Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Stremio

road_runner

read-only
30 јули 2026
10
6
Скопје
Имам стремио на ЛГ телевизор и скоро сите филмови/серии кои сум пробал да ги гледам ми се пуштале, инсталирав на Hisense со ист акаунт истит add ons ама што и да пуштам добивам ерор дека не може да се пушти видеото

25 ноември 2014
1.542
1.978
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Имам стремио на ЛГ телевизор и скоро сите филмови/серии кои сум пробал да ги гледам ми се пуштале, инсталирав на Hisense со ист акаунт истит add ons ама што и да пуштам добивам ерор дека не може да се пушти видеото
Ептен ти се брза да попуниш неколку мислења а? :)

draganamon

lurker
24 јануари 2016
704
916
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво дечки.
Конечно најдов време да поврзам некој debrid сервис за Stremio.
Појдов Real-Debrid да купам ама прочитав имало некој промени и многу го заменуваат.
Што да земам ?
Од тоа што прочитав треба да гледам TorBox или AllDebrid оти Premiumize ми се виде скап.
Што е најдобро да се користи кај нас ?

Единствениот проблем кој сакам да го решам и причина зашто сакав да земам некој платен сервис е за кога сакам да отворам некој постар филм од време на време.

ТВ ми е Full HD и не ми треба 4К контент.
ТВ е поврзан со кабел, и интернетот ми е лимитиран на 100 mbps на Телеком.
Ќе се користи на 3 телевизори на 2 различни мрежи, one at a time т.е. нема истовремено да работи Stremio на два телевизори. Пример пуштам филм во дневна соба, и продолжувам да го гледам во спална.
Stremio е некоја понова верзија, пуштив update пред некој месец.
Имам Torentio AddOn na Stremio, имам и TorBox AddOn.

Фала однапред за секој совет.
Поздрав

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.402
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Пиши ми PP ќе ти дадам API за alldebrid тестирај го види како ќе ти се понаша, ако не ни прави проблем во случај да не одјавува од многу корисници ќе продолжиш да го користиш додека не почнат проблемите...

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.199
1.658
Скопје
Единствениот проблем кој сакам да го решам и причина зашто сакав да земам некој платен сервис е за кога сакам да отворам некој постар филм од време на време.
Торбокс има релативно често проблеми, често, споредено со реалдебрид кој па и не памтам да имаше проблеми дур не се пребацив на торбокс негде пред нова година. Али ова зависи од навиките на гледање, може да не ти се потрефат периодите кога гледаш да има проблеми.

Ако сакаш голема достапност на стари материјали, најдобар избор ти е Easynews. Но овој има проблеми со DMCA, и некои нови работи за кратко време ги тргаат и често не се ни враќаат. Ова најчесто се случува со серии(груба моја проценка со околу 5% од сериите), филмови ептен ретко. Мада не сум го користел задњава пола година, така да можда има некоја промена.

Алдебрид, покрај тоа што и тој е во иста јурисдикција како и реалдебрид, колку што знам сеуште не е жртва на истата политика која реалдебрид мораа да ја имплементираат, филтирање на материјали по најраспространетите пиратски тагови(webrip, remux, AMZN итн).
На времето беше коска, стабилност на исто ниво како реалдебрид. Како стои сега незнам, но не верувам дека има исти проблеми како торбокс кој во моментов е најпопуларен/најоптеретен, а дечките кодираат со ВИ.

Ја би ти рекол како за старт да си земеш 1 месец проба на алдебрид, ако ти ги задоволува потребите терај со него. Ако фалат работи на ниво на кое те нервира, пробај еден месец торбокс. Не сум ги имал двава истовремено да ги споредма, можеби поголем кеш да има торбоксов ради растот на популарност, но претпоставувам дека алдебрид има постари работи пошто е постар сервис. На торбокс можеш 1 ден трајал да земеш некој ден кога си слободен, и барај работи да видиш која е достапноста.

Или Атомска опција, Easynews во комбинација или со алдебрид или торбокс.

Алдебрид официјално не дозволува истовремено користење од 2 ип адреси, но пробано ми беше на времето и не прават проблем. Торбокс апла е јавно дека може да се дели, а на Easynews не им ја знам официјалната политика, али и они не прават проблем за истовремено користење од 2 ип адреси.

Едит: Изумив да спомнам дека и на Easynews има трајал со ограничен трансфер, 10 или 20гб мислам дека беше, па и него можеш да си го тестираш за достапност на материјали. Па ако брка работа ондак ќе си најдеш(или ќе ти најдам ако неможеш) линкче за $2-3 месечно неограничено, треба да има некое промо активно. За таа цена се плаќа за 12-15 месеци унапред, зависно од промото.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно