Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
  • Здраво Гостин, сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Ако имаш бесплатно членство за да објавиш 1 оглас/месечно треба да го исполнуваш критериумот: 6 месечно членство + 50 лајкови + 50 постови. Ако сакаш веднаш да објавиш оглас во ИТ Огласник без овој критериум, можеш да купиш премиум членство или само пакет за огласи.

Позитивни искуства со продажба на хардвер/предмети ( од членови на It.com.mk)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.794
33.919
roka.mk
@masterwu Еден од ретките луѓе на денешницата кои имаат верба во луѓето. Ми прати пратка вредна ~500+ евра пред да му дадам пари. ДА бидам искрен уште не сум му платил ама го чекам можда ќе се предолмисли па ќе сака да ме части... :)

Капа доле мајсторе ја враќаш вербата во луѓето... да се повеќе како тебе светот ќе биде поубаво место.
П.С не работи срчот да ти пребројам позитивни искуства за да ти дам беџ ама ќе памтам.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
@masterwu Еден од ретките луѓе на денешницата кои имаат верба во луѓето. Ми прати пратка вредна ~500+ евра пред да му дадам пари. ДА бидам искрен уште не сум му платил ама го чекам можда ќе се предолмисли па ќе сака да ме части... :)

Капа доле мајсторе ја враќаш вербата во луѓето... да се повеќе како тебе светот ќе биде поубаво место.
П.С не работи срчот да ти пребројам позитивни искуства за да ти дам беџ ама ќе памтам.

Со здравје да се служиш! Мило ми е што опремата заврши кај ентузијаст!

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак

Дај му на човекот беџ на чекање де, синонимно со како он е поштен да чека пари :))
Не е ко да има квота некоја ко шо иам приметено, и онака е пред се систем на доверба.

А кога сме кај доверба и од мене огромен +1000 за @masterwu заради кој ќе имам шанса повторно да иам 3dfx графичка, и секако и јас ќе потенцирам дека членот инсистираше да му платам дури откако ќе тестирам - но јас неќев ни да чујам пошо не сум во можност да тестирам набрзо па неќев да чека многу.

Ако тоа не е кажува доволно за тоа колку е закон, да ја пофалам и комуникацијата на членот, навремено информирање и апдејтирање за статусот на пакетот и се тоа друго ко шо треба и ко шо сме научени на очекуваме на форумов - па и над очекувања.

Значи да не излезе љубовно писмо, на кратко тл;др одлична соработка, препорачано, +1000 за @masterwu

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Дај му на човекот беџ на чекање де, синонимно со како он е поштен да чека пари :))
Не е ко да има квота некоја ко шо иам приметено, и онака е пред се систем на доверба.

А кога сме кај доверба и од мене огромен +1000 за @masterwu заради кој ќе имам шанса повторно да иам 3dfx графичка, и секако и јас ќе потенцирам дека членот инсистираше да му платам дури откако ќе тестирам - но јас неќев ни да чујам пошо не сум во можност да тестирам набрзо па неќев да чека многу.

Ако тоа не е кажува доволно за тоа колку е закон, да ја пофалам и комуникацијата на членот, навремено информирање и апдејтирање за статусот на пакетот и се тоа друго ко шо треба и ко шо сме научени на очекуваме на форумов - па и над очекувања.

Значи да не излезе љубовно писмо, на кратко тл;др одлична соработка, препорачано, +1000 за @masterwu

Фала фала за убавите зборови, поцрвенав :$$

Кога сме кај беџовите, прашање: Каде може да се види дали некој член има беџ? На профил страницата?

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Фала фала за убавите зборови, поцрвенав :$$

Кога сме кај беџовите, прашање: Каде може да се види дали некој член има беџ? На профил страницата?

Плава иконка (на десктоп) у ќош на сликата. Беџот е за проверен огласувач.

ЕДИТ: Пример:

upload_2020-8-26_18-39-9.png

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Љ
Плава иконка (на десктоп) у ќош на сликата. Беџот е за проверен огласувач.

ЕДИТ: Пример:

Погледнете го атачментот 90406
Ах добро, изгледа како ембедед објект е иконата бидејќи не се фокусира со screen reader.

Edit: Nvm, го најдов икончето со скрин ридеров, го чита како Verified Users Overlay. :D

Последна промена:

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Прв дил со @Luca Toni и се е екстра, мониторот како од продавница ни една точка на него, многу педантен дечко. :):cool:
А со овоа Пане-во @Pane24 секоја недела позитивни искуства, дури некогаш си викам дај бе да се испокараме ко луѓе, да не биде монотоно. :eek:h::eek:h::D:p

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

+1 за муабетов за @masterwu
Да се бар 1% луѓе како него земјава ќе е многу поубаво место за живеење.

Ron0n

hello world
18 ноември 2010
117
238
Ron0n's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 3700X + Noctua NH-D15
Storage
256GB NVME + 2TB SSD + 4TB HDD + 2TB HDD
PSU
LC Power 1000W Platinum
RAM
32GB DDR4 (4 x 16)
Video card
RTX3070Ti Founders Edition
Mouse
Razer Deathadder
Keyboard
CMStorm TriggerZ - MX Brown
Audio
Razer Nari Wireless Headphones, Altec Lansing 2.1
Monitor
ROG STRIX XG43VQ
Одлична соработка со @civikom за лаптоп! +1 Препорака за соработка

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.536
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
благодарам за малечково подвижно чудо @Oktar... што ти значат 9 денари!?

@gOJDO единствен проблем е екстерен HDD кој исклучува Експлорер на еден Win10 при кликање на Properties...
сепак тоа е надвор од твој домен односно одговорност... Благодарам

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Да споделам позитивно искуство со момакот @Глупав, само морам да посочам дека никнејмот му е мислидинг. Патем, дечкото е потоплно коректен, искочи во пресрет и ја пополни дупката од 2309 денари во буџетот на семејството Вилис.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.536
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
@Oktar ако може да те корегирам... јас купив дел од јаболкото за себе... за тригерот ти реков да го чуваш...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Јас имам измешани чувства... за @gOJDO ... од една страна е најпобољи дилер и има одлична понуда и добри комбинации, од друга страна уште па му немам платено. Ако у наредните месец дена не ми земе пари, ќе одам и ке му истоварам пред врата тоа што земав од него, на што личи ова? :D Шала на страна, пазарете си кај Гојдо, јас кај него усреќив пар блиски човечиња, иако притоа јас останав без 1080Ти ФЕ, али нивната среќа е побитна.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно