mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.071
- 6.006
Се сложувам. Но бидејќи ги овоија дизајните - не е веќе. Порано со S8 S9 дефинитивно тоа беше тоа.S23+ ти е тоа![]()
Се сложувам. Но бидејќи ги овоија дизајните - не е веќе. Порано со S8 S9 дефинитивно тоа беше тоа.S23+ ти е тоа![]()
exynos ili snapdragon?Месец и пол користев S22 (до пред некој ден) како втор телефон, т.е. повеќе како прв во странство со нивна картица. Цел ден без проблем зборење, вибери, Whatsup, maps, translate, 1 апп за автобуси, метро, транвај тешко зависна од гпс, уште една за такси и плус Убер.
Значи 01 не осетив. 02 исто не осетив ама никад. Може е до Стим апп, сма па тоа не е проблем на Самсунг. 03 никад не осетив, со муабети не од 2 него од по 20мин, и тоа телефонот беше у онаква футрола на преклоп (што многу ме нервираше ама така ми го дадоа така го користев). Друго фотки, карплеј не сум меродавен. Ааа колега има Ипхоне 12 ли 13 не ми текнуе точно, и секогаш кога треба да зборам на него со некој дали на спикерфон или нормално па мене ми е послаб звукот од дури мојон А50ка така да не ми се верува С22 да е полош. Ско мислиш на квалитет за музика можда, тука не се мешам можда исто не користам телефон за тоа или екстремно ретко.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Пишав, Снапдрагон беше. Можно е да до ексинос-от, ама ќе рипне сега Псај и ќе рече и тоа е топ процесорexynos ili snapdragon?

Сум испуштил, ексиносот секогаш бил прелош за батерија.Пишав, Снапдрагон беше. Можно е да до ексинос-от, ама ќе рипне сега Псај и ќе рече и тоа е топ процесор
Ако се сеќавам добро, до S7 беше подобар, со S8 се изедначија али Ексиносот беше поспор.Сум испуштил, ексиносот секогаш бил прелош за батерија.
Се лажеме дека е подобар од Ноте 4. И стално бил дно.Ако се сеќавам добро, до S7 беше подобар, со S8 се изедначија али Ексиносот беше поспор.
Сетирано на стандард перформанс. 8/128Има ли некој со S23 малиот да каже дали чини батерија? И дали со упален Лајт перформанс вади 7 саати СОТ во еден ден?
Како си задоволен од телефонот? Имам а52, се мислам дали вреди Ѕ23ката за парите (што реално се многу пари) или да си почекам а54 да излезе.Сетирано на стандард перформанс. 8/128
Можам лесно да видам зашто има фанбојс на ејпл, ама не гледам зашто има на самсунК...Дефинитивно една личност не смее да си дозволи да биде пристрасен кон ништо. Многу ми се чудни луѓево што се праат слепи намерно, ваљда си ги оправдуваат дадените пари, си се залажуваат сами себе додека светот им го докажува спротивното од она што го мислат тие. Нажалост, и кај Самсунг излегоа фанбојчиња како и кај Епл...
Па супер е засега го имам 4-5 дена, а дали вреди за парите не можам да ти одговорам.Како си задоволен од телефонот? Имам а52, се мислам дали вреди Ѕ23ката за парите (што реално се многу пари) или да си почекам а54 да излезе.
Нема некои големи опции за избор од ова што го нудат А1 во моментот, а заради договорот морам да сменам наскоро телефон. Освен Ѕ23ката, ми нудат и Ајфон12ка што некако не ми прави мерак.
Да и мене ми е несфатливо ова, ако парите не се проблем (а скоро секогаш се), не гледам причина зошто би некој земал Андроид Флагшип со иста цена како Аппле. Се знае дека Андроид се зема само за буџет мидрејнџ телефон.Можам лесно да видам зашто има фанбојс на ејпл, ама не гледам зашто има на самсунК...
Само шљакаат новитети, често пати лошо оптимизирани и само бутаат багови под черга, секоја нова серија е иста приказна.
Ејпл се неколку години наназад со имплементирање на новитетите ама затоа кај нив се многу постабилни.
Друга работа, од финансиска гледна точка, пре би дал пари за apple уред знаејќи дека цената нема туку така преку ноќ да девалвира, пример се слушалките, apple нема да ти даат airpods гага у никој случај, samsung ги делеа гратис со секој нов купен телефон.
Од кај се знае? Има некој научњен доказ или онака? Никад па ни тад не би го купил гејфонот па задњи да е.Да и мене ми е несфатливо ова, ако парите не се проблем (а скоро секогаш се), не гледам причина зошто би некој земал Андроид Флагшип со иста цена како Аппле. Се знае дека Андроид се зема само за буџет мидрејнџ телефон.
Најголем доказ е секако продажбата, посебно продажбата кај младите генерации, преку 90% во САД, но но и на глобално ниво. Ова кажува многу, за вредноста на брендот и погледот кој го имаат купувачите кон Андроид телефоните од 52:50 во видеотоОд кај се знае? Има некој научњен доказ или онака? Никад па ни тад не би го купил гејфонот па задњи да е.
Освен навика на американци и помодарство на други, ова пак ништо не докажува. Пак нема овде ништо од она фамозното Се знае што се купува за тие пари.Најголем доказ е секако продажбата, посебно продажбата кај младите генерации, преку 90% во САД, но но и на глобално ниво. Ова кажува многу, за вредноста на брендот и погледот кој го имаат купувачите кон Андроид телефоните од 52:50 во видеотоView: https://youtu.be/mgIu4g3flu8
Ова било ненормално, не сум видел глобална продажба само за УС стално даваат. Растур, рас-тур.Најголем доказ е секако продажбата, посебно продажбата кај младите генерации, преку 90% во САД, но но и на глобално ниво. Ова кажува многу, за вредноста на брендот и погледот кој го имаат купувачите кон Андроид телефоните од 52:50 во видеотоView: https://youtu.be/mgIu4g3flu8
Се продаваат некаде во Скопје маски/футроли за основниот S23 (не plus или ultra)? По можност од оние на преклопување, ако има за бирање.
Ако е гратис, значи не чини? Тоа што ќе го платиш 250 евра сигурно е подобро од нешто што е "free". Apple никад нема да ти дада гага ама затоа overpriced уред имаш увек.Можам лесно да видам зашто има фанбојс на ејпл, ама не гледам зашто има на самсунК...
Само шљакаат новитети, често пати лошо оптимизирани и само бутаат багови под черга, секоја нова серија е иста приказна.
Ејпл се неколку години наназад со имплементирање на новитетите ама затоа кај нив се многу постабилни.
Друга работа, од финансиска гледна точка, пре би дал пари за apple уред знаејќи дека цената нема туку така преку ноќ да девалвира, пример се слушалките, apple нема да ти даат airpods гага у никој случај, samsung ги делеа гратис со секој нов купен телефон.
Што е подобар избор S23+ или S22ultra?
Не сум напреден корисник ама сум верен следач на S серијата на Самсунг.
Не сликам планети/месечини/сателити не си го сликам у темница и у глобала не сум некој фото-манијак
Битно ми е да е максимално флуиден,да држи солидно батерија и се разбира екранот да е фантазија.
Се извинувам ако ви делува мн нубско прашањево ама веќе 3+ години терам S10+ и скроз сум надвор од светот на телефониве.
Thanks in advance.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден