А како ќе направиш корекција на собата ( room correction), без еквилајзер или сега најчесто miniDSP?Не ми е јасна филозофијава „Имам аудиофилско појачало од 10.000 евра ама јас сепак сакам да ставам и еквилајзер“
А ваму се искршиле да ги направат high fidelity.
Но, добро. Ти си знаеш
На времетокога користев Sony Ericsson C905 истиот имаше една незгодна особина а тоа е верно да не ја прикажува црвената. Црвената беше прикажана повеќе како магента отколку црвена.
Очигледни беа две работти. Телефонот или имаше проблем со white balance или со приказ баш на таа боја. Не треба да се каже дека заради ова беше исместен цел спектар но за чудо воочливо беше само тоа додека остатокот беше „нечепнат“
Тогаш немаше GCAM-ови ама имаше Esato Forum на кој можеа да се најдат камера драјвери кои можеа да се твикуваат по желба па дури и да прават монструозно големи фајлови од 4 MB.
лонг стори шорт
На крајот однекаде пронајдов Pantone лепеза со основни бои, ја сликав во еден куп ситуации па потоа одокативно ја подесив црвената да биде црвена и сето тоа го зачував како Акција во Фотошоп. Резултатите беа спектакуларни.
Од тука па натаму сите слики од фолдерот ги протнував низ Фотошоп со таа акција во batch.
Ти сугерирам да направиш нешто слично и со твоите телефони. Сум експериментирал многу.
Фали оштрина по ивици? Done! Имам хроматска аберација во високо контрастни сцени? Done.
Додуша хроматска аберација на толку мали објективи или не се појавува или веќе е софтверски средена.
Баш го мислев истото само не коментирав. Гледам го порача новиот Pixel, ама мислам дека ништо не правиме ако не го проба новиот Sony Xperia 1 Pro со тој сензор и да видиме конечно добра споредба.@psyside збирај пари, мора да го купиш чудовиштево, ти си по камери.
@psyside збирај пари, мора да го купиш чудовиштево, ти си по камери.
Баш го мислев истото само не коментирав. Гледам го порача новиот Pixel, ама мислам дека ништо не правиме ако не го проба новиот Sony Xperia 1 Pro со тој сензор и да видиме конечно добра споредба.
Прочитајте ги моите последни 2-3 поста во темава.
А како ќе направиш корекција на собата ( room correction), без еквилајзер или сега најчесто miniDSP?
![]()
Sony Xperia 1 IV review
The Sony Xperia 1 IV is priced at €1399, which is in line with the current flagship crop. It offers a lot of niceties, even some that you will not find...www.gsmarena.com
Скапичко, ама фото, видео и аудио - ПАРТАЛИ.
Џабе. Телефонов има толку лош темален манаџмент, што ако користиш камера повеќе од 2-3 минути или подолго сликаш/снимаш истиот прегрева, и мораш да прекинеш со сликање. Незнам како ке го решат овој проблем, ама е катастрофа за телефон од 1000+ евра.
30.000 за Xperia 10 IV е безобразно многу ако се има во предвид дека Samsung A52s сеуште се продава на Амазон за 310 евра. И А53 е подобар избор.
Кратко кажано, вртат кругови околу 10-кава.
Нема џек, нема полнач и онанајбитното - го нема камера дугмето.
Многу лошо. Реална цена на телефонов е 200 евра. Па дури и тоа е премногу.
Xiaomi 11 Lite 5G исто така е одлична замена
pressroom.pixelshift.studio
Овој ќe врти кругови околу S23 Ultra (што се однесува до камера)![]()
Sony Electronics Launches New Xperia® 1 V Smartphone
A newly developed image sensor and Alpha™ series technology enables you to create impressive portraits with accurate color, day and night.pressroom.pixelshift.studio
Пак во споредбите мешаш круши и јаболка..
Штета што излегоа од пазарот.
Сега мораш да бираш помеѓу снобовски иПхоне, обезличен Самсунг или некој "никогаш незавршен" кинез
А цената колку иПхоне 15 Про Макс
Што им сечи стварно не знам..
И кај Грциве попуст исто така ама, локална гаранција си е локална.Галерија како единствен продавач на Сони, почна да ебе народ у здрав мозок.
Обрнете внимание на цената на линкот, како и на онаа што е на сликата на флаерот.
1V Black
5V BLACK
10V Violet
Погледнете го атачментот 137487
Цените кои се со „попуст“, беа до пред една недела стандардни, конкретно за V моделите, додека на флаеров постиран на ФБ од нивна страна вчера, цените се кренати, па „намалени“.
Не се сеќавам некој да продава телефони(Анхоч, Сет, Нептун, Техномаркет)*, па после одреден период да крене цена, и ја продава после со попуст, која е иста како првично понудената.
IV серијата е со цени без промени, чии „попусти“ постоеја и се исти како и претходно.
Говеда? Преваранти? Арамии?
п.с. Тука не спаѓа нереалната крената цена, па после намалена како Клуб, Хепи, Смарт цена, која доаѓа во 99.99% иста кај сите.
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден