kristijan_m75
lurker
- 22 март 2016
- 772
- 573
Па првиот туторијал на јутјуб
со некој тики петер бла бла.../тоа од зип што се инсталира и сеа си пичи кодито со фенот...не ми требаат скинови,доволно е овој дефолтниот...
Ако запне нешто секако ќе прашувам за помош
Испратено од M2101K7BNY преку IT.mk форум апликација
Така си е , али нема врска муабетон во контекст на тоа за кое што збориме. Никој не спречува и 50 пати една иста работа да ја гледаш и преку дебрид сервис.
Али шо да праиш кога не читаат со обид да се разбере напишаното, ваљда многу текст е незнам. Џабе толку тастатура истрошив.
А ако се крене локален впн сервер на raspberry PI(може да се подеси само кодито да оди преку впнот), една претплата од 150 денари месечно може и 10 души да ја користат, пошто не дозволуваат истовремено користење од 2 различни ип адреси, од иста теоретски колку сакаш. А според искуство од едно пријателче(може ќе се јави), не прават проблем и ако се на ист сабнет(а можда и провајдер) ип адресите, знам делеше една RealDebrid претплата со повеќе луѓе без проблеми, сите на ВИП интернет.
Порано беше подобро од RealDebrid, последнава година се случува одредени цели серии и епизоди од поновиве да фалат(ќе се појават па за некој ден ги тргаат) пошто сигурно почесто ги лупаат со дмца риквести. Начинот на кој што работи јузнетов на коди е само преку 1 провајдер, EasyNews, пошто само тие имаат срч енџин на веб страната којшто коди го користи за да пребара и пушти видео. Ради тој факт сигурно им е полесно на антипиративе да им тргнат нешто од понуда на EN.
Така да моментално подобра варијанта за само еден сервис е debrid, пошто се пораштркани сервисите до кои што ти дава пристап дебрид невозможно е да тргнат нешто и да сакаат.
А јузнет може да се додаде како секундарен, во случај нешто да нема на дебрид од таму да го повлече. На јузнет обично имаш постари и поопскурни работи, и повеќе Remux верзии од даден филм/серија. Доброто е што може да се дели без некои додатни замарања, со тројца(веројатно може и повеќе) на различни интернет провајдери во исто време не ми правело проблем, на RD одма ми стигна предупредување за двајца. Лошото е што јузерот и пасот се во плејн текст, така да ако го делиш треба со некој во кој што ептен имаш доверба пошто незнаеш кај ќе ти заврши акаунтот и дали ќе ти го банираат за злоупотреба како резултат, а се плаќа за цела година унапред. Може евентуално да се стави пин да неможе да пристапи до сетинзите тој што делиш со него, али треба да е лаик, пошто и тоа има начин да се бајпасне и пак да го подели со други.
За брзина, кај мен увек иде со фул ако ставам нешто за даунлоад директно од кај нив, али па не е некој репер пошто само 50мбита ми е нетов.
Истото што ти го пиша @Nem_Akata , претплата на RealDebrid.
Најдобар адон за со дебрид претплата ти е FEN.
Еве ти гајдче како да се инсталира на коди - How To Install Fen Kodi Addon – WirelesSHack
Ако сакаш да ти изгледа како кај мене на видеото, ќе инсталираш Aeon Nox Silvo скин на кодито, и ќе се попотиш малку дур го сконташ што е што и го донесеш до истото ниво.
Ако не ти е јасно што значи одредена опција во FEN или во скинот, прашуј, ќе објасниме.
Па тако ми причаај, бар уште еден што има споредбено мислење на база на факти/пробано. Ќе легнат и другиве на брашно хехе.
Мислењето е автоматски споено:
Теее, кога стигна бе, не успеав да ти одговорам...![]()
Испратено од M2101K7BNY преку IT.mk форум апликација