Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Не гледам таква опција, ама не реагирам, ако им текне нив да си ги побараат арно, ако не ќе си ги извадам.

Тотално те поддржувам, ова е одличен фиромјански начин да створиш редовни клиенти кои ќе имаат доверба во тебе!

Чоек, пиши му на клиентот, објасни му што се дешава. Рачунај дека ако не е негова фирмата, пред се он ќе биде казнет парично за грешката. А и човечно е да кажеш за нешто вакво. :)

Payoneer CS може одма да го реши ова.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Тотално те поддржувам, ова е одличен фиромјански начин да створиш редовни клиенти кои ќе имаат доверба во тебе!

Чоек, пиши му на клиентот, објасни му што се дешава. Рачунај дека ако не е негова фирмата, пред се он ќе биде казнет парично за грешката. А и човечно е да кажеш за нешто вакво. :)

Payoneer CS може одма да го реши ова.

Прашав некој ако има искуство да каже, инаку со клиентот немам контакт моментално.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Прашав некој ако има искуство да каже, инаку со клиентот немам контакт моментално.

Види, ако клиентот бил идиот и те изиграл си имаш право да изиграш и ти идиотски. ;)

Од мое искуство, ти кажувам, еднаш ми се случило да бидам дупло платен од редовен клиент. Му пишав дека згрешил, им пишав на Payoneer и парите му беа вратени. Тоа е најфер case-scenario.

Мојот совет би ти бил и ти да постапиш исто како јас што постапив. Но, нели секој со своите етички или неетички принципи.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
За првото си у право, некогаш од шо си многу поштен знаат да те изиграат и господ гледа и враќа, од друга страна не сум таква да вратам. Дали е можно да ја блокираат картичкава доколку ги извадам парите или?

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
За 12 дена ја добив картичката, + имав и тракинг број. o_O Изгледа имаат некои измени.

krcko

read-only
12 февруари 2020
20
3
Точно е дека во Србија пред нова година, имаше дури протести за тоа што им ставиле големи суми за тоа што не платиле данок за работа преку нет.. Само незнаев дека е поврзано со Payoneer.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Точно е дека во Србија пред нова година, имаше дури протести за тоа што им ставиле големи суми за тоа што не платиле данок за работа преку нет.. Само незнаев дека е поврзано со Payoneer.

Мислам не е поврзано, поврзано е со парите на сметка во локални банки. За Пејонир некој спомна дека демек добиле податоци, а со оглед на тоа што Пејонир пред некој ден отвори локални канцеларии во Србија за покривање на Балканот и поголема интеграција, се е можно.

Vapster

read-only
21 ноември 2017
6
1
Здраво која е најдобра опција за повлекување на кеш од Payoneer ? Мислење , ви благодарам!

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Здраво која е најдобра опција за повлекување на кеш од Payoneer ? Мислење , ви благодарам!
Банкомат.
Сеа гледам прокредит рекламираат банкомат што дава евра, па мислам дека тоа ќе е нај исплатливата варијата.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Мислам дека тоа со банкоматот не е евра директно без некоја средина, незнам како е законски регулирана целава ситуација со издавање евра на банкомат оти до сега да имаше можност и другите банки ќе имаа таква опција на нивните банкомати.

Мое мислење е дека дури и да имаш картичка во странска валута, банката ќе ти направи конверзија во денари, па конверзија во евра и така ќе ги издаде парите на банкомат, а они ќе лапаат дупли провизии на конверзија.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Про кредит многу одамна имаат такви банкомати, и тоа прави конверзија од денари во евра, значи исто ви е ако би земале денари или евра од аспект на провизии и пропратни трошоци.
Проверено е неколку пати ова.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vapster

read-only
21 ноември 2017
6
1
Супер но последно 24$ провизија од комерцијална кога вадев од АТМ , инаку пишува на Payoneer 3.5% Провизија од сумата ... Некој да има пробано од другиве банкомати ? Пошто секоја банка секој АТМ различна политика ...

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Дечки, вчера направив withdraw на парите од Payoneer директ на девизна, и иако статусот стои како "completed", уште нема ништо стигнато на сметка. Профилот ми е верифициран и немам утки во информациите. Имал некој слично искуство?

Edit: На Стопанска ми е девизната.

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Дечки, вчера направив withdraw на парите од Payoneer директ на девизна, и иако статусот стои како "completed", уште нема ништо стигнато на сметка. Профилот ми е верифициран и немам утки во информациите. Имал некој слично искуство?

Во "Девизни Приливи" што имаш? Обично тамо стои трансакцијата и треба да направиш распределба на средствата, односно треба да потпишеш дека ги примаш девизите и да доставиш документ за приливот (PDF од пејонир трансакција или слично). Oва се прави или лично во банка или преку е-банкинг апликација. Вака е во НЛБ банка.

Edit: Сега видов дека си повлекол вчера, па чекај бато, 2-5 работни дена треба за да стигнат парите кај тебе.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје

complete е од страна на Пајонир дека го пратиле, не дека е рализиран банкарскиот трансфер, симни си го имаш кај нив едно пдв документче .. proof of transaction или нешто слично, ќе ти го побараат нашиве кога ќе ти стигне за да ти ги распоредат средствата. Ќе ти се јават кога ќе ти дојде приливот ако ти е првпат може ќе треба да идеш до кај нив да потпишеш едно дргуо .. и да им посочиш дал да стават на девизна или да ти распределат у денари и сл. Ќе те исконтактираат од Стопанска за некој ден.

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Ех, златен Paypal..

Фала ви на инфо дечки, прво повлекување преку Payoneer ми е па не ги знам цаките.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Ех, златен Paypal..

Фала ви на инфо дечки, прво повлекување преку Payoneer ми е па не ги знам цаките.
ова повеќе е до банкарски трансфер, секогаш е во денови меѓу банкарска комуникација :) Од каде и да пуштиш банкарски трансфер ваков ќе е денови ..

ajvar

hello world
19 август 2008
303
6
Педе*ланава најавија дека ке зголемат fees за withdrawal на банкарски сметки од јуни. 2% или мин 15$ од трансакција :cautious:

Clems91

read-only
11 мај 2020
3
1
Здраво на сите,

Пробав да ги повлечам средствата од мојот Пејонир на мојата лична сметка (користам Охридска Банка). Од банката ме известија дека не дозволуваат законите повлекување пари на самиот себе. Дали може некој да објасни како би се повлекле парите на сметка?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Здраво на сите,

Пробав да ги повлечам средствата од мојот Пејонир на мојата лична сметка (користам Охридска Банка). Од банката ме известија дека не дозволуваат законите повлекување пари на самиот себе. Дали може некој да објасни како би се повлекле парите на сметка?
у друга банка што прати новости во светот и кај нас :D пошто одамна има одлука од Народна Банка за ова и дека може да се прави без проблем ..

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Здраво на сите,

Без никаков проблем во НЛБ го правам тоа, дури и на самиот е-банкинг систем кога распределуваш девизи има да се одбере опција "Пренос од сметки кај странски електронски сервиси"
Screenshot 2021-04-22 110346.jpg

Kажи им на тие од Охридска да си ги прочитаат уште еднаш законите :)

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно