Има полно x86 процесори за лаптопи што работат на <10W, а и распберито ти е тука некаде околу 10W.Plus raspberry ima pomala potrosuvacka deka e arm, ne x86
Tie ne se naogaat tolku lesnoИма полно x86 процесори за лаптопи што работат на <10W, а и распберито ти е тука некаде околу 10W.
Zgresiv sto go odbrav pi zero za platforma koja e dobra. Premnogu e underpowered za vo 2020. Imam 20 proekti sto vklucuvaat raspberry i ne ispagja dzabe kupenoJaс мислам дека некогаш, најдобро се учи на сопствени грешки.
Go for it Sparkplug... Ќе ти се најде рапсберито подоцна, можеби за нешто корисно.![]()
Sepak sakam edno pi zero. Prakticno e na nekoj nacin. Ovie u loging pretpostavuvaat deka ke stigne do kraj na mesec, no ima mnooooogu pi 3a+. Nez zs site go izbegnuvaat modelov kako cuma.Tie ne se naogaat tolku lesno
Мислењето е автоматски споено:
Zgresiv sto go odbrav pi zero za platforma koja e dobra. Premnogu e underpowered za vo 2020. Imam 20 proekti sto vklucuvaat raspberry i ne ispagja dzabe kupeno
Ja nep ama mozes da probas so Amazon, ako neso ne evo red imas najgolema sansa za money back a i cenite se dobriСакам да земам пи3 или 4 со мин 2гб рам. Планирам за хоби проекти и за медиа да го користам. Логинг некако скапо ми делува. Некој од нет што нарачал од некаде и е задоволен да сподели коментар?
Нарачано од тука: 4 raspberry pi computer model b 4gb ram | eBay.Сакам да земам пи3 или 4 со мин 2гб рам. Планирам за хоби проекти и за медиа да го користам. Логинг некако скапо ми делува. Некој од нет што нарачал од некаде и е задоволен да сподели коментар?
Види на Computeruniverse, има цела тема за нив на форумов.Сакам да земам пи3 или 4 со мин 2гб рам. Планирам за хоби проекти и за медиа да го користам. Логинг некако скапо ми делува. Некој од нет што нарачал од некаде и е задоволен да сподели коментар?
Kul, vidov no najdov uste nesto, na Pi hutGalagoMarket испорачуваат до тука, моментално нема залиха ама го имаш GalagoMarket . не сум нарачувал, имав среќа од продавница да си купам четворка кит и Zero WH. дури и Raspberry Pi торба ми дадоа![]()
![]()
Фала за линк. Сакам пи 4 да земам и е над 30еур + напојување. Царина и слично се плаќа?GalagoMarket испорачуваат до тука, моментално нема залиха ама го имаш GalagoMarket . не сум нарачувал, имав среќа од продавница да си купам четворка кит и Zero WH. дури и Raspberry Pi торба ми дадоа![]()
![]()
Nez ama izgleda ne. Rizikuvaj?Фала за линк. Сакам пи 4 да земам и е над 30еур + напојување. Царина и слично се плаќа?
Само данок во најлош случај.Царина и слично се плаќа?