Најлош пост од админстрација до сега, no hate али тоа е вистината.
- Секој човек може да маркира каде сака дека има полиција, вклучувајки ги и самите полицајци.
Исто така касните со постот некој си 15тина + години.
Цинкарошка група за пропагирање општествена девијација, така е научено македончето да избегне и да се измами секаде каде што се може.
Полицијата и радарите се поставени со причина.
Ако некој вози 120 на место означено за 50км, истиот ја помине препреката и потоа продолжи да вози 120км
Кому сте помогнале? Себеси? На кретенот што лета 120 на саат? На општеството? Сте се бунтувале против системот? Или сте помогнале некое дете да заглави в колце...
ПС. Да! Јас сум од тие што не блендираат на спротивните возачи ако има поставено полициска контрола.
ЦРКНЕТЕ!!!![]()
Не ти е срам вакви логични работи да пишуваш! Бриши ова нормално размислување одма!Радари нема:
1. Пред ниту едно училиште/детска градинка.
2. Пред ниту една улица каде што има многу народ.
3. Пред повеќето улици каде што веќе се вози споро.
Ама затоа има радари:
1. Единствениот дел на цел автопат Куманово-Табановце каде што брзината паѓа од 140 на 100 без никаква причина за после 300 метра пак да дојде 140.
2. Каде што има заборавени знаци за градежни активности, а градежни активности нема.
3. На излез од автопат кај хиподром на 100 метра пред знакот 90 каде што уште е 50 а местото е целосен профил на автопат.
4. Тунелот пред катланово каде што е ограничено 80, знак изгледа останат од Југославија адаптиран за стојадин.
И јас го имав истото мислење како тебе, дур не се преселив во Холандија да видам дека булевари со 3x3 ленти во Холандија се ограничени на 70 и сите возиме 80/90 на нив без никаков проблем и без ниту еден радар. А улици пред школо/градинка се ограничени на 20, врие од радари, сите возат 15 бидејќи на 21 јадеш казна.
Во Скопје баш на вакви отворени празни булевари мерат (бул. Србија/Словенија/АСНОМ), а дефинитивно нема да ги видиш таму каде што треба да мерат. Бидејќи нивна цел е да ја пунат државната каса со казни, а тоа дека помагаат за безбедноста во сообраќајот, тоа им а втор приоритет.
Тоа им е само втор план гледано некаде од назад, воопшто не им е никаков приоритет. Зошто ако им беше било каков приоритет до сега ќе поправеа еден куп проблеми, ќе обезбедеа еден куп локации.Бидејќи нивна цел е да ја пунат државната каса со казни, а тоа дека помагаат за безбедноста во сообраќајот, тоа им а втор приоритет.
Се промовира ескивирање од законот за луѓе со неморални намери. Доколку си чист и возиш нормално, нема потреба од ваквите сервиси и групи. Малку луѓе загинаа од возачи под дејство, возачи без дозволи и слично? Би добил ли ти казна доколку возиш нормално и те сопре сообраќаец? Која е целта на ваквите групи освен да го избегнеш законот кој што свесно го кршиш и ѓи загрозуваш луѓето учесници во сообраќајот.Може појаснување?
Па таа совесност и посебно внимание при учество во сообраќај кое треба сите да ги имаме не се за некој друг туку за нас лично и нашите деца.Не гледам ништо неморално во ваквите групи и апликации. Сум сретнал поставени знаци за радарска контрола по патиштата.
Погледнете го атачментот 130197
Целта на овие контроли не е да ги изненадуваат и вадат од памет возачите. Туку да контролираат почитување на закон. Да градат поголема совесност. Колку повеќе луѓе знаат каде има полициска контрола толку помалку пари во буџетот на земјата. Но тие и онака не може да се планираат. Нити пак некоја земја може да се наслони да живее од казни.
Не сум член на ваква група нити ја имам Waze. Меѓутоа ако веќе користам би било супер да има апликација со навремено ажурирани информации.
Плус канал77 радиото нонстоп известува за радари. Дури и самите МВР кажуваат каде имаат радар.Не гледам ништо неморално во ваквите групи и апликации. Сум сретнал поставени знаци за радарска контрола по патиштата.
Погледнете го атачментот 130197
Целта на овие контроли не е да ги изненадуваат и вадат од памет возачите. Туку да контролираат почитување на закон. Да градат поголема совесност. Колку повеќе луѓе знаат каде има полициска контрола толку помалку пари во буџетот на земјата. Но тие и онака не може да се планираат. Нити пак некоја земја може да се наслони да живее од казни.
Не сум член на ваква група нити ја имам Waze. Меѓутоа ако веќе користам би било супер да има апликација со навремено ажурирани информации.
Мислам дека е пренатрупана со нови постови за многу кратко време, па на тој начин тешко се доаѓа до корисната информација.Заборавате дека радари и полиција не се главна намена на Вибер групата/Waze, туку само една од намените.
Групата е ненормално корисна за сообраќајки и гужви во сообраќај, не еднаш ми заштедила време и живци да не заглавувам ради такви работи. Секако, полесно би било да можам истото да го добијам со Waze ама не мислам дека во моментов имат доволно корисници во МК. Се надевам дека то ќе се сменит во иднина.
Постои "mute" на Viber.Мислам дека е пренатрупана со нови постови за многу кратко време, па на тој начин тешко се доаѓа до корисната информација.
Еве, од пред неколку саати сум во групата, има чести "апдејти", ама...добивам нагон да ја избришам.
Ќе пробам да и дам шанса, ама, накај бришење ми оди памето.
Испратено од телефоно
Мене ми е на mute константно. Пред да тргнам на пат скролам набрзина да видам дали има сообраќајки или гужви накај што сум тргнат и тоа е тоа. Ради тоа и би преферирал Waze, место јас да скролам и филтрирам, само ставам дестинација на навигацијата и одма имам преглед дали имам проблеми по пат.Мислам дека е пренатрупана со нови постови за многу кратко време, па на тој начин тешко се доаѓа до корисната информација.
Еве, од пред неколку саати сум во групата, има чести "апдејти", ама...добивам нагон да ја избришам.
Ќе пробам да и дам шанса, ама, накај бришење ми оди памето.
Испратено од телефоно
Dajte invajt na grupata. Ne deka planiram da gledam radari kaj ima nego onaka samo cisto informativno.
Малце забегавте, еве за да се вратите на темата
ИНФО-СООБРАЌАЈ +389 MK
Кај мене беше автоматски мјутната, не знам оти?Постои "mute" на Viber.
Кеш те је опет позвао.Јас со такси се возам и не се замарам![]()
само кога морам такси, повеќе од времето пешачам, здрав живот. Меѓуградски релации ретко.Кеш те је опет позвао.
Не, кретенот ке намале, и нема да лета, генералноЦинкарошка група за пропагирање општествена девијација, така е научено македончето да избегне и да се измами секаде каде што се може.
Полицијата и радарите се поставени со причина.
Ако некој вози 120 на место означено за 50км, истиот ја помине препреката и потоа продолжи да вози 120км
Кому сте помогнале? Себеси? На кретенот што лета 120 на саат? На општеството? Сте се бунтувале против системот? Или сте помогнале некое дете да заглави в колце...
ПС. Да! Јас сум од тие што не блендираат на спротивните возачи ако има поставено полициска контрола.
ЦРКНЕТЕ!!!![]()
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден