masterwu
lurker
masterwu's setup
- Processor & Cooler
- Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
- Motherboard
- Asus Z170 Pro Gaming
- Storage
- Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
- PSU
- Cooler Master V550S
- RAM
- 16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
- Video card
- Asus Strix GTX 970
- Case
- Cooler Master CM690 III
- Mouse
- Logitech Proteus Core G502
- Keyboard
- Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
- Monitor
- Dell UltraSharp U2410
- OS
- Windows 10
Пред 10ти декември, на сите што прашуваа за ПС5 им се велеше дека ќе има нова пратка некаде во средина на декември, може и да се вратиш наназад во постовите каде што го кажуваат тоа членовите тука, а и лични пријатели мои истото го кажуваа. Исто така речено беше дека резервации нема, туку кога ќе стигнат ќе се стават онлајн за нарачка, директно во продавницата нема да се продаваат.Луѓе, дајте доказ дека така прават со преднарачките и јас лично ќе им пишам на Sony Europe за misconduct. Ја немам проблем со ништо, совен тоа што покажувате со прст и ги какате и на рекла казала измислувате работи. Ако мислите дека нешто таков се случува, дај пример и кажи како. Не вака. Ми нема смисла.
Знам луѓе од форум и надвор од форум што без никакви врски купија PS5 и си го добија на време. Може некој од вас направил нарачка додека не била на залиха, па логично дека ќе ви ја откажат. Тоа ми се има случено и на Амазон.![]()
После 10ти декември, вработените почнаа да викаат дека сите се веќе резервирани, и нема да има конзоли во декември. Проблемот е во тоа што на голем дел луѓе не им дозволуваа претходно да резервираа, ги упатуваа на веб сајтот кога ќе има залиха. Како тоа наеднаш сите конзоли се резервирани кога на веб сајтот не можеше да се нарача?
Веќе кажаа другите погоре, ама ова е проблем за вторава група конзоли. Во септември се си беше во ред, неколку часа стоеше на веб сајтот дека има залиха, па секој имаше шанса да си нарача тогаш, затоа и никој не се побуна.