Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Playstation 5

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
Ако чекаме на галерија изгледа ќе се изначекаме. Дали можда @gOJDO би можел некако да не снабди како што прави со графички? Мислам дека има многу поголема шанса да добиеме од страна отколку од Галерија.

brasica

lurker
18 април 2010
688
1.052
brasica's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7800X3D Arctic Freezer III 360 RGB
Motherboard
Asus X670E-F Gaming
Storage
Kingston KC3000 M.2 2TB II KC3000 M.2 1TB
PSU
Lian Li EDGE EG1000
RAM
G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB 6000Mhz CL36
Video card
EVGA RTX3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Lian Li O11 Vision
Mouse
Logitech G Pro Wireless
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
SMSL Sanskrit 10th MKII + PSB Alpha PS1
Monitor
Asus PG348Q
OS
Win 11 Pro
Ми стигна известување по маил дека има лагер и не можев да го отворам линкот :).

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
абе луѓе јас одам во галерија да купам втор контролер и прво тој што работи таму ме гледа како да сум влегол да му крадам

Не, ова е лага дефинитивно. Ја кога и да сум влегол во Галерија биле маскимално љубезни и крајно коректни. А верувај, не идам кај нив само за игри да купувам, туку и слушалки, грамофон, soundbar и што уште не. И тоа не сум бил само во City Mall, туку сум подигал пратки од главниот магацин, сум бил во контакт со дечките од достава. Overall, од нив подобро искуство може да добиеш само во Нексио. :)

Прекини да јадеш трици. Сите ги воздигнувате Анхоч во небо, а во суштина на повеќето продукти имаат највисоки цени и не се секогаш толку љубезни колку што ги правите. Ама Галерија, што се максимално фер, само ради тоа што еден е**н PS5 не може да купите, нив ги ругате. А и да живееш во Германија, ниту таму нема да најдеш на залиха.

Али, ајде лечете си фрустрации и плукајте по локалниве фирми.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.056
3.493
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
имаш опција да платиш онлајн со картичка преку страната .. не е ваљда да ја тргнале? имам неколку нарачки купено (последна во септември).
епа не ја гледам таа опција … види фотос (ова „во готово“ не го избрав никаде, само се појавува и нема друга опција):
1608207540964.png

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Разликата во Германија и останатите земји е што скалпери ги купуваат конзолите со ботови. Кај нас не ни се нуди за купување конзолата. Ете како што реков пред некој пост дека најверојатно од цела пратка 2-3 само ќе стават за нарачка на веб колку да се покријат, и изгледа така испадна според коментариве на луѓето тука. (Освен ако и кај нас не почнаа луѓето со ботови да купуваат, тогаш тоа е друго).

Не се сомневам дека твоето искуство било топ секогаш кога си пошол таму, но не гледам никаква причина зошто членот би лажел за неговото искуство. Можеби вработениот имал лош ден? Не можеш и ти да тврдиш дека членот лаже само заради тоа што ти си имал добро искуство.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
епа не ја гледам таа опција … види фотос (ова „во готово“ не го избрав никаде, само се појавува и нема друга опција):
Погледнете го атачментот 94887

Некогаш за преднарачки не дава да се плати со картичка однапред. Кога ја нарачав Super Mario All-Stars колекцијата, истото ми се деси. Појдов до нивниот магацин (10 минути пешки е од кај мене) им платив во кеш и си ја земав.
Мислењето е автоматски споено:

Разликата во Германија и останатите земји е што скалпери ги купуваат конзолите со ботови. Кај нас не ни се нуди за купување конзолата. Ете како што реков пред некој пост дека најверојатно од цела пратка 2-3 само ќе стават за нарачка на веб колку да се покријат, и изгледа така испадна според коментариве на луѓето тука. (Освен ако и кај нас не почнаа луѓето со ботови да купуваат, тогаш тоа е друго).

Разликата кај нас е друга. Sony дава многу мала залиха, сите се тепаат да ја купат конзолата и тоа е тоа. Не верувам дека е со ботови или било што. Само се работи за мала количина на лагер.

А за вторив дел, мислам сите се напнаа да плукаат по Галерија што не е океј. Полека, сигурно за некој месец сите што сакаме да купиме ќе си купиме. :) И ја сум изреволтиран, ама тоа е. Трпение и сите ќе купиме. Башка сега и нема што да се игра на PS5. :LOL:

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Некогаш за преднарачки не дава да се плати со картичка однапред. Кога ја нарачав Super Mario All-Stars колекцијата, истото ми се деси. Појдов до нивниот магацин (10 минути пешки е од кај мене) им платив во кеш и си ја земав.

Разликата кај нас е друга. Sony дава многу мала залиха, сите се тепаат да ја купат конзолата и тоа е тоа. Не верувам дека е со ботови или било што. Само се работи за мала количина на лагер.

А за вторив дел, мислам сите се напнаа да плукаат по Галерија што не е океј. Полека, сигурно за некој месец сите што сакаме да купиме ќе си купиме. :) И ја сум изреволтиран, ама тоа е. Трпение и сите ќе купиме. Башка сега и нема што да се игра на PS5.
Галерија може се ок фирма за наши услови тука, ама далеку од тоа дека се добри со работиве што ги прават. Ако кажуваш дека сони ти налага само онлајн нарачки а ти си правиш зделки во позадина, тоа е веќе за пријава во сони.

Јас коа напраив преднарачка на пс5 имаше 5 достапни и не требаше да се плати однапред, за после да ме контактираат на меил дека не е валидна преднарачката и дека другиот ден ќе биде достапна, а беше достапна после саат време ама со плаќање однапред. Апла лажат да сме реални.

ec37a367afb52e5acab0ba701591ace3.jpg
4ed441d8c8dbe010607f41783a929a94.jpg
dc580ad372d190bab120dc27aebd54b5.jpg

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Маршале, ако јадам трици тебе прв ке те изедев. Зошто би измислувал жити се? Може на дечкото не му бил ден па јас сум ја наебал кога сум влегол. Јас само искуство споделив.

Друго, ако прочиташ по моите постови ке видиш дека јас не сум гејмер и дека никаде не се оптоварувам со тоа дали ке купам сега или по 5 месеца. Во еден пост дури и потенцирав дека не сакам да се замарам со чекање и преднарачки и дека ке чекам фино лепо да испадне нормално и да си го купам од продавница без никакви комплкации. Се друго е сарказам и заебанција.

Трето, не кажав ништо убаво за анхоч, каде виде дека ги воздигнав анхоч? Отвори у тема за искуства со анхоч и таму ке најдеш дека сум имал катастрофа искуство и со нивната продажба, каде што купив тестатура од 100 евра, беше расипана, ја однесоа не сервис, ми ја вратија демек исправна е, и коа ја однесов дома пак беше со истиот дефект, не чепната.

Четврто, не живеам во Германија, брат ми живее. Јас за жал у Штип. :D

Не, ова е лага дефинитивно. Ја кога и да сум влегол во Галерија биле маскимално љубезни и крајно коректни. А верувај, не идам кај нив само за игри да купувам, туку и слушалки, грамофон, soundbar и што уште не. И тоа не сум бил само во City Mall, туку сум подигал пратки од главниот магацин, сум бил во контакт со дечките од достава. Overall, од нив подобро искуство може да добиеш само во Нексио. :)

Прекини да јадеш трици. Сите ги воздигнувате Анхоч во небо, а во суштина на повеќето продукти имаат највисоки цени и не се секогаш толку љубезни колку што ги правите. Ама Галерија, што се максимално фер, само ради тоа што еден е**н PS5 не може да купите, нив ги ругате. А и да живееш во Германија, ниту таму нема да најдеш на залиха.

Али, ајде лечете си фрустрации и плукајте по локалниве фирми.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Сироти галерија нема да можат на раат да работат од што ги напаѓаме. Ако се сериозна фирма нека се однесуваат така, а не од цела пратка да пуштат во продажба една конзола. Нели се професионални, професионалност е кога ќе стигне пратката навреме да објавиш, да ја пуштиш цела количина, секој да има шанса да проба да си порача. Не е проблем тоа што количински се ограничени, проблем е што играат педерски игри, а се прават професионалци.

Mervan

read-only
4 март 2020
13
8
Галерија може се ок фирма за наши услови тука, ама далеку од тоа дека се добри со работиве што ги прават. Ако кажуваш дека сони ти налага само онлајн нарачки а ти си правиш зделки во позадина, тоа е веќе за пријава во сони.

Јас коа напраив преднарачка на пс5 имаше 5 достапни и не требаше да се плати однапред, за после да ме контактираат на меил дека не е валидна преднарачката и дека другиот ден ќе биде достапна, а беше достапна после саат време ама со плаќање однапред. Апла лажат да сме реални.

ec37a367afb52e5acab0ba701591ace3.jpg
4ed441d8c8dbe010607f41783a929a94.jpg
dc580ad372d190bab120dc27aebd54b5.jpg
Izvinete, ova poraka e na prvata prednaracka neli?

ps.. Ako e od prvata prednaracka togash ovie od galerija epten se p****

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Izvinete, ova poraka e na prvata prednaracka neli?

ps.. Ako e od prvata prednaracka togash ovie od galerija epten se p****
Преднарачката на 18ти септември беше океј, имаше доста (релативно) време да се купи, и се плаќаше одма со картица. Може побрзал или закаснил.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Преднарачката на 18ти септември беше океј, имаше доста (релативно) време да се купи, и се плаќаше одма со картица. Може побрзал или закаснил.
Ова беше еден саат пред "официјално" да пуштат залиха. После тоа беше океј ама предтоа ме исполажаа за причините и времето кога ќе може официјално да се преднарача.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Луѓе, дајте доказ дека така прават со преднарачките и јас лично ќе им пишам на Sony Europe за misconduct. Ја немам проблем со ништо, совен тоа што покажувате со прст и ги какате и на рекла казала измислувате работи. Ако мислите дека нешто таков се случува, дај пример и кажи како. Не вака. Ми нема смисла.

Знам луѓе од форум и надвор од форум што без никакви врски купија PS5 и си го добија на време. Може некој од вас направил нарачка додека не била на залиха, па логично дека ќе ви ја откажат. Тоа ми се има случено и на Амазон. :)

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Луѓе, дајте доказ дека така прават со преднарачките и јас лично ќе им пишам на Sony Europe за misconduct. Ја немам проблем со ништо, совен тоа што покажувате со прст и ги какате и на рекла казала измислувате работи. Ако мислите дека нешто таков се случува, дај пример и кажи како. Не вака. Ми нема смисла.

Знам луѓе од форум и надвор од форум што без никакви врски купија PS5 и си го добија на време. Може некој од вас направил нарачка додека не била на залиха, па логично дека ќе ви ја откажат. Тоа ми се има случено и на Амазон. :)
Мене ме интересира кога купиле. Освен преднарачките првиот пат они не пуштија да може некој да порача. Како овие луѓе порачале? К

Никој нема замерки за во септември, луѓето што тогаш порачаа си ги добија, од каде искочија овие резервации сега, цела пратка да е распродадена?

kristijan_kiko

read-only
21 јули 2018
45
29

Нема можност за нарачка а стигнати се плејките. Тоа е проблемот за првиот пат никој не збори. Збориме за сега што вака направија

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Хахаха браво браво, пишале продадено, о а заслужува пријава во сони

Атачменти

• Screenshot_20201217_145045_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20201217_145045_com.android.chrome.jpg
    357,8 KB · Прегледи: 91

Последни теми