Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Препорака за mid-range лаптоп

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
5 години препресс менаџер во киро дандаро и 11 години во 11 октомври... Моментално сум имплементатор на стандарди некаде ваму таму. Така да олади малце со небулозиве. Аи во ЦТП хахахахахаха. ЦАР!

Како да знаев кои ќе ги наброиш. Џабе изгледа. Калибрација тапа, Пантон во ЦМИК . АМД и Тандерболт па уште 4. IPS-likе панел со едвај 60 посто sRGB, другите уште бетер за видео и график. Небулози на најјако.
За ладење оладен сум не се секирај, плив плив цел ден.

Sent from Телефон using Tapatalk

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
707
1.010
Ок... Царе.
A ова пантоне картава вџеб ја носиш или вранец. Само то не ми е јасно. И баш ме интересира која компанија те пушта со усб-то да штекаш :D.
Пуштен си на најјако а ?

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Ок... Царе.
A ова пантоне картава вџеб ја носиш или вранец. Само то не ми е јасно. И баш ме интересира која компанија те пушта со усб-то да штекаш :D.
Пуштен си на најјако а ?

Во ранец у оргинал торбичка. Да не сакаш да ти ја позајмам некад, кога ќе претвараш пантон у цмик. BTW, на 70-80% од боите има и ЦМИК еквивалент ако баш ти треба. Анхоч, Сет, Нептун, Леново директ у дирекција, Инет, да редам уште треба ?
Друго нешто со едитиве од после со каснење те интересира?
Мене да. Линк од Асус дека АМД лаптопот има Тандерболт 4

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Благо off-topic но, AMD немаат thunderbolt на чипсетовите - но тоа не значи дека не може да има thunderbolt (3, 4) на компјутер со AMD процесор. Thunderbolt е мање више PCI-express x4 преку кабел а не слот (+ alternate mode DisplayPort и плус некои USB-иња). Така да сосема е можно Asus да се потрудиле со некој лаптоп како на пр. и со плочава. Ама сеа ме мрзи да барам за конкретниот лаптоп за кој се карате :)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Благо off-topic но, AMD немаат thunderbolt на чипсетовите - но тоа не значи дека не може да има thunderbolt (3, 4) на компјутер со AMD процесор. Thunderbolt е мање више PCI-express x4 преку кабел а не слот (+ alternate mode DisplayPort и плус некои USB-иња). Така да сосема е можно Asus да се потрудиле со некој лаптоп како на пр. и со плочава. Ама сеа ме мрзи да барам за конкретниот лаптоп за кој се карате :)

Тачно. За да имаат треба сега засега да се помачат ОЕМите со 3rd party контролер и слично да извадат. За точниот негов модел нема. Не викам јас, вика Асус и викаат ривјуери.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно