Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Покана за MobileMonday #16 - презентација за oDesk

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
На 13ти мај (понеделник) со почеток во 18:30 во ресторан клуб МКЦ на шеснаесетиот по ред MobileMonday ќе бидам еден од учесниците кои ќе држат презентација. Мојата презентација ќе биде конкретно за моето искуство за работење преку oDesk.com, проследено со финти и искуства и како да се започне да се врти тркалото (кое што е најтешкиот дел во секој случај). Пред одприлика една година, едно од местата кое што ме упати за работење на oDesk е токму форумот, а како што гледам сеуште има луѓе кои се заинтересирани и сакаат да почнат да работат. Мојот начин да се оддолжам за информацијата која сум ја добил од форумот е да го раскажам едногодишното работење коешто се надевам ќе им олесни на останатите членови кои се заинтересирани да работат на oDesk. Ќе ми биде мило доколку се соберат голем број учесници на дискусијата кои ќе ја проследат презентацијата, а уште помило ќе ми биде доколку има членови кои активно работат на oDesk и дополнително ги споделат и своите искуства и допринесат со сопствени финти и упатства.

http://www.mobilemonday.mk/2013/05/08/clickattack/

Се гледаме во понеделник,
поздрав,
Иван Манчевски - Ивс.

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
@тотето уххх уште пијачки треба да плаќам :)

Јас не сум организатор на настанот, односно тие привилегии ќе ги барате (доколку постои можност) од Web Factory и New Media.

Ќе потрошам многу време и енергија да им го поедноставам патот на заинтересираните посетители преку моето искуство полесно да почнат да работат на oDesk. Тоа сакам да го направам зошто имам многу пријатели и познаници на кои досега сум им го објаснувал системот и како да се започне, а вака ќе може на едно место тоа да го видат и слушнат многу поголем број на луѓе. Криво ми е што е многу мал бројот на луѓе од Македонија кои активно работат и заработуваат на oDesk.

Доколку имате некои предлози и сугестии што треба да се опфати во презентацијата слободно напишете ги, ќе пробам да ги имплементирам и објаснам најдобро што знам.

Поздрав,
Ивс.

• ми се допаѓа
Реакции: neW1

koki

hello world
3 март 2010
276
154
Одлична презентација. Требаше вакво нешто. Ќе присуствувам сигурно.
иначе имам сугестија што да спомнеш, ако веќе го немаш подготвено.
Би сакал накратко со примери како би требло да изгледа (што се да содржи) една апликација за работа! Како да се испромовираш за да бидеш одбран помеќу огромната конкуренција. Дали треба да пишуваш долки автобиографски текстови кои се досадни за читање или кратки и јасни апликации? Што подобро проаќа според тебе како искусен на ова поле.

Ти благодарам и се надевам дека ме свати што сакам да прашам.

Поздрав Коки

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
Одлична сугестија Коки, ќе посветам малку повеќе време на овој сегмент.

Поздрав,
Ивс.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.977
roka.mk
И јас морав да присуствувам...но нема изговори кој сакал ќе отишол.

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
Утре на тенане малку повеќе, нормално и презентацијата ќе ја споделиме, за тоа е и наменета. Видеото ќе го чекаме од организаторите на Mobile Monday.

Коментари и импресии очекувам од тие што присуствуваа, мене после 45 минути зборење и 15тина минути официјални прашања и дискусија и барем уште толку неофицијални муабети најубава ми беше тортата :)

Поздрав,
Ивс.

magla

read-only
8 октомври 2012
22
4
Честитки за успешната презентација! Пример за како треба и како не треба да се работи на odesk и комплет објаснет odesk со сите финти , транспарентно, со скриншоти.

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
Фала на комплиментите, се надевам дека тие што присуствуваа уживаа во презентацијата, незнаев ни јас колку точно ќе трае и на крај испаднаа 45 минути. Добро беше што почетната трема брзо помина и се надевам дека опфатив што е можно повеќе од целиот концепт на онлајн работење и принципите на кои треба да се внимава. Начинот на постигнување до целите е секако употреблив и на други сервиси, уствари многу од работите важат и во секојдневното нормално работење.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/29043429/Kako da go pobedite oDesk.pptx

Ова е линк до презентацијата, но мислам дека без присуство за убаво да се разберат детално објаснетите делови или барем гледање на видеото тешко дека е од многу помош. Ајде може во иднина ќе има прилика за други презентации и искрено се надевам дека многу повеќе луѓе ке присуствуваат, повторно се потврдува мојата констатација на инертност и незаинтересираност во Македонија.

Поздрав,
Ивс.

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Имам едно прашање. Всушност ќе го поделам на повеќе за да биде појасно

Дали на форумов ќе споделиш трикови како ја доби првата работа? Дури и проектите што даваат минимална цена преферираат клиенти што имаат веќе работено (без разлика дали по проект или по часови).

Дали е цената пресудна за првиот проект? Дали се исплати да го продадам трудот на првиот проект многу ефтино , но да добијам искуство на oDesk?

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
До сега 2 пати ги потсетив организаторите да го стават видеото на нивниот Youtube канал (http://www.youtube.com/momomacedonia), пишете и вие некој емаил може ќе има ефект.

Ивс.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Непрофесионална работа тоа ти е џабе ќе ги контактираш, можеш да видиш и по самите видеа (постарите) како лошо е снимено.
(шпекулирам) не е ни чудо да ги имаат по грешка дилитнато видеата :)

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
Мојот контакт со организаторите беше преку Дарко од New Media (http://newmedia.mk/). Мислам дека не е соодветно директно да го оставам неговиот меил тука за да може да се праќаат пораки но тие што навистина се знаинтересирани за видеото од презентацијата нека просурфаат малку и ќе најдат контакт на кој треба да испратат порака.

Поздрав,
Ивс.

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
Фала Алукард за поставување на линкот до видеото, сигурно некои од вас пуштиле некој маил па вроди со плод да биде поставено видеото на youtube.

Ајде сега коментари и забелешки.

+ да дигнат рака тие што успеаа да го изгледаат цело... 40 минути трае. Штета што го имаат скратено делот со дискусијата и прашањата на крај имаше уште 15тина минути квалитетен материјал.

Поздрав,
Ивс.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно