Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PWA > конверт во функционален АПК

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.307
1.546
Skopje
Имам сервис/веб комплет PWA.

Дали можам да ја „конвертирам“ комплетно и функционално во класична андроид апликација (како апк фајл?) но да функционираат 2 работи кој се најважни:

• да функционираат беспрекорно пуш/бекграунд нотификациите
  • да функционира локација/гпс од уредот

Во моментов нотификациите ми се имплементирани со Pusher + Firebase/Google. После 3/4 месеци, мислам дека работи се како што треба. Реквести, чет нотификации па и маркетинг пораки стигаат како известувања на корисниците.

На истава ПВА што ја имам, ја надополнив со една мала функција и таа ја конвертирав во апк фајл преку Convert any website to iOS & Android native apps | Median.co ... Од тоа што видов, ми се свиѓа што ми даде назад.
  • Дали оваа платформа може да ми го конвертира главниот сервис кој го имам но да работат пуш нотификациите?
  • Дали ако правам измени на кодот, дали ќе бидат ажурирани/прочитани или повторно ќе треба да се конвертира?
    • Ако да, што значи тоа за веќе постоечките инсталации? Треба на ново пак да ја инсталираат или?
  • Во моментов ако имам промени, го ажурирам sworkerot со нова верзија, на екранот им стига дека има апдејти, кликаат и се апдејтира (или имам копче за чистење на кеш и ажурирање, па мање више истото го прави).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно