Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PlayStation 4 дискусија

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Што ви е проблемот со акаунтиве незнам..... Имајте два users на конзолата, еден на PSN UK еден на PSN US.
Стајте ги двата Primary и ловете попусти на двата.
Ако ви е за ебани трофеи. Играјте само на едниот акаунт.. Другиот чувајте го само за купување. Штом е primary наместен акаунтот, и да купиш со PSNUK играта ко ќе се спушти на конзола, ќе си влезеш на усерот со амерички акаунт и од таму ќе ја играш.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Стајте ги двата Primary и ловете попусти на двата.
Нел беше еден account може да има повеќе primary конзоли, ама една конзола може да биде primary на само еден account? (јес да ова може да се мења цело време - на кој да биде примарна ако тоа мислеше). Другото да тоа е тоа .. два акаунта, и најдобро кај се начека зделка

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Нел беше еден account може да има повеќе primary конзоли, ама една конзола може да биде primary на само еден account? (јес да ова може да се мења цело време - на кој да биде примарна ако тоа мислеше). Другото да тоа е тоа .. два акаунта, и најдобро кај се начека зделка
Еден акаунт може да е primary само на една конзола.
На една конзола можеш да имаш повеќе primary акаунти.

armin06

hello world
13 април 2007
76
30
Иначе со американски пејпал и наша картица слободно можеш да се поврзеш на пс сторе без никаков проблем, јебига ова до сега не сум знаел дека можело така, ја па трчи ваму трча таму да купиш гифт карта па да убациш во реедем коде цццц.
Како ај објасни плис?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

K3nPa4i

read-only
2 декември 2015
38
48
А дека ги има за $18 Бетмен Аркам трилогијата (Batman: Arkham Collection) за сите нубови како мене што попатно испуштиле да ги играат на PS3 првите две Asylum и City... :crazy:

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
bb47bbf9ff215c5b57913f9cd381cce8.jpg

Јас ова земав денес.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.405
1.639
За сите што го користите TopCashback како начин за поврат на средства при пазарување онлајн, вадете ги парите преку сајтот како Virtual Visa (за кое што добивате +5% од сумата!) и ќе можете истата таа картичка да ја искористите за PSN top-up! :)

Ова ќе ви креира виртуелна картичка со US потекло.
Не заборавајте кога ја креирате да ставите исто име, презиме и адреса ИСТО како што ви е и на PSN.

Еве, јас само што дополнив 30$ на овој начин, без купувате 3-rd party gift cards и немаше никакви проблеми околу валидација на адреса или картичка.

--------------

Пробан со БГ Пејпал и разно-разни картички да ставам кредит на УС ПСН акаунт - не успеав.

-------------

Пробани неколку трансакции од G2a, CDKeys & pcgamesupply, сите поминаа без проблем со исклучок на последната.
Две трансакции ми „замрзнаа“ и зедоа пари, за после некое време да ги рефундират. На страна од лошото искуство со нив и нивната техничка подршка - да не зборам за дизајнот и UX на страната. pcgamesupply НЕ ги препорачувам.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.405
1.639
да не ја има некој купено "A Way Out" па да шерне еден инвајт наваму, би сакал да ја пробам пред да ја купам, а педериве не ти даваат триал ако не те инвајтне некој :/

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
да не ја има некој купено "A Way Out" па да шерне еден инвајт наваму, би сакал да ја пробам пред да ја купам, а педериве не ти даваат триал ако не те инвајтне некој :/
Земи си ea access.

Иако играта е шит.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.502
3.103
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Дали некој активирал EA ACCESS на PS4? Јас имам US Account на PS4 и кога сакам да купам EA ACCESS membership ми бара кредитна/дебитна. Пополнувам но веројатно ја препознава дека е од Македонија и не дава да купам со таа картица. Пробав и ПејПал истото се случува. Има уште една опција со гифт кард изгледа така ќе морам да купам нов гифт кард за PS4. Инаку имам пари во wallet-от ама не може со тие да се купи EA ACCESS (од за мене непознати причини).

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Дали некој активирал EA ACCESS на PS4? Јас имам US Account на PS4 и кога сакам да купам EA ACCESS membership ми бара кредитна/дебитна. Пополнувам но веројатно ја препознава дека е од Македонија и не дава да купам со таа картица. Пробав и ПејПал истото се случува. Има уште една опција со гифт кард изгледа така ќе морам да купам нов гифт кард за PS4. Инаку имам пари во wallet-от ама не може со тие да се купи EA ACCESS (од за мене непознати причини).
Единствено со код за ea access.

Get EA Access 12 Month PS4 (US) cheaper | cd key Instant download | CDKeys.com

Секој друг начин бара картица од уса.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.502
3.103
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Единствено со код за ea access.

Get EA Access 12 Month PS4 (US) cheaper | cd key Instant download | CDKeys.com

Секој друг начин бара картица од уса.
Ќе пробам другата недела, па ќе пишам.
P.S. имаш пробано лично? Од коментарите на Амазон гледам дека се жалат дека повторно им бара податоци од картица.
UPDATE - изгледа некој нашол финта:
"Been looking since launch for a us account code. Please reddem this on the playstation website as trying on your console will still result in it asking for an american credit card."

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Сега гледам дека и на амазон има што е супер.

https://www.amazon.com/EA-Access-Month-Digital-Code/dp/B07Z9WGLQ4

Има и за месец и за цела година.

Кажува дека има на лагер а ми дава ова чудно
Some items are no longer available
We're sorry. Some items became unavailable after you added them to your shopping cart. Click here to return to the product detail page and try another seller

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.502
3.103
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Само што ја купив преку амазон за 1 месец и направив redeem преку вебсајтот (playstation) без проблеми.

Последна промена:

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Кажува дека има на лагер а ми дава ова чудно
Some items are no longer available
We're sorry. Some items became unavailable after you added them to your shopping cart. Click here to return to the product detail page and try another seller
Адресата провери ја, треба америчка да имаш.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.502
3.103
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Многу малце игри во споредба со хбокс
Се согласувам. Друга опција е Playstation Now. Ама како и да е има 2 игри од ЕА што сакам да ги играм, а вкупно коштаат $30+ а вака 5 долари месечно. Ќе пробам да ги изиграм месецов, плус има и трајали за неколку игри и после гасам :) Би било добро и Ubisoft да овозможи на PS4 ваква работа...

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Се согласувам. Друга опција е Playstation Now. Ама како и да е има 2 игри од ЕА што сакам да ги играм, а вкупно коштаат $30+ а вака 5 долари месечно. Ќе пробам да ги изиграм месецов, плус има и трајали за неколку игри и после гасам :) Би било добро и Ubisoft да овозможи на PS4 ваква работа...

Како идеш има Еа хубб, Еа 1 месец и Еа 12 месец, веке активирива преку реедем код за 1 месец?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.502
3.103
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
EA 1 месец. Ми стигна на мејл дека сум го купил и таму го има кодот. Се уклучуваш на Playstation account-от преку компјутер (на профилот) и одиш во redeem каде што го внесуваш кодот. После тоа палиш PS и го симнуваш хабот. Автоматски треба да си логиран.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
EA 1 месец. Ми стигна на мејл дека сум го купил и таму го има кодот. Се уклучуваш на Playstation account-от преку компјутер (на профилот) и одиш во redeem каде што го внесуваш кодот. После тоа палиш PS и го симнуваш хабот. Автоматски треба да си логиран.

ова е канта невидена кај имам мочан лимит од 500гб кој веке сум ги прошол уште на 20феб, па уште да ги симињам игрите, јас мислев игрите ги играш онлине а не да ми се симињаат на диск

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.502
3.103
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
ова е канта невидена кај имам мочан лимит од 500гб кој веке сум ги прошол уште на 20феб, па уште да ги симињам игрите, јас мислев игрите ги играш онлине а не да ми се симињаат на диск
Е тоа е заебано да...и PSN Plus e така. Имам 50+ игри, ама морам да ги бришам за да направам место. И после кога се избришани те мрзи па да чекаш да симињаш ако ти се приигра пак некоја од тие игри.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Е тоа е заебано да...и PSN Plus e така. Имам 50+ игри, ама морам да ги бришам за да направам место. И после кога се избришани те мрзи па да чекаш да симињаш ако ти се приигра пак некоја од тие игри.

Ps now не е така играш одма без да ја симнеш играта, мојот е 500гб со 2тб усб, не е проблем ако нема лимит од овој мочаниот а1

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.502
3.103
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM