Оди разубеди некој што користел exynos 990 (мене)Tака да, муабети ексинос е ѓубре а-у не се баш издржани.
Тоа,беше исклучок. Тој процесор беше катастрофална грешка на Самсунг. Мислам дека немале толку лошо оптимизиран чипсет од тој.Оди разубеди некој што користел exynos 990 (мене)
Зависи од телефон на телефон, јас исто користев ексинос 990 цели 2 години но на S20+ така да на тој телефон беше супер брз, е сега мана беше прегревање кога камерата се користеше над 10-тина минути и прилично голема потрошувачка но ете јас вадев одприлика ден искористеност пред да го полнам, е сега знам дека овие проблеми се по истакнати на S20 Fe моделот па затпа викам зависи и од уредот, сега 3 години сум на ексинос 2200 (S22 Ultra) и сеуште не можам да најдам причина да го сменам освен тоа што ми здосади и што веќе нема да имам апдејтиОди разубеди некој што користел exynos 990 (мене)
Полекај рецензии од двата чипсота и потоа одлучи. Не оди директно на определен модел. Мада очекувам конечно Ексинос годинава да биде тамо до рамо со Снапдрагон.Зависи од телефон на телефон, јас исто користев ексинос 990 цели 2 години но на S20+ така да на тој телефон беше супер брз, е сега мана беше прегревање кога камерата се користеше над 10-тина минути и прилично голема потрошувачка но ете јас вадев одприлика ден искористеност пред да го полнам, е сега знам дека овие проблеми се по истакнати на S20 Fe моделот па затпа викам зависи и од уредот, сега 3 години сум на ексинос 2200 (S22 Ultra) и сеуште не можам да најдам причина да го сменам освен тоа што ми здосади и што веќе нема да имам апдејтисе друго работи топ 0 замерки но пак ова е ултра модел не е фе па искуството тука може да е различно. Сега повторно најверојатнк на ексинос 2600 ќе да преминам освен ако не земам ултра па немам избор ќе има само снап
.
И да не е рамо до рамо, нека му биде поголем, побрз на Снапдрагон, ионака се пре брзи денешниве процесори, повеќе зависи од полирањето на софтверот.Полекај рецензии од двата чипсота и потоа одлучи. Не оди директно на определен модел. Мада очекувам конечно Ексинос годинава да биде тамо до рамо со Снапдрагон.
Не се случило (во реалност) ексинос да има подобра батерија. На тестови можеби, во реалност никогаш. Ни приближно. Ексинос и да има можеби некогаш малку помал дрејн при работа, idle секогаш било убитачно лошо. И тука губел батерија како луд.И да не е рамо до рамо, нека му биде поголем, побрз на Снапдрагон, ионака се пре брзи денешниве процесори, повеќе зависи од полирањето на софтверот.
Останатите карактеристики да се како треба, трошење батерија, загревање, конекциите итн. Се сеќавам кога земав Note 8 повеќе сакав да биде со Ексинос бидејќи претходните модели со него имаа подобра батерија а послаби перформанси од Снап.
Овој Ексинос што ке биде оваа година ке биде изработен во 2nm литографија. Ова е прв ваков чипсет воопшто изработен некогаш! Snapdragon Elite Gen 5 е уште во 3nm.Не се случило (во реалност) ексинос да има подобра батерија. На тестови можеби, во реалност никогаш. Ни приближно. Ексинос и да има можеби некогаш малку помал дрејн при работа, idle секогаш било убитачно лошо. И тука губел батерија како луд.
И пак змејот ќе биде подобар.Овој Ексинос што ке биде оваа година ке биде изработен во 2nm литографија. Ова е прв ваков чипсет воопшто изработен некогаш! Snapdragon Elite Gen 5 е уште во 3nm.
Хмм, мислев дека S8 серијата Ексинос беше подобар барем за батерија, можда грешам.Не се случило (во реалност) ексинос да има подобра батерија. На тестови можеби, во реалност никогаш. Ни приближно. Ексинос и да има можеби некогаш малку помал дрејн при работа, idle секогаш било убитачно лошо. И тука губел батерија како луд.
Џабе е литографијата, софтвер нема. Оптимизација нема. Не го есапи никој. Развој 0. Иначе он како чип си е супер.Овој Ексинос што ке биде оваа година ке биде изработен во 2nm литографија. Ова е прв ваков чипсет воопшто изработен некогаш! Snapdragon Elite Gen 5 е уште во 3nm.
Едино после подосадна презентација беше онаа на Ејпл.. Од лошо во полошо.S26 Ultra го претставиле. У глобала ист како ланскиот. Само камерата има подобра апертура и снима боље у слаба светлина. Исто и privacy screen што му ставиле софтверски да крие што гледаш од други.
Neptun:Стигнале Apple да бидат поисплатливи од S серијата...
Од каде тоа? Кој со кој модел споредуваш? Со тоа што едниов вчера искочи и сатар се цените.Стигнале Apple да бидат поисплатливи од S серијата...
Ако е портот проблем ќе поминеш со 500-600 ден...Најдобро однеси го во мобилара да го видатПрееска A52 ми падна од џеб на паркет и физички не му беше ништо, или барем така наликуваше на прв поглед. Сега не сака да се полни. Ме интересира дали вреди да се поправа во случај да е отиден портот и пропратните делови за полнење или не? Ако да, молам за совет во врска со тоа кај кој сервисер би било најдобро да се погледне. Ви благодарам однапред.
Порано на мојот А52ѕ во Видео дата ми земаа 1200ден за истиот проблем!Прееска A52 ми падна од џеб на паркет и физички не му беше ништо, или барем така наликуваше на прв поглед. Сега не сака да се полни. Ме интересира дали вреди да се поправа во случај да е отиден портот и пропратните делови за полнење или не? Ако да, молам за совет во врска со тоа кај кој сервисер би било најдобро да се погледне. Ви благодарам однапред.
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден