Скоти
On your way to fame
- 15 октомври 2013
- 378
- 851
А ме интересира, во А и М сериите Самсунг ќе става полнач во кутиите или само полначите од S серијата загадуваат околина?
Не се иста класа.Сите три модели на S21 го имаа истиот чипсет. Иста класа се.
Може, само вклучуваш OEM Unlock во Developer и имаш да симнеш Unlocked Rom во зависност кој чипсет го има телефонот дали Exynos или Snapdragon. Истиот мора да биде на иста или понова верзија на bootloader за да биде успешен флешот. Исто имаш кроскомпатибилност меѓу оператори на Snapdragon кај AT&T и T-Mobile и Verizon, нормално губиш некој опции како wi-fi calling кај Verizon firmware.Не може да се префрли на unlocked , ако е со заклучен тогаш останува таков заклучен без разлика било кои андроид ОС се додека не отклучи односно да избрише блотваер ама тоа се плаќа околу 2500ден од САД
Sent from my SM-N986U Note S20 Ultra using Tapatalk
@FLEGMA @cipiripiSmart ISO Pro is an HDR technology that captures one high ISO and one low ISO shot simultaneously. As both are captured at the same time, this avoids the ghosting of moving objects that is a problem for sequential HDR
Точно така ,но кога имав Ноте 10+ со ексинос и сето тоа го имаше во Девелопер опции и има можности како што кажавте, ама сега со Ноте 20 ултра снапдрагон со ботвер и седум икони од АТ&Т и во девелопер опции ги нема тие опции како што го имав Ноте 10+ туку од АТ&Т ги остранува тие опции и на негово место го ставија со назнака АТ за нивниот провајдер и многу други што нема врска за стандардни девелопери, види слика во девелопер опцииМоже, само вклучуваш OEM Unlock во Developer и имаш да симнеш Unlocked Rom во зависност кој чипсет го има телефонот дали Exynos или Snapdragon. Истиот мора да биде на иста или понова верзија на bootloader за да биде успешен флешот. Исто имаш кроскомпатибилност меѓу оператори на Snapdragon кај AT&T и T-Mobile и Verizon, нормално губиш некој опции како wi-fi calling кај Verizon firmware.
Еве те пак со тој твој фамозен блоатвер и 7те икони од АТиТ. Значи не отстранува ништо АТиТ, него на Снапрагон Ноте и на многу други Снапдрагони нарочно за УСА пазар одамна нема OEM Unlock директ од Самсунг. И таа опција е за да отежнат отклучување на бутлоудер и ставање кастм ромови, рутирање и слично. Не прави ништо тука АТиТ, и неговите 7 икони блоатвер.Точно така ,но кога имав Ноте 10+ со ексинос и сето тоа го имаше во Девелопер опции и има можности како што кажавте, ама сега со Ноте 20 ултра снапдрагон со ботвер и седум икони од АТ&Т и во девелопер опции ги нема тие опции како што го имав Ноте 10+ туку од АТ&Т ги остранува тие опции и на негово место го ставија со назнака АТ за нивниот провајдер и многу други што нема врска за стандардни девелопери, види слика во девелопер опции
Не постои такво нешто како ОС заклучен од оператор. Не постои. И не постои кај Самсунг нешто наречено „интернационален стандарден ОС андроид“. Не постои. ДОКАЗ: Земи ист Ноте 10+, директ од Самсунг, Carrier Unlocked или по твое СИМ не заклучен и „ОС не заклучен“А за да имам сите опции и пак ќе кажам треба да ги избришам блотвер и иконките и ќе се врати интернационални стандардни ОС андроид јасно ви е, тоа се обидувам да ви објаснам едното е сим заклучен ,а друго е ОС заклучен еве ја скриншотот таквите опции го нема во Ноте 10+ што го имав
Еве те пак со тој твој фамозен блоатвер и 7те икони од АТиТ. Значи не отстранува ништо АТиТ, него на Снапрагон Ноте и на многу други Снапдрагони нарочно за УСА пазар одамна нема OEM Unlock директ од Самсунг. И таа опција е за да отежнат отклучување на бутлоудер и ставање кастм ромови, рутирање и слично. Не прави ништо тука АТиТ, и неговите 7 икони блоатвер.
Ајде на некомлетната слика подолу која е само дел од Девелопер опциите, баш кажи кои се тие опции кои ги става АТиТ.
Објасни ти првин каде е фамозната АтиТ команда во девелопер менито ?Добро бе ајде објасни ми ,на Ноте 10+ плус што имав во девелопер го има бутлоадер да штирклира ,а овој сега Ноте 20 ултра го нема никаде ајде објасни?
Мора да го користиш 7/14 дена без да го исклучиш/рестартираш телефонот за да ти де појави OEM Unlock, ова е уште едно во листата срања под изговор security.Точно така ,но кога имав Ноте 10+ со ексинос и сето тоа го имаше во Девелопер опции и има можности како што кажавте, ама сега со Ноте 20 ултра снапдрагон со ботвер и седум икони од АТ&Т и во девелопер опции ги нема тие опции како што го имав Ноте 10+ туку од АТ&Т ги остранува тие опции и на негово место го ставија со назнака АТ за нивниот провајдер и многу други што нема врска за стандардни девелопери, види слика во девелопер опции
![]()
А за да имам сите опции и пак ќе кажам треба да ги избришам блотвер и иконките и ќе се врати интернационални стандардни ОС андроид јасно ви е, тоа се обидувам да ви објаснам едното е сим заклучен ,а друго е ОС заклучен еве ја скриншотот таквите опции го нема во Ноте 10+ што го имав
Ова важеше порано, а сега само за Ексинос модели. За СД не. Башка мораш да си логиран со гугл акаунт и плус самсунг акаунт.Мора да го користиш 7/14 дена без да го исклучиш/рестартираш телефонот за да ти де појави OEM Unlock, ова е уште едно во листата срања под изговор security.
Исправка. Не операторот. Операторот не се занимава со бутлоадер. Самсунг ја исклучил таа опција.Edit
Гледам дека има модели што може и модели што не може, т.е операторот ја исклучил опцијата сам да го отклучиш бутлоадерот, јбг
По барање на операторОва важеше порано, а сега само за Ексинос модели. За СД не. Башка мораш да си логиран со гугл акаунт и плус самсунг акаунт.
Исправка. Не операторот. Операторот не се занимава со бутлоадер. Самсунг ја исклучил таа опција.
Sent from Телефон using Tapatalk
What? 3 години гаранција?Со преднарачкава даваат и 3 години гаранција, плус будс про плус смарт таг. Ултрава во преднарачка е ептен примамлива понуда.