goranzoran
poweruser
Што ќе купуваш и од каде?Ретко пазарувам онлајн со картичката, дали и колку зема провизија при онлајн наплата?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Што ќе купуваш и од каде?Ретко пазарувам онлајн со картичката, дали и колку зема провизија при онлајн наплата?
Amazon Us/Uk, Ebay, Iherb и македонски продавнициШто ќе купуваш и од каде?
Amazon Us/Uk, Ebay, Iherb и македонски продавници
Одамна немам пазарувано кај нас со пајонер картичката, на времето (пред 1 година) не наплаќаа никаква провизија, има некоја промена?
Има провизија за конверзија околу 3.5%, одсекогаш имало
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Тркни до пошта, големи се шансите таму да ти е во некоја кутија зафрлен пликот со картичката![]()
Еве да пријавам мојата картичка стигна денес![]()
И мојата, ама преку DHL. И да се корегирам, DHL express е, не било по земјен пат.
За колку време стига со DHL и колку пари? Мојата треба да стигни на 20 мај, ама не знам дали да чекам или да порачам преку DHL.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Има ли начин да го најдам мојот ИБАН број кој се бара за регистрација на Payoneer без да се јавувам во банка? Ми треба што побрзо да се регистрирам, а банкиве не верувам дека работат деновиве.
Има ли начин да го најдам мојот ИБАН број кој се бара за регистрација на Payoneer без да се јавувам во банка? Ми треба што побрзо да се регистрирам, а банкиве не верувам дека работат деновиве.
Аха, не знаев дека треба и девизна. Ништо тогаш, тек у понеделник ќе морам значи да отварам. Одма ја отвараат таа или се чека? И дали ќе ми требаат и некои други работи од банка што би ми ги барале од Payoneer, кога сум таму веќе да ги земам одма. Фала на одговорот иначе на двајцата.За да имаш IBAN, треба да имаш отворено девизна сметка, поврзана со денарската. Ако имаш девизна и ако си ја проверуваш денарската сметка на интернет, таму би требало да ти пишува и IBAN и SWIFT.
само за информација дечки, на 12 Април нарачана картичка од Payoneer, ми стигна денес во поштенско сандаче.
Споделуваме искуства, и живееме во држава каде се е можно и ништо не е можно истовремено.
Јас лично немам проблем со УЈП за средства од Пејонир, туку ми настана проблем со банката во која имам сметка, т.е. Шпаркасе. Тие се тие што бараат документи за престој во друга држава затоа што од неодамна на изводот од Пејонир стојат и лични податоци на испраќачот. А тоа го бараат затоа што така бара Народна Банка.
Сите имаме различни искуства. Не може да донесуваме универзални заклучоци, од проста причина што овде се е претерано комплицирано и нејасно со закони и кадар и сл.
Ништо овде не е синхронизирано меѓу институции.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден