Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Препорачајте IPTV

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
@k3b зошто бе брат зошто ? Што е работава со тебе ? Имаш некоја дијагноза ?

Те прашав како човек, не се понашај како идиот, те молам, важи? И пред некој ден те прашаа за меил да постираш тука, како некој RSS Feed си на темава за prosky ебате бот.

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Па ми одговараат бидејќи им праќам нон-стоп мејлови кога ќе има проблем, и прашувам до каде е работата и кога ќе се среди.

@pipelin: Не сакам да споделувам лични пораки јавно на форум .

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
Па ми одговараат бидејќи им праќам нон-стоп мејлови кога ќе има проблем, и прашувам до каде е работата и кога ќе се среди.

Имаш претстава кој циркузант испадна? ИТ форум е ова ебате бот! Испраќал меилови нон стоп :pos:

Сам си испраќаш на ист меил или на различен? :)

123456

poweruser
12 април 2013
2.068
1.592
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
@k3b оти купив еден куп акаунти од кај нив, им пишав по емаил одма, и ми вратија дека нивниот firewall на серверот се изблокирал и напади и регуларни клиенти. И го решија брзо.
daj mailot da go vidime

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
@k3b Се гледа од далеку, по стилот на пишување, дека еволуцијата се поиграла со тебе, брат. Сè уште не си стасан до Хомо еректус. Ќе треба многу, многу да се потрудиш за да стасаш до Хомо сапиенс.

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
@k3b зошто бе брат зошто ? Што е работава со тебе ? Имаш некоја дијагноза ?

И ја имам дијагноза па не замарам :p Абе дечки, со IPTV кога сте се фатиле, нормална работа е да се има проблеми. Првин не знаете за колку bandwidth станува збор и какви сервери имаат, колку се прони на напади вакви ете, и колку измеѓу се јадат таму - и плус нелегално е, не паламудете кога сте се фатиле со пиратерија да се жалите, исто ко RealDebrid што ги утепаа - па уште луѓе се жалат и им бараат refund. Абе ајт молимтисе.
Мислењето е автоматски споено:

Те прашав како човек, не се понашај како идиот, те молам, важи? И пред некој ден те прашаа за меил да постираш тука, како некој RSS Feed си на темава за prosky ебате бот.

Мејлови се приватна работа бе ало хахах, мејлови да ти праќал.

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
@k3b Се гледа од далеку, по стилот на пишување, дека еволуцијата се поиграла со тебе, брат. Сè уште не си стасан до Хомо еректус. Ќе треба многу, многу да се потрудиш за да стасаш до Хомо сапиенс.

Абе ти само продолжи да се рекламираш, не се замарај многу за другото :pos:

Мејлови се приватна работа бе ало хахах, мејлови да ти праќал.

Серверот го постирал public, ама screenshot од меил не дава :pos:

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Абе ти само продолжи да се рекламираш, не се замарај многу за другото :pos:

Серверот го постира public, screenshot од меил не давал :pos:

Не знам, сите сте забегани тука. Сте прочитале за IPTV? Никад не зимајте поише од 3 месеци, може одма да ги снема преку ноќ. Нит знам што постирал сервери, нит ќе видам, али ви кажувам како стојат работите малце од друга перспектива.

На крај краева не знам што сте им се фатиле сите на овие, дали работи Стефан таму или некој македонец ич не е битно, отворете си нова тема за операторов и нека трае додека си траат и они, и чао пријатно.

Дај ако не, зборете за IPTV - некој друг оператор предложете, не знам, ако не темава да бѝ бил модератор би ја закључил одма, станува status-spam за IP операторов. И јас имам од кај нив земено ете ми стои на Tivimate, али ретко гледам ТВ, ви пишав - од време на време знае да засецка ама нормално е со секој IPTV сервис тоа, ама ретко гледам телевизија за да дремам на форум тука и да пишувам кога и како им паднале серверите.

А ако дечково горе @stefan пуштал сервери public а се приватни, тоа он си знае што праи. Ама ти стварно му се фати до крај братче.

k3b

hello world
12 декември 2017
403
331
А ако дечково горе @stefan пуштал сервери public а се приватни, тоа он си знае што праи. Ама ти стварно му се фати до крај братче.

Не му се фатив јас, пола членови тука му се имаат фатено, ете скролај назад. Ме боли стап искрено, што сака нека прави, само напорен е на темава со тие негови информации од прва рака, како само за него да е темава отворена

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Не му се фатив јас, пола членови тука му се имаат фатено, ете скролај назад. Ме боли стап искрено, што сака нека прави, само напорен е на темава со тие негови информации од прва рака, како само за него да е темава отворена

Затоа пишав сите сте забегани ;) И јас дојдов зашто сум забеган. Ај сеа некој друг нека каже подобар IPTV за да го испробам тој 3 месеци откако ќе истече кај Стефче

Julian

lurker
20 август 2016
519
352
Ниту умрел, ниту некогаш ќе умре. Имале напад и не работеше еден час. Firewall-от на серверот ги блокирал сите. Тоа е.

@Julian
Но типично просечно македонче, од завист и злоба, мора нешто да прокоментира без да провери. Мора да каже нешто без врска.
Побарав еднаш тест и сериозно размислував да купам. Ниту ми пратија ниту ништо. И ги баталив.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Разберете дека сето ова е пиратерија поточно ништо не е легално. Ни кај овие Prosky.
Значи многу работи се кријат за да не ги фатат.

Не пишуваат јавно кој се канали ги имат како што е случајот кај Телеком, А1, MTEL, Tотал тв..

Нема претпоставувам никаква фирма воопшто, не потпишуваш никаков договор за користење, ретко кој продавач има веб страна за целосно да се информираш. Не ти гарантира секој дека сите канали 100% ќе ти работат многу години, дека нема да имаат напади и што ја знам. Дека ако не си задоволен ќе ти вратат пари, шипки варени ќе ти вратат.
Бидете среќни и задоволни кога можете да гледате, молете се да не ги фатат.

123456

poweruser
12 април 2013
2.068
1.592
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

со самото пракање маилови сам си се издаваш дека услугата им е крш

Fiatov

read-only
18 септември 2020
49
14
Ако сакаат да го решат проблемот треба да се гонат оние кои имаат финансиска корист од реемитување и емитување на авторски права без дозвола односно оние кои продаваат иптв.
Би било апсурдно илјадници корисници на иптв да се апсат.

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Глупости не видени.
Ако сакаат да го решат проблемот треба да се гонат оние кои имаат финансиска корист од реемитување и емитување на авторски права без дозвола односно оние кои продаваат иптв.
Би било апсурдно илјадници корисници на иптв да се апсат.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Соучесници во криминал секогаш се гонат. Поддржувачи во овој случај. Сите знаат дека е крадена услугата а им плаќаат на крадците и плачат и се молат да не бидат фатени. Не може да не бидат гонети корисниците.
Или државата да го декриминализира делењето на интелектуална сопственост.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Mислам дека повеќе сакаат да направат како торентите. Пример: Ако гледаш филм од торент тоа е ок, некако можеш да куртулиш, но ако правиш SEED т.е го прикачуваш филмот тогаш и ти ја шириш пиратеријата. :) Во случајов пошто гледаш канали за кои не си платил тогаш и ти си соучесник. Може вака да го толкуваат.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Сега навлегуваме во техничката изведба јас мислам дека делењето на интелектуална сопственост е малку повеќе претерано стегнато. Може треба да гласаме тоа да се смени...
АФАИК битторент програмите си разменуваат ајпи адреси... Има еден куп клиенти кои што се онлајн и клиентите што ги возат од адвокатските канцеларии така ги добиваат ајпи адресите, па после бараат судски од провајдерите да дадат податоци за корисникот и фрас по пошта стигнува заканата. Тоа не е можно со протоколите што имаат само двајца учесници - серверот и клиентот, така? (требаше да го прашам ChatGpt ELI5...)

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Па и овие иптв сервери разменуваат хостови и ги проксираат на дедикејт сервери па од таму стримовите одат кон краен корисник.

Tорентите се P2P.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно