Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Стопен глушец при враќање од сервис

wildthingthe

read-only
24 февруари 2017
21
22
А се појави тема поврзана со Анхоч (директно или индиректно), секогаш си тука.

Погледнете го атачментот 114666

А се појави тема поврзана со Анхоч (директно или индиректно), секогаш си тука.

Погледнете го атачментот 114666
Ретко пишувам мислење, иако сум член 5 -6 години, го читав тредоф цел, па сфатив дека џабе се замараме и се препуцава пола форум. За жал оштетениот нема да добие нов маус, очигледно не функционира дпи како што треба. Сите сме имале некакво искуство со пазарна, кој позитивно кој негативно, за жал тоа е. Нека си знае секој кај ќе си ги даваме парите, иако дпи зема плата од нас, а не од фирмите, тоа е.. жалосно, ама до 14-5 страници никој ништо не постигна. Едино СС ако му доделат нов. А мое мислење е дека не е стопен со топлотен фен, туку со супер лепак, не се внимавало каков лепак се користи за лепење на падовите.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.230
Мелмак
Треба да ти платиме однапред или? Не е скапо за тоа што го нудиш. Чим соработуваме можеш да го понудиш утре и на официјален мејл.

Продажните лица не се меродавни да даваат мислење за уреди. Продажните лица само го испраќаат уредот према овластен сервис. Ова ти го докажува и ДПИ со самиот извештај. Затоа и во самиот налог напоменува дека стручно лице ќе ја утврди состојбата на уредот. Е сега тоа што вие имате конспиративни теории е друг муабет.

Зашо тогаш има потреба да стои било шо освен дека во сервис ќе се утврди состојба на уредот?

Зашо да има забелешка дека има знаци на користење во сервис на прием може тоа да го констатираат нели?

Ако веќе толкуваме документот ете ти мое толкување за статус на уредот: се мисли на тоа дали има стварно дефект и слично.

Визуелна проверка на состојба очигледно имало и при прием во спротивно деуга би била процедурата. Ама ај да не ви burst-ам bubble.

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.750
Тања врати се. Пошто стварно е катастрофа сервисот без тебе. Веќе не купувам ништо сериозно од Анхоч. Исто станавте како бедната конкуренција.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.312
Скопје
hackitfree.github.io
Саркастичен си или наивен ?
Знаеш дека баш вака функционираат сите големи фирми, познати кафичи,дискотеки,фабрики, сервиси и све остало ?
Ако сите инспекции и ДПИ функционираа по европски/амеркинаски стандарди, 90% од фирмите ќе плаќаа казни секој месец.
Malku bev sarkasticen i iako mi objasnuvas nemozam da veruvam deka nekoj vaka bi pravel. Pa koi se sansite za vakov siten slucaj nekoj bas do. tolku da se zalozi i da gi izvalka racete?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.224
Скопје
B527378D-EF2D-41AF-BE5E-04FFAD5E1379.jpeg
Дечки надвор од темава, само ме интересира дали и кај вас вака покажува на страната на Анхоч на грчки? А го нема во јазици горе да се избере

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.520
Погледнете го атачментот 114672
Дечки надвор од темава, само ме интересира дали и кај вас вака покажува на страната на Анхоч на грчки? А го нема во јазици горе да се избере
Не, пошто не нѐ фатил ФБ дека се бањкаме моментално на Егејот

Sent from my Telefon using Tapatalk

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Интересно е кога гледаш дека 2 членови рамо за рамо пробуваат да докажат нешто што 30+ кажуваат спротивно .

Е сега или имаат добри факти и знаат нешто повеќе околу случајов или глумат лудило па ако проџе проџе .

Гледам напишани коментари од стилот на вака требало да биде или така , би било интересно оти секогаш вистината има 2 лица и убаво е да се проследат сите мислења али кога некој пишува што се крева фама аууу ова онаа ...... па друже да не постоеше форумов никогаш ама апсолутно никогаш немаше да има феедбек од било кој клиент како "ваш" корисник во Анхоч.Благодарение на вакви топици во форум можеме да дознаеме нешто повеќе а и вие како фирма да имате бенифит од тоа( поправање на грешката или докажување на спротивно СО ФАКТ) .Доста е со муабетите ваков закон таков закон кога се има факт слика црно на бело и 90% ја убедуваат работава дека дечкото со маусот е во право , а на целиотсната впишана комуникација и препукување се враќа со муабети надвор од контекс и го дрвите кој бил и како функционирал АНХОЧ , сума сумарум дечкото дојде тука за проблем и побара помош од нас да го советуваме и да му помогнеме како да го реши впишаниот проблем , мене али баш и него го заболе како работите во Анхоч , што кафе пиете на сабајле која ви била секретарка како се префрлале како се примале видов 2000 кометари во самодбрана а никаде не видов дека барем ЕДНАШ не му одговоривте на дечкото од стилл другар вака ке направиш и така ке постапиш ова имаме и тоа имаме.Туку го тупите со офсајд коментари да ја одбраните компанијата и се препуцавате со (чира на мара ,мара на чира куќата неметена) .Ете и тој ви побара помош и ве означи ајде бидете фраери како што знаете да образложувате тука пишете му ПП и решете го случајот .

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.809
10.123
Интересно е кога гледаш дека 2 членови рамо за рамо пробуваат да докажат нешто што 30+ кажуваат спротивно .

Е сега или имаат добри факти и знаат нешто повеќе околу случајов или глумат лудило па ако проџе проџе .

Гледам напишани коментари од стилот на вака требало да биде или така , би било интересно оти секогаш вистината има 2 лица и убаво е да се проследат сите мислења али кога некој пишува што се крева фама аууу ова онаа ...... па друже да не постоеше форумов никогаш ама апсолутно никогаш немаше да има феедбек од било кој клиент како "ваш" корисник во Анхоч.Благодарение на вакви топици во форум можеме да дознаеме нешто повеќе а и вие како фирма да имате бенифит од тоа( поправање на грешката или докажување на спротивно СО ФАКТ) .Доста е со муабетите ваков закон таков закон кога се има факт слика црно на бело и 90% ја убедуваат работава дека дечкото со маусот е во право , а на целиотсната впишана комуникација и препукување се враќа со муабети надвор од контекс и го дрвите кој бил и како функционирал АНХОЧ , сума сумарум дечкото дојде тука за проблем и побара помош од нас да го советуваме и да му помогнеме како да го реши впишаниот проблем , мене али баш и него го заболе како работите во Анхоч , што кафе пиете на сабајле која ви била секретарка како се префрлале како се примале видов 2000 кометари во самодбрана а никаде не видов дека барем ЕДНАШ не му одговоривте на дечкото од стилл другар вака ке направиш и така ке постапиш ова имаме и тоа имаме.Туку го тупите со офсајд коментари да ја одбраните компанијата и се препуцавате со (чира на мара ,мара на чира куќата неметена) .Ете и тој ви побара помош и ве означи ајде бидете фраери како што знаете да образложувате тука пишете му ПП и решете го случајот .

Види, не знам зашто воопшто го дискутираме ова како изолиран случај. Маусот е неважен, бидејќи не можеме да докажеме кој го стопил со 100% сигурност.

Треба да се запрашаме (и Анхоч да се запрашаат) зашто тоа не можеме да го направиме. Тука лежи трикот на дискусијата, бидејќи 15 страни сигурно не се водеа за стопен маус од 50 евра.

Само дискусијата отиде од ИТ сегмент во Анхоч политичка партија на Република Македонија со оглед на репликите, спиновите и едноставното одење глава во ѕид.
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 114672
Абеее што си ти ацика. Одиш на одмор во Грција, а патриотски ти смета да биде нешто на грчки на нашиве сајтови.

Ццц...

Последна промена:

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Даде видно оштетен и расипан маус на донација да израдува некое дете кое не може да си дозволи обичен нов ?
Или Анхоч ти го заменија за нов па новиот го даде на донаџија ?

krema

OG
24 јуни 2009
15.734
15.825
youtu.be
Маусот е дониран за Донирај Компјутер, и после целата дискусија можи клуч на темата.
Можеше барем да ни кажеш дали има разрешница па потоа да побараш клуч, вака е тотално неодговорно од твоја страна кон сите што зеле учество во оваа тема.

outsider

lurker
14 јуни 2019
853
1.683
Битола
www.instagram.com
Очигледно е дека нема разрешница, да имаше како досега се што ве известив ќе ви кажев. Маусот има козметичка мана долу што нема никаков проблем, не се трија на падот. Тоа што клати кликот на играње, не би требало да им претставува проблем. Со задоволство и нов да ми дат ќе го донирам и тој. Доколку имаат потреба, ќе пробам да го поправам Rival 700 имам порачано свичеви, ќе го пратам.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
579
Интересно.
Се гледаме за 5 месеци во салон во Анхоч.
Поинтересно, заклучив дека нема да носам глувче на сервис во Анхоч ниту никаков дел дали бил или не бил под гаранција зошто после 7 дена ќе ми констатираат дека нашле оштетување од мојата плунка со ДНК анализа.
Најинтересно, кога се замараш со гаранции се снимаш, архивираш, зачувуваш секоја комуникација до предавањето, си најдосаден до момент каде продавачот во салонт ќе пише изјава дека не забележил никаква оштета со нејзин/негов потпис.
Пардон за одовлекување на темава.
Мое сочуство до поранешен муштерија на Анхоч.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Поинтересно, заклучив дека нема да носам глувче на сервис во Анхоч ниту никаков дел дали бил или не бил под гаранција зошто после 7 дена ќе ми констатираат дека нашле оштетување од мојата плунка со ДНК анализа.
Напишав мислам претходно во темава дека другар зимоска им врати контролер кој појави џојстик дрифт на 2 месеца пред истекот на гаранцијата и откако го проверија во сервис веднаш му одобрија замена и му дадоа нов. Зошто овој маус го сервисираа и тоа не еднаш туку повеќе пати не ми е јасно, ама не значи дека и тебе истото ќе ти се деси :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.312
Скопје
hackitfree.github.io
Напишав мислам претходно во темава дека другар зимоска им врати контролер кој појави џојстик дрифт на 2 месеца пред истекот на гаранцијата и откако го проверија во сервис веднаш му одобрија замена и му дадоа нов. Зошто овој маус го сервисираа и тоа не еднаш туку повеќе пати не ми е јасно, ама не значи дека и тебе истото ќе ти се деси :)
Е има зошто...Сигурно..А тоа дека лично против членот имале нешто сигурно не е. Дека некој ургирал во ДПИ за да донесат таква одлука исто не е. Поучно во секој случај и ова секому од нас може да се случи. Да знаеме подобро да внимаваме.

23 мај 2012
1.501
3.443
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Има ли некој што веднаш добил нов маус, без да пробаат да го сервисираат анхоч?
Јас како што имам напишано во другата тема, еднаш пред 10+ години имав потреба да однесам маус на сервис кај нив и лекцијата ми беше никогаш повеќе :cautious:

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898
Има ли некој што веднаш добил нов маус, без да пробаат да го сервисираат анхоч?
Јас како што имам напишано во другата тема, еднаш пред 10+ години имав потреба да однесам маус на сервис кај нив и лекцијата ми беше никогаш повеќе :cautious:
Ако маусот ти е во рекламен рок, нема физичка оштета (пример само сензорот не му работи), многу е можно да ти се замени во лице место. Ова лично сум го правел за тастатури, за мауси и не знам уште колку други работи. Ама ако е вон рекламен рок, тогаш продавачот не може законски да ти замени, бидејќи после 14 дена не може да се сторнира фискална, освен ако има одобрување од овластен сервис.

23 мај 2012
1.501
3.443
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Ако маусот ти е во рекламен рок, нема физичка оштета (пример само сензорот не му работи), многу е можно да ти се замени во лице место. Ова лично сум го правел за тастатури, за мауси и не знам уште колку други работи. Ама ако е вон рекламен рок, тогаш продавачот не може законски да ти замени, бидејќи после 14 дена не може да се сторнира фискална, освен ако има одобрување од овластен сервис.
Не, муабетов ми беше ако ете сервисот утврди дека маусот е расипан во гарантен рок, наместо да проба да го поправа да одобри директ замена. Затоа што после поправката беше козметички и функционално уништен повеќе отколку пред да го однесам. Како што постапиле со контролерот за кој пишаа погоре.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454
TL;DR.. 15 страни стигнаа :eek:
Како функционира/ше во конкуренција на пример и кој како сноси одговорност кај што сервисот не е интерен..
Доаѓа клиент со производ за на сервис си викате здраво здраво и ти објаснува што е проблемот со уредот. Откако убаво ќе го сослушаш го земаш уредот и го прегледуваш за физички оштетувања. Ако не е смачкан, искршен итн. (тука гаранција отпаѓа у сам старт) да кажеме фор д сејк ов ит маус е производот, вадиш лаптоп и го закачуваш на него и гледаш дали се што ти кажал е точно, на пример не клика лев клик, или има дупли клик и викаш над тебе некој што може да направи прием за сервис. Тука фино пишуваш се во документот со објаснување твое и од клиентот, ставаш опис на состојба на уредот, кој го примил уредот, го пакуваш уредот и иде на сервис.
Е сега, ако си примил уред со оштетување а си го пишал како здрав, уште кога ќе стигне на сервис при прво отварање ќе се јават во продавницата во која е примен и ти си крив нема тука дискусија, и ќе ти го вратат назад одма исто така спакуван со опис нивен без да го пипаат продуктот па ти мисли му ја како ќе се разбереш со клиентот кога ќе треба да му го вратиш.
Ако си упорен и тврдиш дека си го проверил продуктот а не е така само си го земал и спакувал пошто те мрзело, ќе си вратат камера назад од ден на прием да видат што си правел со уредот, црно на бело па после вади се :)
Ако сервисот го расипе уредот или оштети и го врати таков, стига во продавница го гледаш уредот пријавуваш кај шеф и шефот го пегла сервисот зашто е оштетен уредот и им го враќа по такси назад ако треба, бидејќи роковите мора да си се поштеваат за сервис и клиентот не го пратил уредот во таква состојба.
Доколку е потребно се јавуваш на клиентот и му објаснуваш кај настанал проблемот и зашто ќе мора да почека накнадно за да го добие назад, ако има разбирање за ситуацијата супер ако не слушаш мрчење и колнење на слушалка дур се извинуваш и тоа е тоа.

Во ситуацијава со анхоч, ако имало оштетување поготово стопен уред момакот на прием ќе го видел оштетувањето и немало да го прими уредот за сервис, а верувам дека секој од нас би го приметил.

Јас имам разер носено кај нив за проблем со дупли клик и фино си го објаснив проблемот, си добив после нов бидејќи е директна замена само замерка имам не ми ја вратија гаранцијата со новиот а не го приметив ливчето и после ме мрзеше да се враќам по него, чиста среќа новиов уште работи.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898
Не, муабетов ми беше ако ете сервисот утврди дека маусот е расипан во гарантен рок, наместо да проба да го поправа да одобри директ замена. Затоа што после поправката беше козметички и функционално уништен повеќе отколку пред да го однесам. Како што постапиле со контролерот за кој пишаа погоре.
И ова се има десено доста пати, би рекол претежно ова се дешава (директна замена), ретко некогаш имаше интервенција (и тоа најчесто само некоја чистење на свичевите со воздух). Не знам што се десило во овој случај‍

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.809
10.123
Види, ако си сериозна retail фирма, каналите по кои работиш се леџит и во случај на враќање на производ во гарантен рок заради фабрички дефект, ти ја активираш фабричката гаранција кај производителот и воопшто не те интересира понатаму што ќе се случува.
Најчесто доколку физички е исправен продуктот, на производителот полесно му е да прати друг, наместо да го сервисира во гарантен рок.

Потоа стариот производ со фабрички дефект се добива назад во некој глобален сервисен центар (пример на ниво на ЕУ) и се рециклира или поправа, па потоа дава како заменски за други производи во гаранција. На овој начин логистички решаваш две работи:
  • Нема чекање за време на сервис. Замисли сега да треба клиентот кај дилер, дилерот во SS и потоа SS да го прими, дијагностицира и сервисира. Сето ова ќе земе повеќе од 30 дена (во некои земји е можеби и пократко) и е проблем за компанијата, дилерот и клиентот
  • Нема потреба од сервисери на локално ниво. Наместо да поставуваш сервисери во земја или регион, па да ги обучуваш, контролираш итн, ти го решаваш проблемот што локално немаш ништо и само ти ги доставуваат во твојот модерен сервисен центар во X земја, каде што на раат се дијагностицира и поправа.

Она што фали во приказната е дека Анхоч не може да активира фабричка гаранција, па затоа мора да го сервисира сам маусот. Не велам дека компаниите се перфектни, пример кога купив Spigen case (~25eur) и во 2 дена ми се измасти цела гума и распадна, во разговор со Spigen ме информираа дека доколку не купуваш од нив директно, они немаат процедури за враќање на производот или рекламација. Дополнително Public не им се овластен дилер. Така да ситуацијата беше "fuck me, right?"...
Заради тоа јас враќам на друг начин. Немам влезено во Public за купување на уреди, а Spigen не ни помислувам да купам или препорачам.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно