kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.059
- 7.732
Ку*ва о поштењу, војска и скрачењу, а форум.ит.мк членови за Пејпал дека ќе дојдеОвој муабет со ПејПал пречките и каде е проблемот, мислам дека се прави веќе 150 години. ПејПал беше Бог и батина кога во ...
Ку*ва о поштењу, војска и скрачењу, а форум.ит.мк членови за Пејпал дека ќе дојдеОвој муабет со ПејПал пречките и каде е проблемот, мислам дека се прави веќе 150 години. ПејПал беше Бог и батина кога во ...
Прашај го PayPal
А Пејпал вика до вас еТоа што го кажуваат од секогаш - до ПејПал е дали ќе овозможи исплати во Македонија или не.
В'тиме, В'тиме, В'тиме вака едно 10 години, и пак никој ништо не знае.А Пејпал вика до вас е![]()
Кога беше Тевдовски министер имаше тим за ова. Кога си замина човекот и дојде Групер министер се отиде одпоново.В'тиме, В'тиме, В'тиме вака едно 10 години, и пак никој ништо не знае.
И мене ПејПал ми имаат кажано дека е до нашите банки. Најубаво е некое министерство надлежно за истото, а тоа треба да е за финансии, да испрати официјално барање и одговор.
Ама затоа Групер екипа направија 200 конференции со Виза и Мастер и уште 100 евенти дека сме биле рај за дигитални номадиКога беше Тевдовски министер имаше тим за ова. Кога си замина човекот и дојде Групер министер се отиде одпоново.
Лично не разбирам што е проблемот. Ние сме веќе со една нога во ЕУА Пејпал вика до вас е![]()
Лично не разбирам што е проблемот. Ние сме веќе со една нога во ЕУСе шалам, може не сме ама не сме ни на ниво на Еритреја сигурно. До сега колку што знам ниту една од двете страни не излезе да каже поконкретно во што е проблемот. Кој член од закон или слично не е компатибилен со тоа што го бара ПејПал од Македонија или обратно Македонија од ПејПал.
Еве ако не друго последно го имаме примерот од Србија во која ПејПал почна да функционира а законодавството би требало да ни е до некаде комаптибилно а имаме и ист статус (европски земји надвор од ЕУ ако тоа игра улога).
А најново ме "израдуваа" клиентите од Шведска дека после нова година нема да можеле директно да ми праќаат пари на банкарска сметка бидејќи нивната банка ќе прекинела да врши директни трансфери во земји надвор од СЕПА. Значи сега дополнителни трошоци преку TransferWise. Се надевам нема сите да го направат тоа.
Колку што ја пратев ова тема, во моментов не постојат правни пречки за имплеметација на ова. Проблемот сега се во деловната политика на Pay-Pal, колку што имав некаде прочитано, ангажманот/трошокот кој е потребен за ова имплемтација на услуга им бил речиси ист и за мал пазар (како на пример Македонија) и за поголем (како на пример Србија). Логично е за нив, овие со мал пазар да се на дно на листа на приоритети.Лично не разбирам што е проблемот. Ние сме веќе со една нога во ЕУСе шалам, може не сме ама не сме ни на ниво на Еритреја сигурно. До сега колку што знам ниту една од двете страни не излезе да каже поконкретно во што е проблемот. Кој член од закон или слично не е компатибилен со тоа што го бара ПејПал од Македонија или обратно Македонија од ПејПал.
Еве ако не друго последно го имаме примерот од Србија во која ПејПал почна да функционира а законодавството би требало да ни е до некаде комаптибилно а имаме и ист статус (европски земји надвор од ЕУ ако тоа игра улога).
А најново ме "израдуваа" клиентите од Шведска дека после нова година нема да можеле директно да ми праќаат пари на банкарска сметка бидејќи нивната банка ќе прекинела да врши директни трансфери во земји надвор од СЕПА. Значи сега дополнителни трошоци преку TransferWise. Се надевам нема сите да го направат тоа.
Колку што ја пратев ова тема, во моментов не постојат правни пречки за имплеметација на ова. Проблемот сега се во деловната политика на Pay-Pal, колку што имав некаде прочитано, ангажманот/трошокот кој е потребен за ова имплемтација на услуга им бил речиси ист и за мал пазар (како на пример Македонија) и за поголем (како на пример Србија). Логично е за нив, овие со мал пазар да се на дно на листа на приоритети.
Ќе пуштам моја слика до нивната банкаТоа за црномањестите швеѓани да не го испраќаат кешот надвор.![]()
Некој доби пристап до Револут? Пред година дена мислам влегов во бета листата, и нема ништо сеуште.
We’re currently only supporting legal residents of the European Economic Area (EEA), Australia, Singapore, Switzerland, Japan, the United Kingdom and the United States. The EEA includes:
Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Republic of Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain and Sweden.
We’re launching across the world soon, so stay tuned!
1.Сменете си ги шифрите, имале упад пред некој ден/недела.
libertas.mk
Ако земеш е-државјанство на Естонија?…
3.
Кажете некое решение да имам саглам ПП акаунт, ќ'умрам од очајОд каде да оженам странкиња, каде ќе ми дадат најбрзо државјанство ?
Тој муабет пред едно 9 години ми го кажа некој, знам зошто седев на маса со Аиво Орав. И тогаш испадна дека (повторно не ме фаќај за збор) треба компанија да се отвори и што е полошо да се води, трошоци еден куп - https://learn.e-resident.gov.ee/hc/en-us/articles/360000625118-Costs-fees . Млад фриленсер сака да си ја проба среќата ваму-таму и затоа тогаш ми беше малку голем залак.Ако земеш е-државјанство на Естонија?
Кажете некое решение да имам саглам ПП акаунт, ќ'умрам од очајОд каде да оженам странкиња, каде ќе ми дадат најбрзо државјанство ?
![]()
Нацевска : Се отвара пазарот на платежни услуги, ќе се зголеми конкурентноста и ќе се намалат надоместоците - Либертас
– Со новиот Закон за платежни услуги и платни системи се очекува да се јават нови даватели на платежни услуги со што ќе се зголеми конкурентноста на пазарот што пак ќе придонесе кон збогатување на услугите, дигитализација и намалување на надоместоците што им се наплатуваат на граѓаните. Покрај...libertas.mk
Според ова има нешто надеж за PayPal, или важи само за локални платежни процесори?
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден