Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за деца без родители

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
^ Томи, те чекаат две конфигурации за склапање и инсталирање :D

Ќе проверам во работилница што останати делови имам, меѓу другото имам и некои CRT 17-ки монитори, некои постари процесори и мемории и слично. Инаку денес добивме и една нова графичка GF 610, некој постар процесор, ќе имаме и некоја меморија од 2GB и неколку 512-ки, имаме еден HD 250GB, а од ivsss чекам една 320-ка, имаме две матични во најава (едната треба да се провери дали функционира, така да покрај овој еден ќе имаме во принцип делови склопиме уште два компјутери за во Детско Село. :D

theMAD

user
6 декември 2012
1.083
1.457
Свети Николе
www.instagram.com
theMAD's setup  
Processor & Cooler
Core i5-3470 @3.4GHz
Motherboard
Asus P8B75-M LX
Storage
1TB WD + 1TB WD External
PSU
CM 500W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blu @1600MHz
Video card
Gigabyte GTX 760OC
Case
CoolerMaster Elite 370
Mouse
A4Tech Bloody V7
Keyboard
Deluxsomething
Audio
Steelseries Siberia V3 + Trust Tytan 2.1
Monitor
Dell U2414H
OS
Windows 7x64
Od mene 500ka :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Mario.Bog

lurker
15 декември 2013
985
320
Скопје
^ Томи, те чекаат две конфигурации за склапање и инсталирање :D

Ќе проверам во работилница што останати делови имам, меѓу другото имам и некои CRT 17-ки монитори, некои постари процесори и мемории и слично. Инаку денес добивме и една нова графичка GF 610, некој постар процесор, ќе имаме и некоја меморија од 2GB и неколку 512-ки, имаме еден HD 250GB, а од ivsss чекам една 320-ка, имаме две матични во најава (едната треба да се провери дали функционира, така да покрај овој еден ќе имаме во принцип делови склопиме уште два компјутери за во Детско Село. :D

gOJDO , pisi mi vo pp od kade si, ako sme blisku ke pominam da ti gi donesam maticnata i mausot ili da se dogovorime da se najdeme nekade... :)

Mario.Bog

lurker
15 декември 2013
985
320
Скопје
Дечки, некој да не има од @gOJDO мобилен, да ми го пише во пп затоа што ми испадна работа накај карпош па да му ги однесам работиве накај него... Му пишав јас вчера во пп ама не ми врати уште...

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Дечки, некој да не има од @gOJDO мобилен, да ми го пише во пп затоа што ми испадна работа накај карпош па да му ги однесам работиве накај него... Му пишав јас вчера во пп ама не ми врати уште...
Контактирајте ме по e-mail или на 070 545-946, Кирил.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Дечки, бев и сеуште сум во голема гужва.

Денес го склопувам компјутерот, утре треба да го земам мониторот и да го оденсам.

Од најавените делови не се собрани сите, практично пола работи се собрани. Ги молам оние кои се јавија и ако сеуште планираат да донираат некако да ми ги достават. Но најдобро е да ги достават на Томи бидејќи тој се нафати да ги склопува и инсталира другите два компјутери. Јас тоа што го имам кај мене ќе го однесам кај него за да може да склопи уште 2 конфигурации.

Што се однесува до финансии собравме 10200 денари кеш, 15000 денари преку фирма кои ќе бидат наменети за курсеви по англиски и/или компјутери.
На жена ми и дадов задача да оди и да им купи гаредероба со дел од кешот, останатото ќе се искористи за други неопходни работи (не знам што точно во моментот, кога ќе го однесеме компјутерот ќе знам).

Благодарност на сите оние кои донираа. Ваквиот начин на солидарност на добри дечки треба да ни стане пракса. Можеме еднаш на 3 месеци да правиме ваква акција и да донираме таму каде што е најнеопходно. Па така доколку некој знае друг ваков случај каде донацијта има смисла и е оправдана нека пише на администрација па да се организираме.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Има некој апдејт со ова што се случува, им се даде компјутер на децата, реакции од нивна страна?

stivi

read-only
1 февруари 2014
0
3
Hardver nemam ne rabotam so takvo nesto ama mislam deka ova bi im brkalo rabota i e dosta interesno nesto ako sakate pisete na mail kaj da go pratam nano stations wirelees outdoor ubiquiti_nanostation_NS5_all-set.JPG
Processor Specs
Atheros AR2315 SOC, MIPS 4KC, 180MHz
Memory Information
16MB SDRAM, 4MB Flash
Networking Interface
1 X 10/100 BASE-TX (Cat. 5, RJ-45) Ethernet Interface
Approvals
FCC Part 15.247, IC RS210
RoHS Compliance
YES
Antenna
Integrated antenna array + External RP-SMA
Power Supply
12V, 1A (12 Watts). Supply and injector included
Power Method
Passive Power over Ethernet (pairs 4,5+; 7,8 return)
Operating Temperature
-20C to +70C (System PCB optimized for hi-temp)
Weight
0.4 kg

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.792
33.913
roka.mk
Имам една маичка дома нова неотпакувана број S од последната тура што ги принтавме со логото на ит. Ако им е точна на дечките ќе им ја дадам.

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
Оваа нано станица не им брка работа ,на фреквенција од 5ГХз работи , Нано 2 би им бркал работа да земат интернет од далечина до 10тина км на периферија само низ Скопјево малку тешко со 2гхз толкава далечина.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Дечки за оние кој сеуште немаат донирано, доколку сакате да дадете некој хардвер или пари можете комотно да ме контактирате. Гојдо периодов е многу зафатен и е во големи гужви, така да еве ви стојам јас на располагање

bkarbev

read-only
3 јуни 2009
17
11
Имам за донирање http://www.toshiba.co.uk/discontinued-products/satellite-l200 ама графичката му е отидена т.е. не му е отидена туку има нешто шо се вика ладен лем или како и да е и некој со малку познавање на хардвер би требало да го поправи без проблем. Еднаш ми го поправаше еден кај универзална што има работилница и тогаш он ова ми го кажа. Иначе лаптопот е во одлична состојба, така да ако има некој да им го поправи на децата и да им го даде еве нека го земе.

IZMENA.

лаптопот имаче има 2 или 3 ГБ РАМ а не 1 ГБ како што пишува на спецификациите, и исто така има 320 ГБ хард диск.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Ке те контактираме во приватна порака, за да се догобориме да го земеме

bkarbev

read-only
3 јуни 2009
17
11
Дополнително, доколку некој има да ми даде на заем раизер каблиња за графички, 2 комада, ке ја донирам оваа плоча -: http://www.msi.com/product/mb/K9AGM3FIH.html со X3 AMD процесор и 4-6 GB RAM и 320 GB HDD. Ги вракам каблињата штом стигнат моите. Доколку никој не даде еве ве молам било кој да ме потсети за 1-2 недели бидејки до тогаш ке треба моите да бидат стигнати и ке ги дадам деловиве без проблем. Сосе кукиште, гланц ново. :)

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Голема благодарност до bkarbev што донираше лап топ. Сега уште да пробаме да го оживееме и ке биде супер. Што се однесува ро рајзер кабелчиња, можам да ти дадам 1 парче толку имам

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно