Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Предлог за лаптоп до 45-50к ?

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401
Буџет до 50000
15ка димензија максимум
Би сакал да има солидни звучки, добар екран, ке се користи главно за канцелариска раб и мултимедиа, но исто така и за sony vegas и after effects, ретко скоро ич за гејминг.
Моментално размислувам за ASUS UX430UA-GV271T - Intel Core i7-8550U (1.8GHz up to 4GHz
(има ссд, IPS панела, добар процесор, само проблемот е што рамот е фиксиран и незнам дали 8ГБ се доволно)
Било какво мислење е добредојдено.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Го имам истиот ZenBook, само со поголемо SSD и MX150 графичка (ниедно од тие две не ти менуваат ако не играш на него, претпоставувам). Јас сум искрено презадоволен, екранот е супер, звучниците не се лоши, а и тастатурата е прилично добра. За канцелариска работа е одличен, плус е 1.25kg така да едвај ќе го осеќаш дека е со тебе ако треба да го носиш некаде. Батеријата кај мене е 5 до 6 и пол часа, во зависност од тоа што правам.

AfterEffects немам пробано, а Sony Vegas работи солидно. Претходно имав i7 4720HQ со 8GB RAM и GTX950M, и за нијанса е побрзо и помазно се на овој.

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401
Го имам истиот ZenBook, само со поголемо SSD и MX150 графичка (ниедно од тие две не ти менуваат ако не играш на него, претпоставувам). Јас сум искрено презадоволен, екранот е супер, звучниците не се лоши, а и тастатурата е прилично добра. За канцелариска работа е одличен, плус е 1.25kg така да едвај ќе го осеќаш дека е со тебе ако треба да го носиш некаде. Батеријата кај мене е 5 до 6 и пол часа, во зависност од тоа што правам.

AfterEffects немам пробано, а Sony Vegas работи солидно. Претходно имав i7 4720HQ со 8GB RAM и GTX950M, и за нијанса е побрзо и помазно се на овој.
Па би сакал како твојот, али го нема во МК колку што можам да најдам, MX150 за Дота или LOL ке биде топ реално, али тоа е. Кажи ми, може да се достави рам на овој модел ? Пошто во сетек пишува дека има еден слот празен.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Па би сакал како твојот, али го нема во МК колку што можам да најдам, MX150 за Дота или LOL ке биде топ реално, али тоа е. Кажи ми, може да се достави рам на овој модел ? Пошто во сетек пишува дека има еден слот празен.

Од Сетек го зедов и јас, ама го немаат на сајтот. И за мојот пишуваше дека има слот празен, ама немам проверено. Засега ми се доволни 8GB, искрено.

EDIT: Инаку за конфигурацијата со MX150 и 512GB SSD платив околу 67 илјади. Не знам колку вреди да се доплатат 17 илјади само за тие две работи.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Јас, како корисник на Lenovo и претходно скептик за лаптопи воопшто, би ти препорачал Y520. Ги има во Анхоч, цената зависи од меморија и стореџ, од околу 50к до 60к. Јас ја користам постарата верзија, Y700, веќе скоро година дена и сум презадоволен.

Е сега, малце се тешки (околу 2,5kg мислам) и има "гејмерски" дизајн со црвено осветлување. Доколку не ти смета изгледот, топло препорачувам.

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401
Јас, како корисник на Lenovo и претходно скептик за лаптопи воопшто, би ти препорачал Y520. Ги има во Анхоч, цената зависи од меморија и стореџ, од околу 50к до 60к. Јас ја користам постарата верзија, Y700, веќе скоро година дена и сум презадоволен.

Е сега, малце се тешки (околу 2,5kg мислам) и има "гејмерски" дизајн со црвено осветлување. Доколку не ти смета изгледот, топло препорачувам.
Kako prethoden korisnik na dva Lenovo laptopi, toj brend ne go diram so stap 5 metra, kamo li da go kupam :) Ili Dell ili Asus momentalno kaj nas, nisto drugo. Ama aj, mozebi mene taka mi se pogodilo.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Kako prethoden korisnik na dva Lenovo laptopi, toj brend ne go diram so stap 5 metra, kamo li da go kupam :) Ili Dell ili Asus momentalno kaj nas, nisto drugo. Ama aj, mozebi mene taka mi se pogodilo.

Сподели подетално што ти бил проблемот и кои модели поточно од Леново.

Јас како што спомнав користам Y700, колега од работа користи Y520 и близок другар користи исто Y700, само 17 инчен. Сите ги користиме помалку или повеќе од 1 година, без никакви проблеми.

едит: исто и член на форумов користи Леново, само не знам која серија беше точно, исто без проблеми. @Jovan2389?

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Сподели подетално што ти бил проблемот и кои модели поточно од Леново.

Јас како што спомнав користам Y700, колега од работа користи Y520 и близок другар користи исто Y700, само 17 инчен. Сите ги користиме помалку или повеќе од 1 година, без никакви проблеми.

едит: исто и член на форумов користи Леново, само не знам која серија беше точно, исто без проблеми. @Jovan2389?

Користев и ја до пред недела дена Y700-15ISK и имам само пофални зборови.
Никаков проблем немав со лаптопот.

Гледав да купам за сестра ми Y520, бев го разгледав, ама некако не ми направи кеиф.

Touchpad-от некако е многу ефтино направен и лесно се гребе, капакот е пластичен за разлика од Y700 и екранот многу лесно се витка.
Некако е многу поефтино направен од Y700, па решив да не го земам туку да и го дадам мојот, а јас земав друго.

Инаку за тие што не сакаат гејмерски дизајн, има Y520 Black & Gold верзија која што ги има истите перформанси, само не знам дали го има во Македонија.

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401
Го купив Zenbook от, и се е океј, освен што има многу досаден coil whine. Е сега, знам дека е горе доле нормална појава колку што сум информиран, но сакам да знам, дали исчезнува после некое време кај лаптопи, или да барам замена ?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Кај мене на почетокот го имаше прилично често, сега е многу поретко, и е многу потивок од претходно. Мислам дека е од SSDто.

EDIT: Со здравје да си го користиш.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно