Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Здраво, има ли некој искуство со disabled account на payoneer , и дали некој знае како да ги добијам на телефон? Кога звонам ми го бара customer id и потоа ми вика да одам на нивната веб страна за помош, никако не ме поврзува да зборувам со човек.

Друже што направи бе за да ти ја исклучат сметката жити се ако не е проблем да споделиш? Инаку кај нив овие работи се финални. Значи дека тоа е тоа со тоа име и сметка.

Persephone

read-only
4 јануари 2023
2
0
Немам никаде стигнато тракинг број, free shipping-от треба да има тракинг?
Дали ти стигна картичката во дадениот рок?

Јас порачав нова на 26 мај, еве утре е 26 јуни тракингот нема никаков апдејт. Прашав во Пајонер ми викаат чекај. Има шанси да стигне за скоро? Малце ми е сомнително зошто нема никаков апдејт на тракинг системот цел месец..

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Проверка од некој што вадел скоро од комерцијална, дали сеуште е со 0 денари провизија од банкомат?
Живо ме занима дали ова уште работи? И до која сума?

Пробав во Грција со ЕУР картичка да извадам 100€, 6.5% провизија дафк или има специфични банкомати?
IMG_0408.jpeg

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово

Пробав во Грција со ЕУР картичка да извадам 100€, 6.5% провизија дафк или има специфични банкомати?
Погледнете го атачментот 138691
да - само на банкомати што се на "реални банки" како алфа, пиреус, нашнл, еуробанк..
има доста никнуваат овие но-нејм што дерат со провизија

пример
1720296950798.png 1720296971588.png

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36

Пред 2 недели бев Грција на одмор па реков да тестирам. Извадив 500 ЕУР од Алфа банк банкомат, и ми зеде тотал 4,3 ЕУР што е еднакво на 0,86%, што е мн помалце од 3.5% на таа сума.
Банкоматот има фиксна камата од 4,3 ЕУР на секоја трансакција. Без разлика колку вадиш толку ќе кошта, така да што повеќе вадиш подобро (нз колку е лимит на една трансакција). Немаше никакви дополнителни трошоци од Пајонеер.

Persephone

read-only
4 јануари 2023
2
0

Вадев од комерцијална пред една недела, за 120,000 ден провизија околу 2600 ден.

binguspingus

read-only
6 август 2022
3
0
Здраво дали има некој објаснето како се плаќа на e-pdd персонален данок за прилив од пајонир во евра, ако изберам доход од работа неможам ни да прикачам документ ни да сменам валута во евра?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Здраво дали има некој објаснето како се плаќа на e-pdd персонален данок за прилив од пајонир во евра, ако изберам доход од работа неможам ни да прикачам документ ни да сменам валута во евра?

Се тоа е можно само треба да пробаш. Доход од работа > Консултански услуги. Земја на потекло пиши од каде ти се парите и после ќе можеш и валута да избериш.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Можи е малце оф топик, ама само шо ми стигна мејл дека ми е блокирана картицата за да се заштитат средствата, бидејќи вчера имало обид за наплата од Тикетмастер ЕУ, без мое одобрување. Јас сум немал интеракција со сајтот, нити знаев дека постои. Картицата е навистина блокирана, значи не е некој скам мејл. Дали имаат некаков breach of data некаде кај шо сум плаќал, не знам, ама ете, чисто информативно.

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
448
Прага, Чешка
Не е нова, ги имаат објаснето на вебсајтот.
Се однесува на случај кога имаш приход од странство а си жител на Македонија (и нема договор за избегнување на двојно оданочување).
Ако на пример не си жител на Македонија (живееш во странство) и имаш приход таму, немаш обврска да пријавиш данок во МК

Ако живееш во Македонија а плаќаш данок на државата од каде примаш плата, и постои договор за избегнување на двојно оданочување, немаш обврска да платиш данок во МК.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово
Можи е малце оф топик, ама само шо ми стигна мејл дека ми е блокирана картицата за да се заштитат средствата, бидејќи вчера имало обид за наплата од Тикетмастер ЕУ, без мое одобрување. Јас сум немал интеракција со сајтот, нити знаев дека постои. Картицата е навистина блокирана, значи не е некој скам мејл. Дали имаат некаков breach of data некаде кај шо сум плаќал, не знам, ама ете, чисто информативно.
И? Ќе ти ја одблокираат или што е работа? Ќе треба да нарачуваш нова картичка?

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
И? Ќе ти ја одблокираат или што е работа? Ќе треба да нарачуваш нова картичка?
Веќе нарачав. Симптоматично е тоа што и покрај безброј мејлови, лајв чат сесии, тие одбиваат да ми дадат било каква информација околу сомнителната трансакција велејќи дека немаат такви информации. Што е екстремно загрижувачки, бар според мене. Ако финансиската институција чија картичка е блокирана нема информации за сомнителните трансакции, кој треба да има.

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Веќе нарачав. Симптоматично е тоа што и покрај безброј мејлови, лајв чат сесии, тие одбиваат да ми дадат било каква информација околу сомнителната трансакција велејќи дека немаат такви информации. Што е екстремно загрижувачки, бар според мене. Ако финансиската институција чија картичка е блокирана нема информации за сомнителните трансакции, кој треба да има.
Уште ако те тераат да платиш за картичката...

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Уште ако те тераат да платиш за картичката...
Не се плаќа картичката. Се плаќа ако сакаш да имаш побрз шипинг, шо реално сакал нејќел ќе го платиш оти платаат стигнува не мојш да ја трошиш...

negoznam

read-only
8 ноември 2010
18
22
Скопје
negoznam's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x @ 4.6GHz + Noctua NH-D15S
Motherboard
Gigabyte B450 Aorus Elite
Storage
Samsung 970 Evo Plus 250GB + 1TB Samsung 980 + 1TB WD Green
PSU
EVGA superNOVA 1000 G3
RAM
4x8GB Kingston HypeX Predator CL16 @ 3200MHz
Video card
MSI 3080 Suprim X 10GB
Case
LANCOOL II Mesh Performance
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Keychron K4 V2
Audio
Helium 400BT
Monitor
Lg 35WN75C + Samusng LF24T35
OS
Windows 10
Не се плаќа картичката. Се плаќа ако сакаш да имаш побрз шипинг, шо реално сакал нејќел ќе го платиш оти платаат стигнува не мојш да ја трошиш...
Додај ja виртуелната пајонир картичка на GWallet/Apple Pay и не мора да чекаш.

Pkocevxx1

read-only
3 март 2021
24
5
Zdravo momci, vo proces na verifickacija sum na payoneer karticka za da mi stigne, im isprativ licna karta i sega mi tere verifikacija na adresa so utility bill ili bank documnet, na stopansak banka sum pa koja koj dokument bi mi zavrsil rabota ako moze da mi kazete. Fala odnapred

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно