечно. По надминување на вклучениот интернет сообраќај, брзината на пристап се намалува на 768Кbps/768Кbps.(3) Брзината на пристап на интернет услугата може да зависи од повеќе фактори, како што се брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, Македонски Телeком ќе ја испорача највисоката можна брзина.(4) Дополнителните канали се по избор на корисникот, бесплатно или со доплата.(5) Во случај на реализација на пакетите преку оптика, вклучената опрема е оптички уред (ONT) + безжичен рутер или оптички уред со вградена можност за безжично поврзување во сопственост на Македонски Телеком.
каде го прочита ова се утепав од барање на мочаната т хоум страна... пушти едно линкче ако не те мрзија веќе имам направено 20ка, и денес видов дека уствари треба пак да се јавам за да го продужам договорот и да се префрлам на новиве поволности ... се надевам ќе биде како предходните префрлувања и нема да чекам еден месец. Ако треба да чекам, ќе цркнам :angry:
Утре кога ќе станам накај 12 ќе им се јавам одма за префрлање па ќе видам што како ќе кажат, ако некој веќе е запознат со ова новово нека го сподели, за да не урлам по телефон утре.
ја веќе имам направено 20ка, и денес видов дека уствари треба пак да се јавам за да го продужам договорот и да се префрлам на новиве поволности ... се надевам ќе биде како предходните префрлувања и нема да чекам еден месец. Ако треба да чекам, ќе цркнам :angry:
Утре кога ќе станам накај 12 ќе им се јавам одма за префрлање па ќе видам што како ќе кажат, ако некој веќе е запознат со ова новово нека го сподели, за да не урлам по телефон утре.
ама чекај малце ова важи за 3 мах само или и за мах адсл и кол & сурф пакетите? јас имам мах адсл и неможам никаде да најдам дека ке се зголемуваат, ако се зголемуваат утре да се јавувам и јас имам 20ка направено веќе :mario:
па ајде мислам дека е време за промени само они каснат као и увекЕ за обичните ADSL не знам, веројатно ќе се покачат заедно со Optic за некоја недела или од јуни натака.
@david
Da se gleda realno 6mb - 8mb razlikata e 100kb.
A tie 100kb. na 850-950kb/sec download ne se primetuvat i tolku mnogu.
Не важи само за Cal and Surf basic,3Max basic,Maxadsla start/Comfort оптичките ги немам разгледано.ама чекај малце ова важи за 3 мах само или и за мах адсл и кол & сурф пакетите? јас имам мах адсл и неможам никаде да најдам дека ке се зголемуваат, ако се зголемуваат утре да се јавувам и јас имам 20ка направено веќе :mario:
Од 6мб до 8мб разликата е 100кб? Дали си ти нормален!Тие што имале 6 мб симнувале со околу 702 КБ/с, а сега со новата брзина ќе симнуваат со брзина околку 902 КБ/с така што добро се приметува...
Druze jas imam 6mb brzina na internet ONE TOTAL.
Pa so torrent simnuvam 800-860kb/sec ( zavisi od seederi.) Preku direct link download 800-850kb/sec A preku internet download menager download stignuva do 900+kb/sec
![]()
Абе ме изреметија поштено ја ептен се избрзав се префрлив од comfrot + на новите пакети ама на бакар, а пакетиве на оптика се денешни. Сега ќе треба пак да идам да потпишувам нов договор !!!!Грешно гледаш
50/50 мбити / телевизија /телефон /600 гига е 1799
2,490 е 60/60 мегабита /тв / телефон /HBO пакет со гага видео он деманд600gb и наверојатно гага 3G усб стикче со 2 гига месечно.
SSD M.2 512GB PHISON P0327 NVMe Gen4 x4 P03270512N 2230
7.050,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден
SSD M.2 2TB TEAM GROUP MP33 NVMe, TM8FP6002T0C101
16.360,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD Naruto Shippuden - Itachi Uchiha XL, 900 x 420 x 3, FNRMPSPEED24ITCXL
1.550,00 ден
PHONE CAR HOLDER XTROBB 20384
420,00 ден