Има некој сменето кернел на 9та ген галакси на 9.0?
па благодарение на конкуренцијата секако ќе мораат, освен ако нејќат само негативни рецензии@psyside Абе секако дека нема во Ноте10 да го има сензорот, да насловот им е кликбејт, али битно работат на подобрување на сензорите...
Мисли си дека ќе држи 3ч повеќе.
Го гледам телефонот каде губи батерија и знам дека ќе држи 3ч повеќе.
Ќе бидеш прв у сФет. Веруј, ако извадиш макс 1 саат - еве на.
@Balaner,
во право е DarthJe5us, каде каде ќе си подобри батерија ако сака, ќе намали брзини на процесор се тоа, ќе исклучи кернел вејк локс и слично, со рут ќе изгасне системски сервиси што не ги користи и може многу да добие![]()
Ме интересира само дали се губи secure folder i samsung pay кои и онака не ги користам? Но ако се губат дали ќе се вратат телефонот кога ќе го вратам на фабрички софтвер?
Ако направиш root, дури и после враќање на фабрички софтвер со Odin немаш ни Secure Folder ни ништо друго што функционира со Knox.
И уште едно прашање кое што не знам зошто не сум проверил до сега или прашал, дали работи samsung pay во Македонија?
Последно кога барав ваква информација за мене, пред некој месец, не работеше ни Samsung Pay, ни Google Pay, ни ништо. Единствено од локалниве банки апликациите можда (NLB mKlik и слично).
Значи ништо не губам.
Како бе не си ги користел хаха, што користиш тогаш? најкорисни работи се![]()
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден