Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Playstation 5

erhanj

hello world
4 август 2019
92
173
Една конзола на залиха, сите регистрирани на меилот добија дека има сток и чисти си се.

Тие што направија пре-ордер во септември, добивте фискална? Јас не.
Со преднарачката добив фактура, што е исправно од нивна страна, не добиваш фискална со онлајн шопинг, дека им ги префрлаш парите директно на сметка.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Со преднарачката добив фактура, што е исправно од нивна страна, не добиваш фискална со онлајн шопинг, дека им ги префрлаш парите директно на сметка.
Да, тоа е во ред чим ти доставуваат фактура.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
а шо е проблем со ова? ја сум нов у оваа материја и не ми е јасно. не можат сони да навасаат побарувачка, не сакаат да произведат повеке, не можат да произведат, си прават некој филм или имиџ со ова...? Секој пат ова се случува, ко на пример и 4-ката кога излезе овака беше...?
неможе да прават три фабрики плус само пошто ќе има првичен интерес .. си прават проекции долгорочно што ќе е балансот .. и да глобално нема .. плус работи што зависат од деуги производители (нема ни графички нигде за лек истава генерација и дсл.) ќе се стабилизира со време

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Пред 10ти декември, на сите што прашуваа за ПС5 им се велеше дека ќе има нова пратка некаде во средина на декември, може и да се вратиш наназад во постовите каде што го кажуваат тоа членовите тука, а и лични пријатели мои истото го кажуваа. Исто така речено беше дека резервации нема, туку кога ќе стигнат ќе се стават онлајн за нарачка, директно во продавницата нема да се продаваат.

После 10ти декември, вработените почнаа да викаат дека сите се веќе резервирани, и нема да има конзоли во декември. Проблемот е во тоа што на голем дел луѓе не им дозволуваа претходно да резервираа, ги упатуваа на веб сајтот кога ќе има залиха. Како тоа наеднаш сите конзоли се резервирани кога на веб сајтот не можеше да се нарача?

Веќе кажаа другите погоре, ама ова е проблем за вторава група конзоли. Во септември се си беше во ред, неколку часа стоеше на веб сајтот дека има залиха, па секој имаше шанса да си нарача тогаш, затоа и никој не се побуна.
Го потврдувам ова. На 26.11.2020 бев во Галерија, во Сити Мол, и прашав како може да нарачам/преднарачам/резервирам. Одговорот од дечкото беше "Никако, само преку веб страната. Се очекува нова тура околу 15ти декември, па од 10ти почнете да си следите, и само така можете да нарачате."

kristijan_kiko

read-only
21 јули 2018
45
29
Го потврдувам ова. На 26.11.2020 бев во Галерија, во Сити Мол, и прашав како може да нарачам/преднарачам/резервирам. Одговорот од дечкото беше "Никако, само преку веб страната. Се очекува нова тура околу 15ти декември, па од 10ти почнете да си следите, и само така можете да нарачате."
Tоа е тоа што го збориме цело време овие 3 дена. Никој не очекува дека ќе стигнат 1000 парчиња, туку тоа што ќе стигне и 10 парчиња да се да биде достапно на нивната страна за нарачка. А не вака шверцерски да ги бутаат работите.

7 февруари 2013
948
1.086
А дали некој знае, дали би пуштиле залиха на онлајн после работно време или би било само во работно време? Да знаеме кога да бидеме по спремни за можна залиха и да направиме успешна нарачка :)

Mervan

read-only
4 март 2020
13
8
А дали некој знае, дали би пуштиле залиха на онлајн после работно време или би било само во работно време? Да знаеме кога да бидеме по спремни за можна залиха и да направиме успешна нарачка :)
Veke ne cekaj pred februari da ima nesto najava

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Ја има cold war за $10 ако сте на пс5.

You have to load up warzone.

Go to the warzone store and then find the franchise store - that's where the free MP week will be. As soon as you download a fraction of it, even 1Mb you can go to the PS store and search "Cold War" then it will have the cross gen bundle for a fiver.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Сите сте запнале за Галерија, демек вие да бевте на нивно место немаше да го направите истото и немаше конзолата да ја давате на познати? Не гледам што тука сте вие оштетени, ако ви смета, кога ќе има доволно залиха купете (за инает) од Нептун.
Толку сте се оптеретиле ко да е крај на свет ако немаш PS5 во декември 2020, има многу побитни работи од тоа да ја имаш најновата конзола.

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Сите сте запнале за Галерија, демек вие да бевте на нивно место немаше да го направите истото и немаше конзолата да ја давате на познати? Не гледам што тука сте вие оштетени, ако ви смета, кога ќе има доволно залиха купете (за инает) од Нептун.
Толку сте се оптеретиле ко да е крај на свет ако немаш PS5 во декември 2020, има многу побитни работи од тоа да ја имаш најновата конзола.
Не знам зошто на неколку наврати истава реторика ја терате. Никој не умре, ниту се разболе што не купил PS5 во декември 2020. Зборуваме за принципи, зборуваме за главен увозник, дистрибутер, или што и да е, зборуваме за непрофесионален однос. Воопшто не е битно дали се работи за конзола, за парче хартија, или само за кажан збор, битно е што лажеа. Излажаа дека не е можно да се резервира или купи на поинаков начин, туку мора да се прати страната и од таму да се купи. Излажаа и за други работи, но да не се повторувам, ако ја читаш темава ќе видиш за што станува збор.

Муабетот „демек вие да бевте на нивно место немаше да го направите истото и немаше конзолата да ја давате на познати?“ ги оправдува сите глупости што ни се случуваат во државава, како: пуштање „познати“ преку ред на шалтер, лечење на „познати“ со привилегии, вработувања по линија на „познати“, итн.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Да не заборавиме на ова. Типично македонска фирма. Првичното известување беше избришано за луѓе да стискаат ф5 на нивната страна.

Погледнете го атачментот 94930Погледнете го атачментот 94932
Ова беше за launch day а конзолите беа продадени на 18ти септември. Нз кој мој ставаа, осим за оние пакетите со ТВ да ги погураат :)

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Да не заборавиме на ова. Типично македонска фирма. Првичното известување беше избришано за луѓе да стискаат ф5 на нивната страна.

Погледнете го атачментот 94930Погледнете го атачментот 94932
Баш така, го избришаа првиот пост, и луѓе читаат и очекуваат дека ќе има конзоли на лагер. После некој ќе каже биле професионалци, на пластичарска у дуќан повеќе те ценат и почитуваат како купувач, е до толку се професионални.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Мислам дека треба да се соберете и да ја запалите Галерија, ама во револт за потпалка наместо молотови коктели користете го кешот за PS5.
„Ви дававме наши пари но не ги сакавте, еве ги запаливме!“

7 февруари 2013
948
1.086
Абе дечкиве што коментираа што ви се тие криви, или незнам што не ја осетија безобразноста на Галерија, затоа така зборат. :)

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
206
150
А ова демек имаше објава кога ќе почне продажбата на вчерашната количина.
Комедии? Несериозност? .....

7 февруари 2013
948
1.086
Е и каде и како ќе се продаваат сега!?!? Место да кажат чекајте нови количини околу Пролет пример, овие безврска изјава дека немало на сајтот повеќе да се продава, а кај ке се продава повеќе!?

kristijan_kiko

read-only
21 јули 2018
45
29
Кога го објавиле ова ?
Мислењето е автоматски споено:

Ова значи не чекајте веќе на сајтот. Кој ќе си фати врски ќе си добие плејка на рука и тоа е тоа . Хахаха каква комедија мајко мила

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Е и каде и како ќе се продаваат сега!?!? Место да кажат чекајте нови количини околу Пролет пример, овие безврска изјава дека немало на сајтот повеќе да се продава, а кај ке се продава повеќе!?
Јас го разбрав као за оваа пратка. Повеќе пак ќе мора на сајт нешто да пуштат.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Јас не се возбудувам многу за ова со Галерија. Многу едноставно, моја нога таму веќе не стапнува.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Првата пратка не беше вака, не е добро мн хајт се крена со плејкава полудеа народов и тие што не ни играле никад на сони сакаа и плус пандемија....

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Еве кај отишле
a816a0b9564a9c555709abcc2c04cc69.jpg

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно