riki_staff
hello world
- 28 ноември 2015
- 480
- 202
Момци имам проблем со исталирање на графичка карта на десктопот,пц-то го користам доста ретко и е составен од олд скулл компоненти,значи вака имам моментално Ati readon HD 4650 512mb (извинете скриншотот не ми работи нешто па ке ги пишам вака компонентите) кој работи пц-то но искрено некако боите ми се катастрофа и болат очи (пробав веке во сетензи да прилагодам но ништо),пред извесно време имаше на поклон овде на форумов некој компоненти па успеав да дојдам до VGA 430 C1 2GB,матичната е Foxconn 2A8ch Intel G41,пробав на следниов начин,деинсталирав драјвери од старата графичка,ја извадив и испразнив струјата од пц-то со држење на копчето за вклучување и ја извадив батеријата,монтирав VGA 430 C1 2GB но кога го вклучив пц-то почна нешто како да меле/тропка пц-то и титкаше нонстоп (не покажуваше ништо на екранот).
Е сеа прашањето ми е дали воопшто е компатибилна графичката со матичната,дали јас правам погрешно или е неисправна графичката?
Е сеа прашањето ми е дали воопшто е компатибилна графичката со матичната,дали јас правам погрешно или е неисправна графичката?